17 Mart 2012

Bir Puana Sevinelim Mi?

Eskişehirspor ligin 5. sırasında olan bir takım olarak zorlu bir rakipmiş. Bana ne yahu? Bugün Eskişehir çok iyi oynadı da mı kazanamadık, biz topumuzu oynadık da kazanmaya mı gücümüz yetmedi?

Kazanamıyorsan kaybetmeyecekmişsin. 'Kazanamıyorsan' mı? 90 dakika boyunca bir tane kaleyi bulan adam akıllı topumuz yokken biz bugün kazanmak için ne yaptık?

İstense böyle böyle daha çok bahane sıralanabilir. Ancak hiçbir bahane bu maçtan 1 puan almamızı açıklamaya yeterli olmaz. Çünkü düşmemek için oynayan bir takımın kendi sahasında maç kazanamamasının bir bahanesi olamaz. Kaldı ki bu maçta kazanmanın yakınından bile geçemememişken... Dolayısıyla bu maçta aldığımız bir puan istenildiği kadar allanıp pullanılmaya çalışılsın gözümde mağlubiyetten farkı yoktur. Bugün hanemize yazılan 1 puandan daha önemlisi hanemize yazılmayan 2 puandır benim için.

Bugün kaybettiğimiz sadece 2 puan da değil; ligte kalma yarışında rakiplerimize karşı psikolojik üstünlük kurma şansımızı da kaybettik o bu 2 puanla birlikte. Kazansaydık hem Manisaspor'un hem de Samsunspor'un direnci önemli anlamda kırılacaktı ama şimdi iyice iştahlandılar. Kendinizi bir Manisalı olarak düşünsenize. “Kazanırsak fark 1'e düşecek” düşüncesiyle yarın için nasıl umutlanacağınızı düşünün. Bu umudu vermemeliydik rakiplerimize. Bugün gerekeni yapmalı, Eskişehirspor'dan o 3 puanı söke söke almalıydık.


Gerekeni yapmak demişken daha geçen hafta işimizi 15 dakikada bitiren Karabük'ün performansına bir bakalım. Tüm ilk yarı boyunca sadece 3 galibiyet alan takım ligin ikinci yarısında kendi sahasında bir tek puan bile kaybetmedi. Tam 7 haftadır kazanıyorlar. Kolay rakipleri mi yenmişler? Ben sayayım siz karar verin: Gençlerbirliği, Trabzonspor, Manisaspor, Samsunspor, Fenerbahçe, Ankaragücü ve biz...

Biz böyle bir şeyi yapamayacak güçte bir takım mıyız? Karabükspor bizden daha mı iyi takım? Hayır ama biz ne yapıyoruz? 7 tane değil, belki de bir tane galibiyetle kendimizi bu ateş hattından uzaklaştırabilecekken 4 haftadır sürünüyoruz.Hal böyleyken de kimse benden 1 puana sevinmemi beklemesin. Hem unutulmasın ki 1 puana sevinmek; "Oh çok şükür ki yenilmedik" demek, buna sevinmektir. Söylesenize biz bu kadarlık takım mıyız?







1 yorum:

  1. bu bir puan önemli. Neden mi? Samsun son 4 maçın 2 sini kazanır gibi duruyor. Yani 6 puan. eder 36, Manisanın maçları daha zor. 0 puan alabileceği gibi en fazla 3 puan eder. o da eder 36. bizim ankaragücünden 1 puan almamız bile 37 eder puanımızı. Öyle bir hale geldikki Bursa ile burdaki maça ve fb deplasmanına puan yazamıyoruz. 37 puan bırakır ligde. bu bir puan olmasaydı ANKARAGÜCÜ deplasmanında alınacak 1 puan bile yetmezdi bize.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...