29 Mart 2012

Mutlu Elvedalar da Varmış

Erdal Tosun'un aforizmaları ile süslenmiş Rina'daki en meşhur sözleri idi 'elveda' hakkında olanları. İnsanlar o filmi izlerken düşüncelere dalıp gitmiştir. Belki elveda ettikleri aklına gelmiştir, belki de yanlarındaki kişiye elveda demek zorunda kalırlarsa ne yapacaklarını düşünmüşlerdir. Elvedalar acıdır, insanı telafisi mümkün olmayan bir yola sokar, yalnız bir hayata sürükler genelde.


"Gideceği yer neresi olursa olsun sevdiklerinle arana mesafe girince varış yerinin bir anlamı kalmaz. Vedalaşmak asıl kalana değil, gidene koyar." diyordu Erdal Tosun. Pazar günü Mardan Stadı'nda son maça çıkıyoruz. 2 yıl boyunca bize türlü eziyetler çektiren, bizden geleceğimizi çaldığı gibi günümüz için de telafisi zor yaralar açtı tribünlerimizde ama işte ayrılıyoruz Mardan'dan.

Işıklar'dan ayrılırken çok koymuştu elveda demek. Işıklar evimizdi, yuvamızdı ama işte artık yorulmuştu o da, taşıyamıyordu yaşlı kolonları bizi. Kucaklayamıyordu eskisi gibi sevdalıları. Oradaki elveda acı idi ama Antalyaspor'un peşinden Mardan'a bile gidilecekti.

Ancak şu anki durumda Erdal Tosun'un bahsettiği elveda bu sefer bize pek uygun kaçmadı. Bizim gideceğimiz yer yine sevdamızın yanı. Biz yine sevdamıza varacağımız için Fizan bile olsa varış noktamız en anlamlı yer bizim için orası. Bu sefer kalan Mardan olacak. 2 sene önceki gibi yine yalnız kalacak olan o. Antalya'nın en önemli markasını, Antalya'nın en güzel yanını yitiren o ama bu sefer elveda derken mutlu olan biziz. Mardan misafirinin üzerinden istediğini almış olabilir ama artık misafiri terk ediyor onu.

"Bak şarabımla beraberim. Çocukluğumdan beri hayaller kuruyorum. Şarabımdan ayrılmadan hem de. Ben şarabımdan ayrılmıyorum. O da bana bunca gidene rağmen hala hayal kurdurtmaya devam ediyor. Ne olmuş yani büyük adam olamadıksa? Hayallerimizi satmadık ya?" diyerek sonlandırıyordu filmi Erdal Tosun.

Şimdi biz de kendi filmimizin sonundayız. İşte bu noktada Erdal Tosun'un sözleri bizi anlatıyor. Biz çocukluğumuzdan beri Antalyaspor ile beraberiz. Biz çocukluğumuzdan beri belki de hiç gerçekleşmeyeceğini bilsek bile şampiyonlukluklar, kupa sevinçleri yaşıyoruz hayallerimizde. Büyük takım olamıyoruz belki, mizacımız uygun değil belki de büyük takım olmaya ama hayallerimizi de satmıyoruz. İşte Mardan yüzünden unutulmaya yüz tutmuş hayallerimize de geri kavuşuyoruz. Geçici olarak Akdeniz Üniversitesi'ne taşınsak da artık Antalyaspor'un kendi şehrinde olacağının mutluluğunu yaşıyoruz.

Elveda gri stad Mardan... Tek şerit yolunu, etrafındaki tarlalarını, sivrisineklerini, çamur deryası otoparkını, ücretli tuvaletlerini, her ayağa kalktığında kapanan koltuklarını, seni "bizden" korumaya çalışan jandarmanı, ANTALYA yazmayan tribünlerini inan hiç sevmedik. Bizden bu kadar. Haydi eyvallah!







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...