26 Mart 2012

Adaletin Bu Mu TFF?

Resmi olarak açıklanmadı ama tarafsız sahada oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçlarının nerelerde oynanacağı dedikodularla belli oldu gibi... Çeyrek final maçları İstanbul ve Ankara'da oynanacakmış; bizim maç da 11 Nisan'da Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'na verilmiş.

Maçtan önce herkes tartışıyordu acaba maçı nereye verirler diye. En mantıklı seçenekler iki şehre de eşit mesafede sayabileceğimiz Konya ve Denizli idi. En olmadı İzmir'e verirler diyorduk da İstanbul olması tam saçmalık oldu bizim için.

Bir kıyaslama yaptığımız zaman İstanbul'un -bir otobüs firmasının verdiği bilgilere göre- Eskişehir'e uzaklığı 4,5 saat; Antalya'ya uzaklığı ise 12 saat... Otobüs firmaları ile 12 saat süren yolculuk tahmin edeceğiniz üzere deplasman otobüsleri ile 15-16 saati bulacaktır.

Kaldı ki bu maçlar hafta içi oynanacak. Bu durumu da düşünürsek Antalya'dan bu maça gelmek isteyen çalışan, öğrenci vs. en az 30 saatini yolda geçireceğini bile bile hafta içi bir günde nasıl bu deplasmana gelecek diye federasyonda hiç düşünen oldu mu acaba? Ama tabii ya taraftar kimin umrunda ki?

Diğer şehirlerin maçlarına baktığım zaman bu konuda pek sıkıntı gözükmüyor. Bizden başka bu sıkıntıyı yaşayacak olan şehir takımı olarak Sivasspor'u düşünebiliriz ama İstanbul'daki Sivaslı sayısı da malum.

Her şeyi geçtim; "Türkiye" Kupasını neden iki büyük şehire sıkıştırıyorlar anlamak mümkün değil. Hem tüm Türkiye futbolu sevsin, futbolu yaşasın diyoruz. Hem de ülkenin en önemli kupa maçlarını, Ankara ve İstanbul gibi her hafta süper lig maçlarının oynandığı bir şehire veriyorsunuz. Nedir bu İstanbul, Ankara sevdası anlamak mümkün değil.

Umarım gelen bu duyumlar yalandır da mantıklı şehirler gelir ama hiç umudum yok. TFF bu sene eleminasyon sistemi getirerek hepimiz mutlu etmişti ama önce yaşattığı belirsizlik, ardından da bu adaletsiz şehir seçimi herkeste hayal kırıklığı yarattı.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...