22 Mart 2012

9 Taraftarın Gözaltına Alınmasına Dair

Geçtiğimiz pazar günü Vip TV'deki Spor Sever programını izliyordum. Yayına Grup 1966'dan İsmail Bulut katıldı ve Eskişehirspor maçı öncesinde yaşadıkları olayı anlattı. Onun anlattıklarını dinleyebildiğim kadarıyla yazacağım. Dinleyebildiğim kadar diyorum; çünkü internetimdeki sıkıntı nedeniyle yayını donarak izleyebildim. Anlattıklarımda varsa bir hata düzeltirim.

İsmail Bulut'un anlattığına geçtiğimiz hafta sonu oynanan Eskişehirspor maçı öncesinde pankart hazırlamak için çarşamba pazarının kurulduğu alanda toplanmışlar. Pankartlara başlayıp yarısına kadar geldiklerinde bir anda karşılarında polisi bulmuşlar. Hayırdır falan filan derken polis müdahale etmiş. Pankartların yarım kaldığını, bir 10 dakika izin vermelerini istediklerinde ise polis “Size mi kaldı Antalya için pankart hazırlamak!” diyerek pankartların üzerine basmaya başlamış. Pankartların arasında Afganistan'da hayatını kaybeden 12 askerimiz için hazırlanan üzerinde Türk bayrağı yer alan pankartın bile üzerine basmaktan geri durmamış polis. Yaşanan olay sırasında biber gazı dahi kullanarılarak pankart hazırlamak için toplanmış 9 kişi elleri tersten kelepçelenerek gözaltına alınmış. Gözaltına alındıktan sonra da kötü muamele devam etmiş. Doktor kontrolü sırasında da hiçbir alkol kontrolünden geçirilmeden dosyaya 180 promil alkollü olarak yazılmışlar. Tüm bu yaşananlar üzerine grup üyeleri konuyu hukuka taşıyarak haklarını aramak için yargıya başvurmuşlar.

İsmail Bulut'un canlı yayındaki iddiaları bunlar. Şu ana kadar karşı tarafın herhangi bir açıklamasına şahit olmadığım ve olayı sadece bu programda duyduğum açıklamalar kadar bildiğim için iddia diyorum ama bu olaylar gerçekten yaşanmışsa o gün gerçek bir skandal yaşanmıştır demektir.


Antalya polisinin Antalyasporlu taraftarlara karşı kötü tutumuna Atatürk Stadı günlerimizde tanık oluyorduk. Başka şehirlerde normalde polis deplasman tribününe sorun çıkartırken Antalya genellikle biz deplasman taraftarı muamelesi görüyorduk. Yukarıdaki foto Yeni Kale'nin açıldığı Antalyaspor-Bursaspor maçında yaşanan olaylar sırasında... Kasklı 3 polisin yüzündeki ifade burada kuracağım cümlelerden çok daha fazlasını anlatıyordur zaten.

Dolayısıyla iddiaların polis boyutunda yaşananların gerçekte olmaması için ben hiçbir neden göremiyorum. Ancak bu iddialar arasında önemli bir nokta da taraftar üzerinde bu polis baskısının kulüpten bazı kişilerin isteği doğrultusunda uygulandığı... Özellile Grup 1966 üyelerinin Mardan Stadı'nda yaşadıkları muamele açık tribündeki Antayasporlular tarafından gayet açık şekilde görülüyor. Girişlerde yaşadıkları sıkıntılar, tribünde yaşadıkları sıkıntılar, iptal edilen kombineler... Bunca olayın üstüne yaşanan bu gözaltılar insanı ister istemez bu iddiaya inanmaya götürüyor. Buna rağmen bu konu hakkında şu anki bilgimle herhangi bir yorum yapmak istemem ama kısaca şunu söyleyeyim ki bu konu dahil bu iddialar tamamıyla gerçekse ve armanın gerçek sahibi taraftar üzerine böyle bir baskı kurulmak amaçlanıyorsa Antalya'da bazı dengelerin köklü bir değişikliğe ihtiyacı var demektir ve bu dengeyi değiştirmek taraftara düşer ki bu da grupçuluk yapmadan, geçmişe takılmadan taraftarın birbirine arka çıkmasıyla mümkün olabilir ancak.

Neyse olayın iç yüzünü bilmeden çok fazla yorum yapıp tansiyon yükseltmeyelim. En iyisi mi daha önce de belirttiğim gibi karşı tarafın söz hakkına saygı duyarak bu anlatılanlara şu an için iddia diyelim ve bu yazıyla bu iddiaları bir de biz dile getirmiş olalım. Bakalım sorumlulardan ne gibi bir açıklama gelecek...




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...