21 Nisan 2012

NOSTALJİ: Antalya'da Modern Bir Spor Sitesi Yapılacak


Bugün bu tweetleri okurken yüzümde acı bir tebessüm oluştu. Stat konusunda böyle böyle kim bilir kaç hikaye daha vardır Antalyasporlulardan dinlenebilecek. Büyüklerimize(!) kalsa aslında hepsi stadı yapacaktı ama işte hep bir bahane hep bir bahane... Sonuçta bize kalan hep sıfır oldu. Derken aklıma bir gazete küpürü geldi. Doğrudan stat konusu ile ilgili değildi ama Antalya'da yapılması planlanan modern bir spor sitesi ile ilgiliydi. Aradım buldum hemen nostalji arşivimden...

Tarih 1 Ekim 1968... "Bölge Müdürü Süleyman Erol 'Gösterdiğimiz gayretlere hiçbir federasyon ilgi ile bakmıyor.' " alt başlığı ile duyurulan haberde Erol; o senelerde 9 farklı branşta başarıyla mücadele eden Antalya'ya karşı birçok federasyonun takındığı ilgisiz tavırdan yakınıyor. Örneğin, son üç yılda da grup şampiyonu olan Antalya'da yapılması planan yüzme havuzu inşaatı konusundaki ilgisizliği ile Yüzme Federasyonu bu federasyonlardan sadece biri... Güreş, yelken, kürek federasyonu da ismi geçen diğer federasyonlardan...

Haberin devamında da Antalyaspor'un şehrin spora olan ilgisini daha da artırdığı vurgulanırken yeni alınan 45 dönümlük araziye gelecek yıl yapılacak modern bir spor sitesinden bahsediliyor. Bu arazi neresidir ve bu arazinin bugünkü durumu nedir bir bilgim yok. Varsa bu konuyu bilen birileri bizi de aydınlatsın, buradan paylaşalım ama sanmıyorum ki bu planlanan tesisler yapılmış olsun.

1968'deki bu haberin üst başlığında yer alan ifadeyle o yıllarda bile "Kendi yağı ile kavrulan..." Antalya'da bugün kaç spor dalı için yeterli tesis var ki? O yıllarda Antalyaspor daha 2. yıllık olmasına rağmen Antalya'yı sporla tanıştırdığı için övgüyle bahsedilirken bugün o Antalyaspor bile statsız ise daha başka ne söze gerek var Allah aşkına?



   Not:   
Görsel küçültülmüş görünümdedir. Haberin kendisini okumak isteyenler görseli tam boyutta açarak ilgili haberi okuyabilirler.





1 yorum:

  1. antalyada modern bir spor sitesi artık ancak web sitesi olur herhalde

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...