29 Nisan 2012

U-17 Şampiyonluğunun Ardından Kepez Belediye SK Hakkında Birkaç Satır

Bugün TFF'nin sitesinde dolanırken denk geldim bu habere. 68 ilden 118 takımın katılımı ile başlayan 2011-2012 sezonu 17 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nın 27 ve 28 Nisan'da oynanan final maçlarının ardından Antalya Kepez Belediye Spor Kulübü şampiyon olmuş. Bu başarılarından dolayı genç kardeşlerimizi kutlarım.


Sadece genç kardeşlerimizi kutluyorum. Çünkü açıkça söylemek gerekirse Kepez Belediye SK  -bu genç kardeşlerimizi ve onlar gibi diğer oyuncuları saymazsak- çok da sıcak baktığım bir kulüp değil. Ahmet Ünlüoğlu başkanlığındaki Kepez Belediye SK yönetiminin son yıllarda yaptıklarından sonra sanırım bu düşüncemden dolayı kimse beni yadırgamaz.

Bilmeyenler için öncelikle futbol şubesinden bahsedeyim. Yaşanan ilk olay bu sezon öncesinde Antalyaspor'un transfer etmek istediği oyuncuların transferine izin vermemesiyle gerçekleşti. Bu olay için "olabilir" diye düşünenleriniz olabilir belki ama ikinci olay bu ilk olaydaki tavrın tesadüf olmadığını adeta kanıtlar nitelikteydi. Kepez Belediye SK yönetimi maddi sıkıntıları gerekçe göstererek futbol takımını satmaya karar verdi. Peki, Kepez kime satıldı? Kuşadası'na... Evet, bildiğiniz Aydın'ın ilçesi olan Kuşadası'na sattılar takımı. Hem de Antalya'dan birçok talibi olmasına rağmen.

Bu sezon takım Kuşadası Kepez Belediyespor adı altında TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele etti. Şu an ligin bitmesine iki hafta var ve takımın küme düştüğü kesinleşmiş durumda. Artık amatörde oynayacaklar.

Gelelim basketbol şubesine... Antalya, 2009-2010 sezonunda Beko Basket Ligi'nde iki takımla birden temsil ediliyordu. "İki takım Antalyaspor için lüks, bu iki takım Antalyaspor adı altında birleşsin ve daha güçlü bir şekilde mücadele etsin." denildi ama iki belediye de buna pek yanaşmadı. Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki isteksizliği de hala bende çeşitli şüpheler uyandırıyor olsa da Kepez Belediyesi'nin verdiği yanıt çok daha ilginçti: "Biz sıradan bir kulüp değiliz. Benim tesislerim var. Antalyaspor adı altında birleşmem, birleşme olacaksa ancak bizim çatımız altında olur."

O tesisleri olan 'sıradışı' Kepez Belediyesi'ne şimdi ne oldu derseniz  o sezon sonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne düştüler. Bir sonraki sezon 2. Lig'te de tutunamadılar ve şu an Türkiye Basketbol 3. Ligi'nde mücadele ettiler.

Herhalde bu anlattıklarımdan sonra neden Kepez Belediye SK'ya sıcak bakmadığımı uzun uzun anlatmana gerek yoktur. Antalya'ya ve Antalyaspor'a sırt çevirenlerin sonunun ne olduğunu, kendi menfaatleri için bu şehrin değerlerini kendi oyuncağıymış gibi görenlerin sonunda hep hüsrana uğramaya mecbur olduklarını da... Bu yönetimle birlikte bu anlayış da bitmeden Kepez Belediye SK hakkındaki düşüncelerim değişmeyecektir.





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...