24 Nisan 2012

Antalya BB vs Antalyaspor

Antalya BB'nin basketboldaki durumundan oldukça memnun bir Antalyalıyım. Elimden geldiğince de salonda maçlarını takip etmeye çalışıyorum şehrimin takımının. Özellikle ilk çıktığı yıllarda göğsümüzü kabartan Antalya BB, son yıllarda düşüşte. Ancak bu sene de kısıtlı imkanlara rağmen ligte kalmayı bildi.

Ancak Antalya BB'yi yönetenlerin hangi kafaları yaşadıklarını anlamak güç. Bana kalırsa herkesin isteği bir... Yani Antalya BB'nin Antalyaspor'a külfet olmayacak şekilde Antalyaspor ile birleşmesi ve şehir ile daha da bütünleşmesi... Sonuç olarak Antalya BB, Antalya'yı kapsayan genel bir takım olmasına rağmen takım tutar gibi siyasi parti tutanlar Antalya BB'ye ne yazık ki sevgi ile yaklaşamıyorlar. Kepez Belediyesi'nin de önceki senelerde başarılı olduğunu düşününce Kepez halkı Antalya BB yerine desteğini Kepez Belediye'ye vermeyi tercih ediyor. Zamanında Kepez ile Antalya BB nin de birleşmesi için defalarca çağrıda bulunmuştuk Antalyalılar olarak ancak Kepez hiç yanaşmamıştı bu konuya. Şu anda Kepez'in basket şubesinin durumu ortada. Antalya BB, Kepez'in yaşadıklarından ders çıkarmalı.

Antalya BB yönetiminin daha önceleri çok yanlış kararları olmuştu. Özellikle bağıran taraftar konusunda çok sıkıntı yaşanmış, birçok Antalya sevdalısı salonlara küstürülmüştü. Bunlar geçmişte kalan konular ancak Antalya BB'nin hala Antalyaspor'a karşı neden bu kadar soğuk davrandığını anlamak güç.


Tamam kendi isimleri ile reklam yapma çabalarını da anlamak istiyorum ancak son yaptıkları açıklama ben de şok etkisi yarattı. Antalyaspor bir İstanbul takımıymışcasına takınılan bir tavır ve oldukça keskin hatlarla bir reddediş. Ancak unuttukları bir nokta var Antalyaspor bu şehrin en büyük markası.

Antalya BB yönetimin ne yapmaya çalıştığını zaten takım ismi olarak Antalya Kartalları'nı seçtiklerinde anlamdıramamıştık. Biz hepimiz Antalyaspor'u "Kızıl Akrepler" olarak çağırıyorduk, belki Antalyaspor düşmanlıklarından dolayı istememişlerdi bunu ama Antalya'nın "Portakal" gibi bir değeri var. Çok zor olmasa gerek "Turuncu Portakallar" gibi bir isim kullanmak. Kartal da nereden çıktı?

Antalyaspor, Antalyalılar için en büyük değerdir. Antalya BB yönetimi ne yaparsa yapsın ancak bunu unutmasın. Biz yine Antalya BB maçlarına gideriz, yönetimleri için değil şehrimizin sevdasından ancak Antalyaspor'un adını ağızlarına alırken iki kez düşünsünler.

Antalya BB'nin açıklaması için:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...