26 Eylül 2012

Değer Miydi Bu İnada?

Son günlerde Hasan Akıncıoğlu'dan peş peşe açıklamalar geliyor. Bu açıklamalarla ilgili bir yazıyı önümüzdeki günlerde fırsat bulur bulmaz yazacağım ama şimdiki yazı bilet fiyatlarında yapılan değişiklik ile ilgili...

Resmi siteden yapılan açıklama şöyle: "2012-2013 futbol sezonunda diğer tüm müsabakalarda bilet fiyatlarının Yönetim Kurulu tarafından her müsabaka için ayrı ayrı tespit edilip ilan edilmesine ve sezonluk kombine kartlarının Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarında da geçerli olmasına karar vermiştir."

Bu değişiklik sonrasında hafta sonu oynayacağımız Elazığspor maçının bilet fiyatları Rixos (Orta Tribün) 150 TL, Rixos (Yan Tribün) 100 TL, Ceysu Maraton Tribünü 30 TL, Adopen Kale Arkası Tribünü 5 TL, Misafir Tribünü 5 TL olarak belirlenmiş.

Sezon öncesi belirlenen kombine ve bilet fiyatları ise tabloda görüldüğü gibiydi:


Yani hedef kitlesi ağırlıklı olarak sponsorlar olan Rixos tribünü için herhangi bir indirim yok. Ancak maç başı bilet fiyatlarında taraftarın ilgi gösterdiği Ceysu Maraton Tribünü için %40'lık, Adopen Kale Arkası için ise %75'lik bir indirime gidilmiş.

Bu fiyatlar üzerinden kaba bir hesap yaparsak Ceysu Maraton Tribünü için toplam bilet bedeli sezon öncesinde 1225 TL iken bu indirimle 985 TL'ye düştü. Aynı şekilde Adopen Kale Arkası için toplam bilet bedeli 740 TL'den 560 TL'ye düştü. Bu da demek oluyor ki toplam bilet bedelinde Ceysu Maraton Tribünü için %20'lik, Adopen Kale Arkası için ise %25'lik bir indirime gidilmiş oldu.

Sezon öncesi Antalyaspor Yönetimine Kombine Soruları başlıklı yazıda şöyle yazmıştım: "Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda maraton tribününde izlenecek bir maçın benim gözümde ederi en fazla 30 TL'dir. Kombine aldığımızda ortaya çıkan maç başı fiyat, kombinesiz tek maç fiyatından biraz daha düşük olacağına göre biz kombine alan bir kişi için maç başı fiyatı 25 TL diyelim, bu da toplamda 17 maçtan 425 TL yapar. Bunun üzerindeki her bedel bence yanlıştır."

Yönetim bugünkü indirimle maraton tribünü için sezon öncesi ifade ettiğim maç başı 30 TL'lik bedele geri adım atmıştır. Maç başı 30 TL'yi kabul edip kombine için 425 TL'yi kabul etmemesi mantıksız ama hadi diyelim ki yönetim benim bu bedel üzerinden kaba hesapla çıkardığım 425 TL'lik kombine fiyatına razı olmazdı. Peki, bugün maç başı bilet fiyatlarında yaptığı oranda bir indirimi o gün taleplerimiz doğrultusunda kombinelerde yapamazlar mıydı?

Ceysu Maraton Tribünü üzerinden konuşursak bugün yapılan %20'lik indirim zamanında kombinelerde uygulansaydı kombine fiyatı 750 TL değil 600 TL olacaktı. 600 TL bizim pek savunduğumuz bir fiyat olmamasına rağmen bu 150 TL'lik indirim bile bugün yaşanan pek çok sorunun çözülmesi demek olabilirdi. Ancak böyle bir indirim yapılmadı, bazı yalanların peşine düşülüp 750 TL taraftara diretildi.

Bugün yapılan maç başı bilet fiyatlarındaki indirim gösteriyor ki sezon öncesi yaşanan ve bugün de devam eden sıkıntılar büyük ölçüde yönetimin inadından kaynaklıdır. Sonuçta ligin 5. haftasının ardından maç başı bilet fiyatlarında böyle indirimler yapılabiliyorsa istenseydi zamanında kombine fiyatlarında da indirim yapılabilirdi. Çünkü fiyatlar belirlenirken illa ki maç başı ile kombine fiyatları arasında bir denge gözetilmiştir. Mesela bugün bu  indirimlerden sonra bu sezon için kombine alanlar "E biz enayi miyiz ilk fiyatlara göre aldık kombinemizi? Bize de bir indirim yapılsın." dese haksız mı? Bence değil.

Bu indirimlerden yapılabilen bu ve benzeri çıkarımlar doğrultusunda sezon öncesinden bugüne kadar yaşananlar, önümüzdeki süreçte yaşanacaklar düşünüldüğünde sizce de böyle bir inada değer miydi?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...