23 Eylül 2012

STSL 5. Hafta | 1 Puanın Derdine

Galatasaray maçındaki 4-0'lık yenilgi için erken uyarı diye yazmış, hatalarımızla yüzleşebilmenin önemine değinmiştim. Karabükspor maçından sonra da ne yazık ki görüntü aynı... Bu maçın ardından birileri yine bir hayal dünyası yaratmanın peşinde...

Mehmet Özdilek basın açıklamasında bir maçtan bahsediyor ama hangi maçtan bahsediyor pek anlayamıyorum. Çünkü söylediği şu: "Rakibe pozisyon vermeden kaybettik." İlk devrenin ortalarında Karabükspor bir ara tamamen ceza sahamızı kuşatmış ve peş peşe pozisyonlara girmişti; yediğimiz golün 10-15 dk öncesindeki benzer bir pozisyonda Shelton'ın şutunu kaleci Hakan Arıkan çıkarmıştı. Bunlar aklıma ilk gelenler ama acaba bunlar pozisyondan sayılmıyor mu ki? Bunu geçtim. Hadi diyelim Mehmet Özdilek haklı konuşmuş ve rakibe hiç pozisyon vermemiş olalım. Bu neyi değiştirir? Pozisyon vermedik diye Antalyaspor'a puan mı veriyorlar, nedir olay? Skor 1-0 ve 3 puan Karabükspor'un... Her şey bu kadar netken mağlubiyeti böyle boş bir lafla yorumlamanın anlamı nedir?

Malum site zaten 'malum'... Yine faturayı hakeme kesip takıma yönelik eleştirileri bastırmak derdinde... Her zaman söylerim, hakemin de sahadaki futbolcu kadar hata yapma lüksü vardır. Bu bağlamda yediğimiz son dakika golünü değerlendirirsek hakemin faul çaldığı pozisyonun faul ile uzaktan yakından alakası yok. Hakem bu kararından dolayı hatalıdır. Peki ya faulden sonrası? Pozisyon doğrudan tehlike oluşturabilecek bir pozisyon değildi, çünkü ta orta sahada oldu. Orta sahadaki duran toptan golü yerken hatalı yine hakem miydi, yoksa takım mıydı?


Tüm bu anlamsız bahanelerin aksine Karabükspor maçında her şey o kadar açıktı ki... Takım olarak kötüydük ama Karabükspor'dan iyiydik. Bir parça kıpırdansak maçı almamız için hiçbir neden yoktu. Ancak biz bir puana razı bir anlayışla oynadığımız için o kıpırdanmayı da yapamadık. İstediğin zaman diz çöktürebileceğin bir rakibine 90 dakika adam gibi saldırıp skor üstünlüğünü alamazsan, atacağın bir golle işi koparıp rahat bir 3 puan alabilecekken 1 puan derdine düşersen 90+2'de yediğin gole de ağlamaya hakkın olmaz.

Bireysel olarak yorumlar yapmaya bu maçla ufaktan başlayalım. Bu maçta sadece Emrah bir şeyler yapmak için uğraştı ama o da yetmedi. Ergün Teber ve Koray Arslan şu haftaya kadar en güven vermeyen isimler... Ergün Teber hatalı paslarıyla, Koray Arslan ise sektirdiği toplarla hep bir korku yaratıyor. Normalde Sammy'nin 1. kaleci olması gerektiğini düşünüyorum ama sakatlık sonrası görüntüsü biraz zamana ihtiyacı var gibi... Bu yüzden Sammy'nin kesilip Hakan Arıkan'ın oynatılması doğru bir hamleydi. Zaman geçirme düşüncesiyle oynaması dışında bu şansı iyi değerlendirdi diyebiliriz.

Son olarak da iki tane merak ettiğim konu var. Onlarla yazıyı bitireyim. 1) Son 3 dakikada 4 Antalyasporlu futbolcu sarı kart gördü. Bu disiplinsizliğin nedeni nedir? 2) Musa Nizam, İbrahim Dağaşan, Ali Tandoğan neden oynatılmıyor?




 

1 yorum:

  1. Bu takımda ciddi bir akıl eksikliği var belli oranda mücadele ediliyor, karşı ataklar savuşturuluyor, top kazanılıyor ancak kazanılan topları doğru kullanacak bir beyinden yoksunuz. Bu rolü Tita'nın üstlenmesi düşünülüyor kağıt üzerinde ancak özellikle Karabük maçında Tita bu rolün çok ötesindeydi. Assaiti'nin lige ve takıma uyumu ne kadar çabuk olursa yaşanan bu noksanlık o kadar çabuk giderilir.

    Emrah Başssan'ın kendine olan öz güveni çok fazla bu durum Emrah'ın takım oyunundan uzaklaşmasına neden oluyor. Aldığı topları ayağında eziyor bu kadar çok topla oynamanın lüzumu yok ne kadar seri oynasa takım adına o kadar olumlu olacak ancak Emrah topla oynamaktan takımı düşünmeye fırsat bulamıyor. Aldığı topların %50 'si şut olarak kullanmasıda ayrı bir muamma.

    Mehmet Özdilek Karabük maçında çok vasat bir görüntü sergiledi. Özellikle Ömer Şişmanoğlu'nu oyuna aldıktan sonra sürekli uzun top oynanmasına hiç anlam veremedim. Mabiala aldı Ömer'i kucağına atılan her uzun topu karşıladı. Oysa o bölümde 4 forvetle oynamaya başlayan Karabük'e karşı 3. bölgede top yaparak pozisyon aramış olsaydık golü bulma şansımız çok yüksekti.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...