21 Eylül 2012

STSL 4. Hafta | Erken Uyarı

Bu maç yazısı için epey geç kaldık. Hem ders kayıtları ile meşguliyet hem de bu maçın ardından bıraktığı keyifsizlik derken bu gecikme böyle uzadı sanırım. Kusura bakılmasın. Bugün 5. hafta maçları da başlayacak ki bu maçlar başlamadan önce yazayım istedim.

4-0 gibi bir skor açıklanması kolay olmayan skorlardan ama skordan önce sahadaki futbolun açıklanabilir bir tarafı yok. Ben de diğer pek çok kişi gibi takıma güveniyorum ve inanıyorum. Ancak bu maçta tamamen hatalarla dolu bir maç izledik. Dolayısıyla da konuşmamız gereken bu hatalar, bahaneler değil.

Bahaneden kastettiklerimi söyleyeyim. Maçtan sonra bazıları skoru kendi hatalarımızla değil de hakem hatalarıyla açıklamayı tercih etti. Hakemin hatası var mıdır yok mudur tartışılır ama hakemin hatası varsa bile o gün kusursuz bir hakem performansı olsaydı oynadığımız futbolla maçı kazanma şansımız var mıydı? Yoktu. O zaman geçiniz bu hakem hatası muhabbetlerini...

Maçtan sonra konuşulan bir diğer isim ise ilk golde topu hemen oyuna sokan top toplayıcı çocuk... Günümüz futbolunda bu tarz küçük hesaplar çok sık gündeme gelir oldu ama bir futbolsever olarak ben bu küçük hesaplardan pek hoşlanmıyorum. Hele ki sahada görevini eksik, hatalı yapan o kadar isim varken görevini yapan bir top toplayıcının suçlu ilan edilmesini hiç hazzedemiyorum.

Bu maç ve bu skor bizim açımızdan bir erken uyarıdır. Bu uyarıyı nasıl yorumlayacağımız ise bizim kaderimizi çizecek. Çünkü daha ligin başındayız ve şimdilik kaybımız 3 puan ama kendi hatalarımızı görmezden gelirsek bu kayıp büyür. Kendimizi düzeltecek olan hataları konuşup bu hatalarla yüzleşebilirsek de bu hatalar ilerisi için bize puanlar kazandıracak doğruları bulmamızda yardımcı olabilir.


Bahsetmeden geçmek olmaz. Bu maçın Antalyaspor camiası açısından ayrı bir önemi olacak gibi... Sezon öncesinde kombine fiyatlarının açıklanma zamanının yaklaştığı günlerde 07harfli Blog olarak bizim de içinde yer aldığımız bir grup Antalyasporlu taraftar yönetime karşı isyan bayrağını çekmişti. Bu maç sırasında ve sonrasında yaşanan protesto olayları ile birlikte tribün grupları da isyan cephesine geçmiş oldu. Böylece isyan büyüdü ve ilerleyen günlerin bu isyanla neler getireceğini hep beraber göreceğiz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...