21 Ocak 2013

Taraftara Senfoni Müziği Dinleme Cezası

Dün gece Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) tarafından bir konser düzenlenmiş. Antalyaspor tribün gruplarından Grup 1966 da Antalyaspor-Eskişehirspor maçında taşkınlık çıkaran 30 taraftarla birlikte bu konsere katılmış. Maçlarda taşkınlık çıkaran taraftarlar artık bu yolla 'cezalandırılacakmış'. 

Ceza işin şakası tabii ki... Amaç hem tribünde kendine hakim olamayan taraftarları müzikle rehabilite ederek futbolda şiddeti azaltmak hem de her cuma konser veren ADSO'ya yeni dinleyiciler kazandırmak. Bu fikir de Antalyaspor için marşlar besteleyen kontrbas sanatçısı Koray Karaca ile Grup 1966'dan İsmail Bulut ve Hasan Koca'ya aitmiş. 

Konserde ilginç görüntüler de oluşmuş. Şef Orhan Şallıel konserin ikinci bölümünde Beethoven'in Birinci Senfonisi'ni kendisine hediye edilen Antalyaspor atkısıyla yönetmiş. Görüntüler ilginç olduğu kadar güzel de aslında. Çünkü Şef Orhan Şallıel'in de dediği gibi "ADSO Antalya'da müziğin rengi, Antalyaspor da sporun"... Dolayısıyla Antalya'nın bu iki renginin bir araya gelmesi çok güzel bir uygulama olmuş. Bu uygulamada emeği geçen herkese teşekkürler.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...