28 Ocak 2013

STSL 19. Hafta | Bahanemiz Hakem

Kötü gidişat devam ediyor ama bu gidişata dur diyebilmemiz için çözüm üretmesi gerekenler gerçeklerden kaçıp bahanelerin arkasına saklanmayı sürdürüyor. Örneğin maçtan sonra yönetim hakeme laf ediyor, Mehmet Özdilek hakem için "Bugün hakemle ilgili iyimser düşüncelere sahip değilim." diyor Evet, hakem kötüydü. Kayserispor'un ilk golünde top açık bir şekilde dışarıdan çevriliyor. Hakemin başka hataları da vardı ama benim anlamadığım bugün hakem dört dörtlük maç yönetseydi değişen ne olacaktı?

Kayserispor 18 maçta yediği 31 golle Süper Lig'in en fazla gol yiyen takımı ama biz bu takıma gol atamadık. Gol atamamayı bir kenara koyuyorum, neredeyse adam akıllı pozisyonumuz bile yok. 70 dakikasını 2-0 yenik durumda oynadığın maçta hala rakibin üzerine gidemiyor ve hala pozisyona dahi giremiyorsan bir zahmet bırak hakem makem demeyi de kendi yanlışlarına bak.


Bugünkü mağlubiyetle birlikte sezonun ikinci yarısındaki ilk 6 maçta 1 galibiyet 5 mağlubiyet almış olduk. Bu mağlubitlerden 2'si kupada 3'ü ligde... Kupadaki mağlubiyetler yine bir derece anlaşılabilir belki ama ligde görece zayıf takımlara mağlup oluyoruz. Oynadığımız haftalardaki sıralamalarına göre yazarsam 18. Akhisar'a, 11. Gençlerbirliği'ne, 15. Kayserispor'a yenildik. Bu mağlubiyetlerle ligde 3 maçlık bir yenilgi serisi içerisindeyiz ki bu haftalarda 0 çekiyorsak zorlu haftalar geldiğinde bu gidişle işimiz iş...

İlk yarıdaki performansın ardından ikinci yarıda böyle bir tablonun ortaya çıkmasında en büyük sorumlu basiretsizliği nedeniyle yönetimdir. Hedefsizlikle bu takımı sağa sola savrulmasına neden oluyorlar. Yönetimin ardından ikinci sorumlu düzeltemediği hatalarıyla Mehmet Özdilek'tir. Son olarak da sorumlu takımdaki malum birkaç isim ki artık bu isimlerin kimler olduğunu sanırım herkes çok iyi biliyordur. Yoksa bu isimler dışında asla takımın geneliyle ilgili bir sıkıntımız yok. Çoğu elinden geleni yapmaya çalışıyor ama birkaç isim ortaya koydukları 'futbol' ile arkadaşlarının emeğine ihanet ediyor.

Ligde şu an için liderliğin 6 puan gerisindeyiz ama düşme hattından da sadece 10 puan uzaktayız. Sanırım her puanın önemini uzun uzun anlatmama gerek yok. İki galibiyetin bizi bir anda zirveye taşıyabiliyeceğini veya iki mağlubiyetin bizi bir anda dibe vurdurabileceğini puan durumuna bakan herkes kolayca görebiliyordur herhalde.

Bu işin artık şakası kalmadı. Bugün auta çıkan topu görmedi diye hakemi eleştirenler haftalardır söylememize rağmen Antalyaspor'un liderlik yarışında auta çıkmak üzere olduğunu görmezden gelmiyorlar mı? Artık kendinizi kandırmayı da, taraftara yalanlar söylemeyi de bırakın ve bu gidişata dur diyecek adımları bir an önce atın.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...