08 Ocak 2013

"İstanbul başarısız olduğu için" Saçmalığı

Ligde devre arasına girilmiş olması sebebiyle pek çok kişi ilk yarıya ilişkin değerlendirmeler yapıyor. Kimileri için bu değerlendirme "İkinci yarıda İstanbul takımları neler yapmalı ki şampiyon olabilsin?" hesabından öteye geçmezken kimileri de bu değerlendirmede İstanbul takımlarını uzun uzun konuşup Anadolu takımları için de kıymetli 2-3 dakikalarını ayırma lütfunda bulunuyorlar. "Bu sezon çok iyi top oynuyorlar.", "Takımdaki birlik-beraberlik..." ve benzeri klasikleşen birkaç lafı ezbere söyledikten sonra Anadolu takımlarının sıralamadaki yeri hakkındaki gerçek görüşlerini şu cümleyle ortaya koyuveriyorlar: "Tabii bunda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kayıpları da önemli."

Yani demek istiyorlar ki Anadolu takımlarının sıralamada yukarıda olmasının nedeni Anadolu takımlarının başarısı değil, İstanbul takımlarının başarısızlığı... İşte o dakika kan beynime sıçrıyor. Bu kadar aptalca bir yorum olabilir mi, bu kadar şuursuzluk olabilir mi? Anadolu takımları da İstanbul takımları da aynı ligde oynadığına göre birinin başarılı olması için diğerinin puan kaybetmesinden daha doğal ne olabilir? Anadolu takımları başarılı olmak için yurt dışından takımları mı yenecek, nedir bu yorumdaki mantığınız?

Anadolu taraftarları olarak biz maç sırasında İstanbul takımlarına galibiyet taktikleri veren yorumculardan, maç sonu atılan gazete manşetlerinden ve daha pek çok örnekten iyi tanıyoruz bu İstanbul odaklı zihnniyeti. O yüzden aslında sinirlenmeyeyim diyorum ama onca emeğin böyle görmezden gelinip hiçe sayılmasına da dayanamıyorum. Kolay mı böyle kokuşmuş bir ligde her şeye rağmen bir şeyler başarabilmek? Hiç değil. Dolayısıyla bu emeği kimse küçümseyemez.

Bu düzende bizim Antalyaspor'dan ve Anadolu'dan başka güvenecek hiçbir şeyimiz yok. Sadece Antalyaspor için değil tüm Anadolu kulüpleri için dileğim zaferlerine zaferler ekleyip bu İstanbul düzenini yerle bir etmeleri... Başrolü İstanbula verip Anadolu'yu figüran olarak gören medyanın cümlelerinde belki hiçbir zaman özne olamayacağız ama o cümlelerin yüklemini biz belirlediğimiz sürece bu hedefimize her gün bir adım daha yaklaşmış olacağız. Ölümüne Antalya, ölümüne Anadolu..!




  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...