15 Ocak 2013

Antalyaspor'dan Sosyal Medya Atağı

Sosyal medyada yer alan resmi Antalyaspor hesaplarını sırf resmi hesap oldukları için uzun zamandan beri takip ediyordum ama şu son bir haftaya kadar bu hesapların aktif olduğunu söylemek çok da mümkün değildi. Öyle ki bu hesaplardan haftalarca paylaşım yapılmadığı oluyordu. Zaten takipçi sayılarının oldukça düşük oluşu da bunun bir göstergesi...

Son günlerde ise bu hesaplar daha aktif bir şekilde kullanılmaya başlandı. Resmi sitede yer alan haberler eskisine göre çok daha güncel şekilde paylaşılıyor, son gelişmelerle ilgili daha detaylı bilgiler paylaşılıyor. Bu yazıyı yazma ihtiyacını da bugün Antalyaspor resmi Facebook hesabından perşembe günü oynayacağımız Türkiye Kupası maçı için etkinlik açıldığını görünce hissettim. Bu alanda bir şeyler yapılmak isteniyorsa desteğimizi vermiş olalım istedim.

Başlığı "Antalyaspor'dan Sosyal Medya Atağı" olarak attım ama yazıyı okuyunca bu muymuş atak diyenleriniz olabilir. Ancak sosyal medya alanında atılan en ufak adımı bile çok önemseyenlerdenim. Bu yüzden en ufak adımın bile değerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü iletişimin önündeki hemen hemen tüm engelleri kaldırmasıyla çok güçlü bir iletişim aracına dönüşen sosyal medyanın sunduğu fırsatları doğru kullanabilmek son derece önemli... Yönetim açısından da taraftar açısından da...

Sosyal medyayı doğru kullanabilmek adına tabii ki yukarıda söz ettiklerimden çok daha fazlasını yapmak gerekiyor. Sadece maç ve transfer haberlerini paylaşmak, özel günler için kutlama mesajları yazmak ve benzeri hareketler yeterli değil. Örneğin anlık fotoğraf ve videolarla da bu iletişime daha fazla görsellik katmak gerekir. Yine de son günlerdeki bu girişim için emeği geçenlere şimdilik teşekkür edelim.


Sosyal medyadaki bu gelişmelere ek olarak geçtiğimiz günlerde Antalyaspor iPhone uygulaması kullanıma sunuldu. Bu da oldukça önemli bir hamle ve -her ne kadar MP ibaresi taraftar için sinir bozucu bir görüntü oluştursa da- umarım Android için de uygulama kısa sürede çıkar. Takip etmek isteyenler için sosyal medyada yer alan Antalyaspor hesapları:

Antalyaspor Resmi Facebook Hesabı: 

Antalyaspor Resmi Twitter Hesabı:
       https://twitter.com/AntalyasporAS

Bu arada son olarak da hem bir hatırlatma hem de ufak bir reklam yapmış olalım. Resmi hesaplar da dahil olmak üzere Antalyaspor camiası ile ilgili Twitter hesaplarını geçtiğimiz  günlerde açtığımız @AS_Camia hesabından takip edebilirsiniz.


Dileğimiz her yerde olduğu gibi sosyal medyada da çok daha güçlü bir Antalyaspor...




  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...