20 Ocak 2013

STSL 18. Hafta | Kaçan Bir Fırsat Daha

Farklı heyecanlarla başladığımız bir günü daha üzgün bir şekilde tamamlıyoruz. Galatasaray'ın 3, Beşiktaş'ın 2 puan kaybettiği haftayı biz de puansız kapattık. Böylece Antalyaspor liderlik yarışı içinde geçirdiği bu sezonda rakiplerinin sunduğu bir fırsatı daha tepmiş oldu. Bilemiyorum rakiplerin puan kaybettiği haftalar takım üzerinde ekstra bir baskı mı oluşturuyor ama eğer böyle bir durum yaşanıyorsa buna bir an önce bir çözüm bulmak gerekir. Çünkü böyle fırsatlar kaç defa daha çıkar önümüze bilinmez.

Maça gelirsek ilk 4 dakikada 2 gol yemek elbette hem moral açıdan hem de oyun anlayışı açısından her şeyi alt üst eder ama aslına bakarsak çok da dağılmadık 2-0'ın sonrasında. Hatta 8. dakikada Murat Duruer'in frikikten attığı gol ile skor olarak eşitliği henüz yakalamamış olsak da "İşte maç yeniden başladı." diye düşünmüştüm. Ancak olmadı. 24. dakikada 4-1 olduktan sonra zaten bir geri dönüş ufak çaplı bir mucize gerektiriyordu. Ha gerçekleştirebilir miydik bu mucizeyi? Gerçekleştirebilirdik. "Neden gerçekleşmedi?" sorusunu da paragraf paragraf değerlendirelim.

Mehmet Özdilek pek alışık olmadığımız şekilde oyuna erken bir müdahale yaptı ve Zeki Yıldırım'ı çıkararak oyuna Mehmet Eren'i aldı. Zeki'nin yerine daha hücuma dönük oynayan bir ismi oyuna sürmek aslında doğru bir hamle ama oyuna giren isim Mehmet Eren olunca bu hamlenin oyuna etkisi de pek olmuyor. Hatta olumsuz bile olabiliyor ki bu maçta da bizi şaşırtmadı Mehmet Eren ve Zeki oyunda kalsaydı en azından daha çok koşup daha etkili olur muydu sorusu aklımızın bir kenarında kalmış oldu.

Bu noktada insan şunu düşünüyor. Mehmet Özdilek çoğu maçta kenardan hamle olarak oyuna Mehmet Eren'i sokuyor. Demek ki Mehmet Eren'i skoru değiştirecek isimlerden biri olarak görüyor ama Mehmet Eren'in de 2 sezondur gösterdiği performans da ortada... Kazandığımız maçta da, kaybettiğimiz maçta da Mehmet Eren yazmaktan biz sıkıldık. E o zaman böyle kritik bir rolü üstlenecek Mehmet Eren yerine alternatif bir ismi neden hala transfer etmiyoruz?

Transfer demişken devam edelim. Bu maçta Uğur İnceman ve Isaac Promise başta olmak üzere birkaç sakatlık yaşandı. Maçtan önce de Ömer Şişmanoğlu sakatlanarak 18 kişilik kadrodan son anda çıkartılınca, maça 17 kişilik bir kadro ile çıktık ama bunlar beklenmeyen sakatlıklar mı, beklenilen sakatlıklar mı? Bu kadar yoğun bir maç programına gireceğimizi teknik kadro da en az bizim kadar biliyordu ve buna transfer olsun, A2'den oyuncu kullanmak olsun bir çözüm bulmadıysa kimse bu sakatlıklara şansızlık demesin. Daha yoğun fikstürümüzün ilk yarısını yeni tamamladık, aynı yoğunlukla 4 maç daha oynayacağız. Allah korusun ama bu maçlarda da böyle sakatlıkların yaşanması son derece olası... O zaman ne yapacağız?

Gelelim savunmaya... Maç sonrasında herkes Vleminckx'i övüyor. Hakkıdır da... 4 gol atmış, 1 golü de dolaylı olarak attırmış adam övgüyü hak ediyor ama kendisinin bu performansında bizim defansın katkısını da unutmamak lazım. Adam son golü atarken bile neredeyse bomboş vurdu kafayı. Hadi maç öncesinde çok önemsemedin, tedbir almadın. Adam hat-trick yaptı hala niye hiçbir tedbir alınmıyor? Adamı savunma anlamında tutamadın, gerçek anlamda tut. Bir oyuncu ver üstüne yapışsın maç boyunca...


Defans cezalar ve sakatlıklar derken sürekli değişik isimlerle oynuyor, performans da sanırım buna bağlı olarak dalgalanıyor. Ancak defansın solu en fazla eleştirilen bölgelerden... Ergün Teber'in de ikinci yarıyla birlikte ciddi bir düşüşü var. Geçen maçta burayı Mehmet Sedef iyi toparlamıştı ama bu maçta yedek başladı, oyuna girdiğinde de stoperde oynadı. Dolayısıyla bu bölgede sıkıntı maç boyunca yaşanmaya devam etti. Mehmet Sedef bu anlamda joker bir isim oldu defansa ama yine de bu bölgeye bir takviye daha gerekiyor gibi...

Mehmet Eren konusunun da sakatlık konusunun da savunma konusunun da gelip kilitlendiği nokta transfer... Yönetim transfer konusunda yeniden maliyetler diyerek sessizliğini koruyor ama kaybedilen bir maçın maliyeti bir transferin maliyetinden daha fazla belki de. Gençlerbirliği'nin durumu bizden daha iddialı da ondan mı gidip Avrupa'dan gol kralı transfer ediyor? Bu adam için servet mi döktü Gençlerbirliği? Sadece bu değil, devre arasında birçok transfer daha yaptı Gençlerbirliği ve bugünkü galibiyetle iki maçta da bize puan vermemiş oldu. Vakit daha da geç olmadan Antalyaspor'a da gerekli takviyeler yapılmalı.

Tüm bunlara rağmen herkes gibi benim de hemfikir olduğum bir nokta var ki 4-1 geriye düştüğün bir maçı böyle kovalamak kolay iş değil. 4-3 olduğunda bu maça en inanmayanımızın bile içinde bir acaba oluşmuştur. Bu mücadeleye katkı veren oyunculara teşekkürler ama sonuç olarak bakarsak da karşımızda 5-3'lük bir skor ve kaçan çok kıymetli bir 3 puan var. Bunları telafi edebilmek adına eleştirileri iyi değerlendirmeli ve sorunlarımıza çözümler üreterek bir sonraki maç için çalışmaya başlamalıyız.






1 yorum:

  1. bir spor programında gençlerbirliğinin antalyaspordan scout transferi yaptığını söyledi ve Vleminckx transferini buna bağladı bu konuda bir bilgisi olan varmı?

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...