25 Şubat 2013

07 Gençlik'e Maçlardan Men

Hasan Akıncıoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu, uzun süredir uyguladıkları Antalyaspor taraftarını sindirme politikasından direkt olarak taraftarı bitirme politikasına geçiş yapmıştır bugün. Karabük maçında taraftarın sahaya girmesiyle tavan yapan olaylardan sonra iki taraf da hafta boyunca yaptıkları açıklamalar ile kendini haklı hale getirmeye çalışıyordu.

07 Gençlik'in Karabük maçında gerçekleştirdiği fevri protestoyu medya yoluyla kendi lehine iyi kullanan Antalyaspor yönetimi bu konuda şu ana kadar bir adım daha önde olsa da 07 Gençlik'in Güllük Caddesi'nden başlayarak Dokuma, Çallı, Işıklar ve 100. Yıl'da esnafa dağıtmaya başladığı "Karabük maçında neden sahaya indik?" başlıklı bildiriler yönetimi tedirgin etmişe benziyor. Çünkü bu bildiri dağıtımından hemen sonra 07 Gençlik'in yönetici kadrosu apar topar gözaltına alınmış ve 25 kişi maçlardan men edilmiş.

Maçlardan men kararı alınan kişiler arasında benim senelerdir bire bir olsun, simaen olsun tanıdığım bir sürü insan var. Zaten en başta 07 Gençlik'in başkanları var ve eğer siz bir tribünün kafa adamlarını alırsanız o tribün hayat damarını kesmiş olursunuz. Yönetim taraftar ilişkisinden zerre anlamasa da sanırım bunu çok iyi biliyordur.

Hatırlarsanız yönetim geçen sene Mardan Stadı Açık Tribün'de bulunan Grup 1966 ile sıkıntılar yaşamıştı. Bu sıkıntıların yaşandığı günlerde, Grup 1966'nın pankart yapmak için toplandığı yere polis baskını olmuştu ve yine gözaltılar yaşanmıştı. Antalya'da bu olayı 9 Taraftarın Göz Altına Alınmasına Dair başlıklı yazıda dile getiren de sadece bizdik. O zaman da yaşananları görmezden gelmişti Antalyaspor medyası.


Mardan'a geçiş ve protestoda bulunan taraftarı her maç jandarma ile burun buruna getirme... Akdeniz Üniversitesi'ne geçiş ve 2 maçta bir taraftarı polis ile karşı karşıya getirme... Bunlara rağmen 4 senede 3 stat değiştiren taraftardan hala ve hala fedakarlık bekleniyor. Olmuyor Hasan Akıncıoğlu olmuyor. Sen beceremiyorsun bu işi. 5 yıldır Antalyaspor başkanısın ama senin yüzünden bu 5 senede Antalyaspor taraftarı 10 sene geriye gitti. Bugün yaptıkların da artık insanların sabrını iyice taşırdı.

Taraftara bunları yapmaktaki amacın ne? Nedir bu taraftara olan bu nefretinin sebebi? Her seferinde zorla yapmıyoruz bu yöneticiliği diyorsunuz ya, biz de seni zorlamıyoruz o koltukta otur diye. Unutma Akıncıoğlu sen 5 yıldır Antalyaspor'da başkanlık yapıyorsun ancak 07 Gençlik 30 yılı aşkın süredir bu tribünde yer alıyor, Antalyaspor için emek harcıyor. Bugün 07 Gençlik'in kafa adamlarını almış olabilirsin ama her birimiz bu tribüne 07 Gençlik'te başladık. Hepimiz yeri geldiğinde bu grubun varlığını devam ettirmeyi çok iyi biliriz.

Git artık Akıncıoğlu, başka yerde yap reklamını. Senin yüzünden sevdiğimiz arma ile aramıza çekilen duvarın yıkılmasına az kaldı. Ancak o duvar kimin üzerine yıkılacak, göreceğiz.




 

1 yorum:

  1. Son zamanlarda okuduğum en güzel açıklama. Ağzına diline eline düşüncelerine Sağlık.

    Git Akıncıoğlu Git artık. Madem zorla yapmıyorsun bizde seni zorlamıyoruz git artık.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...