08 Şubat 2013

Keep Calm and Support Your Local Team

İkinci Dünya Savaşı'nın başladığı 1939 yılında İngiliz hükümeti halkın moralini yüksek tutabilmek ve halkı cesaretlendirebilmek için 3 poster hazırlatıyor. "Keep Calm and Carry On" da bu posterlerden bir tanesi... Posterdeki sloganı Türkçe'ye "Sakin ol ve devam et." olarak çevirebiliriz. Ancak bu posteri diğer iki posterden ayıran bir özelliği var. İngiliz hükümeti diğer iki posteri ülkenin her yerine asarken bu posteri acil durumlar için saklıyor ve bu poster İkinci Dünya Savaşı sırasında hiç asılamıyor.


Savaşın bitiminden sonraki 55 yıl boyunca poster pek de hatırlanmıyor. 2000 yılına gelindiğinde ise bir kitabevi sahibi açık artırmada aldığı kitapların arasında bu posteri buluyor ve çok beğenerek kitabevinin duvarına asıyor. Posterin meşhur olma hikayesi de böylece başlamış oluyor. Posterdeki slogan da kısa süre içerisinde bir mottoya dönüşüyor.

İnternette "Keep Calm and..." türevi pek çok poster bulabilirsiniz. Ben de bu mottolaşmış sloganı bir Ultras mottosu ile birleştirip Antalyaspor için bir poster hazırladım. Baktınız ki bir 'Antalyalı' karşınıza geçmiş size bir İstanbul takımını savunuyor, İstanbul'a götürseniz stadın yolunu bulamaz ama size taraftarlık öğretmeye kalkışıyor, anlattığınız her şeye rağmen aynı şeyleri söylemeye devam ediyor ve siz de artık sözün bittiği yere geldiğinizi düşünüyorsunuz; gönderin posteri, kafanız rahat etsin.





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...