27 Şubat 2013

Hem Ligde Hem Kupada Hedef Ne Olmalı?

STSL 15. Hafta | Akhisar Belediye 1-0 Antalyaspor
ZTK 2. Hafta | Antalyaspor 2-3 Trabzonspor
ZTK 3. Hafta | Antalyaspor 1-0 Eskişehirspor
STSL 18. Hafta | Antalyaspor 3-5 Gençlerbirliği
ZTK 4. Hafta | Eskişehirspor 2-1 Antalyaspor
STSL 19. Hafta | Kayserispor 2-0 Antalyaspor
ZTK 5. Hafta | Antalyaspor 4-2 Mersin İY
STSL 20. Hafta | Antalyaspor 1-0 İstanbul Bşb
STSL 21. Hafta | Galatasaray 2-0 Antalyaspor
STSL 22. Hafta | Antalyaspor 0-0 Karabükspor
STSL 23. Hafta | Elazığspor 2-1 Antalyaspor

Sezonun ikinci yarısında şu ana kadar yukarıda sıraladığım 11 maçı oynadık ve bu 11 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet alırken toplam 13 gol atıp 19 gol yedik. Bu tabloya puan olarak baktığımızda 33 puandan sadece 10 puan toplayabilmişiz. Kayıp tam 23 puan...

Bu performansı sezonun ilk yarısındaki performansla kıyaslamak için bu sayıların maç başı ortalamalarını alalım. Sezonun ikinci yarısındaki maç başı ortalamamız 0,91 puan, 1,18 atılan gol, 1,73 yenilen gol... Sezonun ilk yarısında ise bu ortalamalar 2,14 puan, 2,48 atılan gol, 1,19 yenilen gol idi. Sayıların anlattığı çok belirgin bir düşüş var.

Hatta başlamışken hadi bir de "Ortalamayı yükselten alt liglerden takımlarla oynadığımız ZTK'daki tur maçları..." diyebilecekler için Beşiktaş maçı da dahil olmak üzere ZTK tur maçlarını çıkarıp yeniden bir ilk yarı performansı çıkaralım. Bu durumda da ortalamalar 1,94 puan, 1,94 atılan gol, 1,24 yenilen gol olarak ortaya çıkıyor. Düşüş yine çok belirgin...

Yaşadığımız bu düşüşle artık hem ligde hem kupada bir kırılma noktasına geldik. Ligde uzun bir süre sonra düşme hattıyla olan puan farkımız liderlikle olan puan farkımızdan daha az duruma geldi. Şu anda liderlikten 12 puan, düşme hattından ise 10 puan uzaktayız.

Ligde Fenerbahçe maçıyla başlayacak zorlu fikstür öncesinde kalan 2 maç öncesinde 6 puanın 6'sını da almamız gerekiyor. Bu maçlarda yaşanacak puan kayıpları bizi düşme hattına daha çok yaklaştıracak ki bu performansla zorlu fikstürde ağır bir darbe alırsak kimse ilerleyen haftalarda küme düşme hesaplarının içinde bir Antalyaspor duyduğunda şaşırmasın.

Ancak umuyoruz ki peş peşe birkaç galibiyetle toparlanıp üst sıraların mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Sezon başında Özdilek'in hedefi ilk 10 olabilir ama ilk yarısını liderin 3 puan arkasında 3. sırada bitirdiğin ligi 10. sırada tamamlarsan bunu kimseye başarı olarak yutturamazsın. Bizim için hedef kesinlikle ilk 4 olmalı. Son maça kadar bu hedefin mücadelesini vermeliyiz.

Kupaya gelince... Kupada son 8'e kalmak başarı değil. Son 8'e kalmak için Beşiktaş hariç hep bizden zayıf takımlarla oynamışken Menemen Belediye'yi yenmek mi başarı, Eyüpspor'u yenmek mi, Tavşanlı Linyit'i yenmek mi? Bu takımları zaten normal şartlarda elememiz gerekir. Ha bir tek Beşiktaş'ı yendik diye bu sene kupada çok başarılı olduğumuzu söyleyen varsa Allah ona akıl fikir versin. Kupada gruptan çıkamayan herhangi bir Süper Lig takımı kendisini başarılıydım diye kandırmasın.

Geçtiğimiz hafta sonu Elazığspor mağlubiyeti sonrasında zaten Mehmet Özdilek; bir gazetecinin "Antalyaspor için kupadaki hedef mi önemli, ligdeki hedef mi?" sorusuna "Tabii ki kupa" gibi net bir cevap vermişti. Böyle bir açıklamanın ardından gruptan çıkamazsak "Kupada son 8'e kaldık, başarılıydık." gibi açıklamalar iyice mantıksızlaşacaktır.

Gruptan çıktıktan sonra başarılıyız denilebilir ama bana sorarsanız gruptan çıkmak da tam anlamıyla bir başarı sayılmaz. Kupada gerçek anlamda bir başarıdan söz etmek için bana göre final gerekir. Hele ki ligde üst sıraları zorlayabilecekken bizim için öncelik "Tabii ki kupa" denilecek kadar net bir şekilde kupaysa eğer ve istersek bunu başarabilecek gücümüz varken...

Bu yolda ilk engel bugünkü Trabzonspor maçı... Grubun 4. maçında maçın başında 10 kişi kalan Eskişehirspor'un geri dönüşüne izin vererek turu büyük ölçüde garantileme şansını tepmiştik ama her şeye rağmen hala kendi kaderimizi kendimiz belirleyebilecek bir durumdayız. Dolayısıyla bugün Eskişehir maçındaki hatamızı telafi etmek için gerekeni yaparak 3 puanı almaktan başka yol yok bizim için.

Sonuç olarak hem ligde hem kupada yalanlar uydurup kendimizi kandırmadan gerçekçi hedefler belirlemeli ve bu hedeflerin yolunda geri adım atmadan ilerlemeliyiz. Ancak böyle Antalyaspor'a yakışanı yapmış oluruz çünkü.

Ligde de kupada da sen güldür yüzümüzü Antalyasporum..!.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...