04 Şubat 2013

STSL 20. Hafta | Yoğun Fikstüre 3 Puanlı Kapanış

Yoğun fikstürümüzün son maçında İstanbul Büyükşehir Belediye'yi 1-0 ile geçtik. Galatasaray'ın 2, Beşiktaş'ın 2, Fenerbahçe'nin 3 puan kaybettiği haftayı kayıpsız tamamlayarak yeniden lig sıralamasında 2. sırayı kaptık.

Maçın ilk 25 dakikasında gereğinden fazla temkinli başladık. Deplasmanda galibiyetler alabilen ekiplerden biri olan İBB'ye oyunu daha fazla kontrol etme şansı verdik ama yine de pozisyonlara giren taraf bizdik. 20-25 arası biraz kıpırdanmaya başladık ve devrenin sonuna da kadar oyuna ağırlığımızı koymaya başladık. Ancak aradığımız golü ilk yarıda bulamadık.


İkinci yarı öncesinde ilk yarının sonundaki oyunun geç olmadan golü getireceğini söylemiştim. Öyle de oldu. 47. dakikada Emrah'ın ortasında Diarra bu sefer fırsatı değerlendirip golü attı. İlk yarının son 10 dakikasından itibaren sakat sakat oynayan Diarra bu golle üzerine düşeni yapmış oldu. Üzerine düşeni yaptı diyorum ama golü atmasaydı bile Diarra zaten sahada olduğu sürece elinden gelen her şeyi yapıyor. Hücumda her topu kovalıyor, defansa gelip savunmaya yardımcı oluyor.

Dakika 63'te Aissati penaltıyı değerlendirebilse farkı 2'ye çıkararak maçın geri kalanını çok daha rahat izleyecektik. Ancak bu penaltı ile ilgili Emrah'a yapılan hareket penaltı mı değil mi ben pek emin olamıyorum. O yüzden maç içerisinde verilmeyen ve kesin penaltı olan pozisyonlarımız vardı ama eğer penaltı çalınan bu pozisyon penaltı değilse de haksız bir golü atmamamız da iyi oldu. Biz hakkımız olanla devam edelim yolumuza.

Diarra sakatlığı nedeniyle 66. dakikada oyundan çıkınca bizim için sıkıntılı dakikalar başladı. Zaten golden sonra genelde geriye yaslanmak gibi bir kötü alışkanlığımız var ki sahada forvetsiz kalınca son 20 dakikanın bir an önce geçmesini bekler olduk. Neyse ki korktuğumuz başımıza gelmeden son düdük çaldı.

Mehmet Özdilek bu 20 dakikayı şöyle yorumluyor: “Diarra oyundan çıktıktan sonra elimizde forvet oyuncusu kalmadı ve 4-6'ya döndük.” Gerçekten de bu forvetsiz kaldık. E o zaman ne diye forvete bir takviye yapılmadı? En azından bu gibi durumlar düşünülerek Emre Torun'u kiralık olarak göndermeseydik.

Maç içerisinde öne çıkan isimler olarak Sammy Ndjock, Mehmet Sedef, Murat Duruer, Emrah Başsan ve Diarra karşımıza çıkıyor. Son maçlarda öne çıkan tek bir kişi veya arada 2 kişi yazabiliyordum ama şimdi 5 kişiyi birden gönül rahatlığıyla yazabiliyorum. Bu da sevindirici bir gelişme aslında takım için...


Bu maçın ardından üzen ise kritik Galatasaray deplasmanı öncesinde bizim için önemli kayıplar bırakmış olması... Bu maçta gördükleri sarı kartlarla Murat Duruer, Mehmet Sedef ve Pedro cezalı duruma düştüler. Pedro'nun performansında son haftalarda bir düşüş vardı ama Murat Duruer ve Mehmet Sedef'in yokluğu sıkıntı yaratabilir. Umalım ki yerlerine oynayacak isimler onlardan çok daha iyi bir performans sergilesinler ve bu kritik deplasmandan 3 puan ile dönelim.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...