28 Şubat 2013

ZTK B Grubu | Kupaya Tamam, Şifonten Masalları'na Devam

Maç sonu açıklamalarında anlattığı masallarla adı Şifonten'e çıkan Mehmet Özdilek Elazığspor maçının ardından yaptığı açıklamalarla şaşırtmıştı. Her ne kadar kendi hatalarına hiç değinmese de en azından "Rakip kadar sahada olup yüreğimizi ortaya koyamadık" gibi bir açıklamayı sonunda duyabilmiştik kendisinden.

Elazığspor maçı sonrasındaki dikkat çeken bir diğer açıklaması da "Antalyaspor için kupadaki hedef mi önemli, ligdeki hedef mi?" diye soran gazeteciye verdiği "Tabii ki kupa..." yanıtıydı. Doğrusunu söylemek gerekirse bu iki açıklamayı önemsemiştim ve Trabzonspor maçında bu açıklamaların sahaya yansımasının ne olacağını merak etmiştim. Dünkü maç bir kez daha gösterdi ki Mehmet Özdilek varken heveslenmeyeceksin hiçbir şey için, yoksa hevesin böyle kursağında kalır.

Mehmet Özdilek, Trabzonspor maçı sonrasındaki açıklamasında da "İyi başladığımız maçı iyi götürürken rakibin ilk atağında golü yedik." demiş. İyi başladığımız maç mı? Kendisine tavsiyem maçı bir kez daha izlesin. İlk yarıda organize olarak sayabileceğimiz ve tehlikeli diyebileceğimiz atak sayımız sadece 1... O da Tita'nın serbest vuruşunda Uğur İnceman'ın önünde kalan top...

Varsa gol olabilecek başka atağımız, buyursun söylesin. Ha illa bolluk bereket olsun derseniz Tolga Zengin'in yerinden kıpırdamadan kontrol ettiği Isaac Promice ve Mehmet Sedef'in şutlarını da yazalım hadi da Özdilek'in gönlü olsun ama onların da ne kadar 'organize' ne kadar 'tehlikeli' olduğunun kararını da size bırakıyorum.


İkinci yarı girdiğimiz birkaç atak belki bazılarınızı yanıltıyor olabilir ama objektif bir gözle değerlendirip ikinci yarı kazanmak için ilk yarıdan farklı olarak sahaya ekstra ne koyabildik söylemenizi istiyorum. Trabzonspor bu yarıda da yine bizden daha etkili değil miydi?

Sen yenik durumdasın, Mersin'de Eskişehirspor öne geçmiş. 2 gol bulamazsan eleneceksin. Elenmek demek 4'ü tur, 6'sı grup olmak üzere 10 kupa maçında yaptığın her şey bir hiç olması demek. Peki, orta yapıldığında Diarra ve Tita'dan başka ceza sahasına 3. bir oyuncu kaç kez girdi?

Karşımızda yenilse bile 4 farklı yenilmediği sürece gruptan çıkacak bir Trabzonspor varken kazanmak zorunda olduğumuz bir maçta böyle bir performans sergiliyorsak -ki bu noktada Özdilek'in "Tabii ki kupa" yanıtını bir kez daha hatırlatmak istiyorum- turu zaten hak etmemişizdir.

Özellikle Eskişehirspor'u kutluyorum. Onlara karşı oynadığımız grubun 4. maçında neredeyse turu garantileyecekken onlar ne 10 kişi oynamalarına ne skor olarak geride olmalarına aldırmadan tur şansına önce ortak oldular. Ardından 5. maçta Trabzonspor'u yenerek tur şansı açısından bir adım önümüze geçtiler ve son maçı da kazanarak gruptan çıktılar.

Eskişehir istedi ve başardı. Demek ki istemek birçok şeyi değiştirebiliyormuş ama  biz sakın bu lafları üzerimize alınıp neden yarı finale kalamadık diye kendimize dert etmeyelim. Biz Şifonten masallarını dinlemeye devam edelim. Ne diyordun hoca? Maça iyi başlamıştık, iyi de götürüyorduk. Buyur, devam et masala...





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...