22 Şubat 2013

Mehmet Özdilek ve İbrahim Dağaşan Röportajı

Antalyasporlu taraftarlardan Tolga Tüzün geçtiğimiz günlerde lise dergisi için Mehmet Özdilek ve İbrahim Dağaşan ile bir röportaj yapmıştı. Bu röportajını blogda paylaşmak için kendisine rica ettik, o da bizi kırmadı. Kendisine teşekkür ediyor, yaptığı röportajları sizlerle paylaşıyoruz.



Mehmet Özdilek

1) Son 5 yıl içinde Hasan Akıncıoğlu ile inanılmaz bir gelişmeye imza attınız. Bu gelişmenin ve başarının formülü nedir?

5 yıllık süreç kısa gibi görünse de uzun bir süreç... Planlı ve bu planın karşılığını saha içerisinde gören bir yapımız var. Şu anda bulunduğumuz konum tesadüflerle başardığımız bir durum değil. Bu kulüpteki herkesin bu durumda emeği var. Hepimizin ortak noktası yaptığımız işi ciddiye almak ve amacımızın Antalyaspor’u daha ileriye taşımak olması...

2) Ekonomik ve mali durumumuz 4 büyüklere nazaran biraz daha mütevazı... Bu durum sizin transfer politikanızı etkiliyor mu?

Biraz daha değil bayağı bir mütevazı... Ekonomimizi zorlamadan oyuncu seçimleri yapmaya ve oyunculara verdiğimiz sözleri tutmaya çalışıyoruz. Bakıldığı zaman Süper Lig'in en düşük bütçeli takımlarından biriyiz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz ve şu an bakıldığında ise hemen hemen her oyuncumuza teklif var zaten.

3) Altyapıyla ilgili ne tür çalışmalarınız var?

Geçen seneye kadar altyapıyla pek ilgilenemedim. Amacımız üstyapıyı giderebilmekti. Üstyapı olmadan altyapının pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Altyapıyla ilgilenmesi için de Türkiye'nin en önemli spor adamlarından Sedat Karabük'ü getirdik. Altyapıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmalarımız ve projelerimiz var. En büyük amacımız stadıyla, tesisiyle, altyapısıyla, kurumsallaşmasıyla çok sağlıklı bir Antalyaspor oluşturmak.

4) Antalya şehrinin Antalyaspor'a yaklaşımı nasıl?

Açıkçası beklediğim kadar değil. Bunu her ne kadar kamuoyuyla paylaşsak da maçlarda yeteri kadar seyirci yok. Ben bu takımın daha iyisini hak ettiğini düşünüyorum.

5) Antalyaspor tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor. Sezon başında böyle bir beklentiniz var mıydı?

Açıkçası yoktu. Hedefimiz ilk 10’du ama bu performans bizi daha iyi yerlere getirdi. Geri adım atmayacağız ama burada kalabilmek için tam anlamıyla hazır olmamız lazım. Fakat şu an buna hazır değiliz.

6) Son yıllarda Anadolu takımları büyük bir çıkış yakaladı. Bursaspor, şampiyon olmasıyla bunu kanıtladı. İlerleyen yıllarda da Anadolu takımlarının şampiyon olacağını düşünüyor musunuz?

Neden olmasın? Büyük takımlarla Anadolu takımlarının farkı azaldı ama bizim oralara gelebilmemiz için daha çok yol kat etmemiz lazım.

7) Son yıllarda sürekli stat değişikliği oldu. Bu süreç sizi nasıl etkiledi?

Çok kötü etkiledi. Hiçbir yeri tam anlamıyla sahiplenemedik. 2 yılımız harap oldu ama bu sene şehirle birleştik. Ona rağmen hala sıkıntılarımız var.

8) Mehmet Eren hakkındaki görüşleriniz nedir?

Bizim oyuncularımızdan biri... Fırsat geldiğince elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Antalya kökenli ve ligde çok tecrübeli bir oyuncu. Kayserispor’da yaptıkları ortada.

9) Son olarak taraftara bir mesajınız var mı?

Bu takım taraftarı hak ediyor. En büyük dileğimiz taraftarın bizi desteklemesi, sonuna kadar mücadele etmesi ve alkışlaması...



İbrahim Dağaşan

1) Antalyaspor bu sene inanılmaz bir çıkış yakaladı. Bu başarının formülü nedir?

Kenetlenmek diyebilirim. Aramıza yeni oyuncuların katılması ve herkesin iyi olması da bir etken. Herkes iyi niyetli olunca amaç da hedef de bir oluyor. Sonrası ise o havayı yakalamak.

2)Mehmet Özdilek'in sizin üzerinizdeki etkisi nedir?

Çok pozitif bir insan... Onu hiçbir zaman olumsuz bir şekilde göremezsiniz. Kötü bir anı bile nasıl iyiye çeviririm diye uğraşır.

3) Üç seneden beri Antalya'dasınız. Antalya şehrini seviyor musunuz?

Çok seviyorum. Hem yaptığım işi yapmak hem de yaşadığım şehirden keyif almak istiyorum. Antalya'da yaşamak güzel.

4) Uzun yıllar Fransa'da yaşadınız. Fransa'daki futbol ile Türkiye'deki futbol arasındaki farklar neler?

Açıkçası yıllar önce bir fark var olabilir ama şu an pek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Örnek vermem gerekirse Fransa'nın en köklü kulüplerinden Marsilya UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile karşılaştı. Fenerbahçe Fransa'da kazandı. İstanbul'daki maçta ise berabere kaldı. Artık o fark kapandı.

5) Uzun yıllardır Spor Toto Süper Lig'de forma giyiyorsunuz. Tecrübeli bir oyuncu sayılırsınız. Genç oyunculara tavsiyeleriniz neler?

Tavsiye olarak hayatlarının hepsi futbol olmasın. Futbolu, yaptığı işi çok sevsinler ama hepsi o olmasın. Ben bile hala kendimi nasıl geliştirebilirim diye soruyorum. Bir gün Osmanlı Devleti ile ilgili kitap okuyorsam ertesi gün devlet ile ilgili kitap okuyorum. Benim için hayat sadece futbol değil.

6) Kişisel gelişimden bahsettiniz. Bu sezonki performansınızı nasıl buluyorsunuz?

En büyük amacım pozitif, iyi, saygılı biri olmak ve elimden geldiğince mücadele etmek. Asıl önemli olan herkesin sizin hakkınızda ne düşündüğü...

7) Spor Toto Süper Lig'de en beğendiniz futbolcular kimler?

Büyük takımdan oyuncu sayabilirdim ama takımımızın oyuncusu İsmail Aissati diyorum. Çok net.

8) Buradan taraftara bir mesajınız var mı?

Stat ne kadar dolu olursa bizim için o kadar iyi. Taraftardan destek bekliyoruz.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...