16 Şubat 2013

STSL 22. Hafta | Özdilek ve 62'den Tavşanı

Sadece İlhan Parlak'ın kaleciyle karşı karşıya çok net iki pozisyonunun olduğu bir maçtan sonra "Rakibe sadece 1 pozisyon verdik." diyen Mehmet Özdilek açıklamasının devamında oyunun 62. dakikasında yaşanan olaylar nedeniyle takımın konsantrasyonun bozulduğunu söylüyor.

Bu açıklamasından da anlaşıldığı üzere Mehmet Özdilek kendi hatalarını gölgelemek için şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor ama bakıyor ki şapkada tavşan mavşan yok. Bu sefer de adeta dakika 62'deki olayları kullanarak kendisine 62'den bir tavşan yapıp durumu öyle kurtarmaya çalışıyor ama yemezler.

Örnek vermek gerekirse 90+1'de Aissati'yi alıp Emrah Başsan'ı oyuna alarak yaptığın saçma sapan değişikliğin nedeni de 62. dakikadaki olaylar mı? Eğer öyleyse hatırlatalım, sen bu hataları geldiğin günden beri yapıyorsun. Kazanmak isteyen bir teknik direktör oyuncu değişiklik hakkını 90+1'de kullanmaz. Senin yaptığın değişikliği beraberliğe razı olup süre geçirmek isteyen teknik direktörler yapar.

Hadi diyelim ki Özdilek üzerine düşen her şeyi harika yapıyordu ama 62. dakikada her şey yerle bir oldu, 61 dakikanın hesabını kim verecek? Kalan 28 dakika için bahanesi hazır da peki geçen bu 61 dakika için de bir şeyler düşündü mü ki Özdilek? Yoksa bu 61 dakika için de taraftara mı suçlayacak? Belki "Tribünler boştu, taraftar takıma destek olmuyor." der yine. Elinde kombinesi varken üzerine biber gazı sıkılan ve tazyikli su boşaltılan yüzlerce taraftarı görmezden gelerek tabii...


Tüm bunları söylerken sahaya girmeyi savunduğum düşünülmesin. Şimdi ellerindeki medyayı kullanarak üzerimize saldıracaklar. Söylemek istediklerimizden fazla yaptıklarımız konuşulacak ve bir süre sonra da hiçbir şey olmamış gibi bir kenara çekilecekler. Bu medya saldırısının sonucunda haklıyken haksız duruma düşeceğiz belki de. Bu yüzden her ne olursa olsun protestomuzu akıllıca yollarla yapmalıyız. Herkes bu protestoyu konuşmalı ama bize karşı bir koz olarak kullanamamalı. Ayrıca gözaltına alınan 14 renktaşımız da bu olaylar sonucunda zor durumda kaldı. Umarım çok ciddi sıkıntılar yaşamazlar.

Son olarak da Mehmet Özdilek'i böyle eleştirirken takımı ayrı bir yere koymak gerektiğini bir kez daha vurgulayayım. Takım 1-2 istisna hariç canla başla oynuyor. Bugün de ellerinden geleni yaptılar, birçok pozisyona girdik ama golü bir türlü bulamadık. Karabükspor da zaman zaman kalemizde tehlike yarattı ama bana göre oyunumuzun karşılığını alamadığımız en belirgin maç bu maçtı.

Bu dar kadroya rağmen bu takımın başında Mehmet Özdilek yerine aklında kazanmak düşüncesi ve yüreğinde cesaret olan bir teknik direktör olsa bu sene bu takım şampiyonluğu sonuna kadar kovalardı. Bunu iddia ediyorum ve pek çok renktaşımın da bu iddiama katılacağını biliyorum. Bu yönetim ve Özdilek sayesinde ise takımın bu emeğine sadece yazık oluyor.

 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...