12 Şubat 2013

STSL 21. Hafta | "Bu Kadro ile Bu Kadar"

İstanbul deplasmanı için bulunan 6 eksikten dolayı kimsenin çok bir beklentisi yoktu aslında. Herkes şunu düşünüyordu, her umutsuz olduğumuz maç bir başka oluyor. Geçen seneye gidelim. Arena deplasmanındayız, yine eksiklerden kadro oluşturmakta bile zorlanıyoruz ama savunma oyuncumuz Musa Nizam'ın savunmada değil de atak yönünde yıldızlığı o maçta bile 1-1 berabere kalıyoruz ve 3 puanı kaçırdığımıza üzülüyoruz.


Bu sene mi? Sahada korkak diyebilceğimiz bir takım bile yok. Neden bir takıma korkak dersin? Atak yapmadığı, sürekli kendi sahasında kaldığı için... Antalyaspor bu maçta savunma mı yaptı, atak mı yaptı, Galatasaray'ı orta sahada mı tutmaya çalıştı? Atağa kalkıyoruz, Antalyasporlu futbolcular istemeye istemeye pas atıyor, istemeye istemeye koşuyor. Defans yapıyoruz; önündeki adama basmaktan, boşa kaçan adamı kovalamaktan aciz futbolcular topluluğu... Gerçi bunda suç takımdan daha fazla Mehmet Özdilek'te... 90 dakika boyunca 67 sırt numaralı birine tahammül eden, mağlup durumdayken kazanmak için değil de skoru korumak için oyuncu değişikliği yapan Mehmet Özdilek'te...

Yediğimiz ilk golde de Galatasaray'ın organizasyonu yok; sarı-kırmızılı futbolcuların şansı, bizim kırmızı-beyaz formalıların konsantrasyon bozukluğu ve Arena deplasmanında 1-0 geriye düşmek... 20. dakikadan sonra oyuna ağırlığımızı koyar gibi olduk ancak ileri uçta yer alan malum 67 sırt numaralı birinin üstün performansı ile eriyen ataklar... Aslında iki takımın hiçbir şey yapmadığı, Galatasaray'ın istediğini aldığı bir karşılaşma oldu bu. Ligin zirvesindeki iki takımın böyle bir maç ortaya koyması da ayrı bir tartışma konusu...


Malum, Antalyaspor'un bir basın sözcüsü yok. Twitter'da bulunan iki yöneticinin tweetleri bizim için Antalyaspor yönetiminin açıklaması gibi oluyor. Maçtan sonra Hüseyin Acarlıoğlu yine beklenildiği gibi "Bu kadro ile bu kadar." dedi. İşte ben bunu anlamıyorum. Bu kadro ile bu kadar olacağı zaten aylardır aşikar, transfer döneminde "bu kadar" olmasını engelleyebilecek olan tek insan grubu sizdiniz. Ne 07 Gençlik, ne Grup 1966 ne de münferit Antalyasporlular; siz Antalyaspor yönetim kurulu yapacağınız transferlerle "Bu kadro ile bu kadar." açıklamasını silecek olan sizlerdiniz ama hiçbir şey yapmadınız.

Antalyaspor ısrarla bizim hedefimiz yok diyor, biz de kaba tabirle enayi gibi umut etmeye devam ediyoruz. Boşuna asılı kalmadı herhalde "Umutsuzluk bize yasak" pankartı haftalarca tribünde. Siz üzmeye devam edin, biz sevmekten vazgeçmeyeceğiz.

Not: İlk fotoğraf ultras/Movement blogdan alınmıştır.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...