23 Ağustos 2012

Hani Bizim Rakibimiz Bursa?

"Ayağa kalkmayan Bursalı olsun..." "Bursa'dan gelen beyaz oğlanlar..." "Çekirge'de gezersin..." senelerce söylemedik mi bu besteleri? Senelerce abilerimiz çarpışmadı mı Bursasporlularla? Bursalılar demedi mi "Antalya deplasmanı yapmadan hacı olunmaz" diye? 

Şu anda bir duruma bakalım. Biz her sene düşmemeye oynuyoruz; taraftar baskımız, camiamız olmadığı için şehirdeki stadımızdan kovulduk; ismimiz Medical Park oldu, armaya reklam alındı da sesimizi çıkartamadık. Hala daha fahiş bilet fiyatlarına ses çıkartamıyoruz. Bireysel ses çıkartan elbet var ama hani bir tane grup çıkıp da laf etti mi?


Bir de Bursa'ya bakın. Adamlar şampiyonluk yaşadı. Şampiyon oldular bak, adamlar doydu artık başarıya ama hala Kapalı Kale full çekiyor. Hala yönetimden ne isterse yaptırıyorlar. Kulübün içinde Bursasporlu olmayanları buldular diye ellerinden geleni yaptırdılar, kovdurdular o adamları. Bu akşam da takımlarının Twente'yi Hollanda Ligi liderini 0-1'den 3-1 galibiyete taşıyorlar.

Biz napıyoruz? Gençlerbirliği maçına bile 1 otobüs gidemiyoruz. Kimse bana "bitirdiler" palavrasını anlatmaya kalkmasın. Anlatılanlardan dinliyoruz, senelerce abilerimiz Bursa tribünü ile hepsi çoluk çocuk diye dalga geçmedi mi? Ama adamlar büyüdü, şimdi sağlam tribün yapıyorlar. Ben kendi lise yıllarımdan hatırlıyorum, direkt diğer gruplara karşı düşmanlık aşılandı. Daha geçen sene Eskişehirspor maçına giderken boynumda Red Soldiers atkısı varken daha Red Soldiers'ın tribünde olduğu zamanı göremeyecek kadar küçük olan paleler bana laf atıyordu? Bunun sebebi nedir? Ben orda o 3 çocuğu tokatlasam bu tribün güç mü kazanacak?

Her şeyi yönetime, şehrin sosyal durumuna yüklemeyi çok seviyoruz. Ya biz neden hala kendi kendimizi eleştirmiyoruz? Ha doğru yönetim kombine fiyatlarını 750 lira yaptı değil mi? Pardon biz yönetime yüklenmeye devam edelim.

Bursaspor'u da ayrıca tebrik ederim. Acaba bu galibiyeti Bursaspor değil de 3 İstanbul takımından biri alsaydı durum ne kadar farklı olurdu?




 

2 yorum:

  1. "ayva çiçek açmış yaz mı gelecek
    bursa antalyaya nasıl gelecek"

    doğru neden gelsinler ki adamlar avrupa kulübü oldu biz de avrupalı şehrin yerli bile olamayan kulübü...

    YanıtlaSil
  2. Harika bir özeleştiri yazısı.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...