04 Ağustos 2012

Maraton Tribünü İçin Bir 'Orta Yol' Önerisi

Dün tam Emin Altıner'ın açıklamaları ile ilgili bir yazı yazmaya başlamıştım ki As Başkan Hüseyin Acarlıoğlu'nun Twitter'da yazdıklarıyla o yazıyı askıya aldım. Hüseyin Acarlıoğlu attığı tweetlerde şöyle diyordu: “Taraftarımızın Ceysu tribünlerindeki kombine bilet fiyatları hususundaki tepkilerini anlıyoruz. Ceysu tribünlerinde çalışmalar yapıyoruz.Umarız 2-3 kategoride fiyatlar oluşturabiliriz. Bu çalışmalar yakında neticelenmiş olacak. Esas sıkıntı maalesef stadın yapı planı ile ilgili. Umarız çalışmalarımızın neticesi taraftarın arzu ettiği şekilde sonuçlanacaktır.”

Açıkçası umutlandıran bir açıklama... Sonuç ne olur bilinmez ama taraftarın taleplerini görmezden gelmeye devam etmeyip bu talepleri değerlendirmeye almaları bile olumlu bir adımdır. Taraftarlar olarak bizler de umuyoruz ki bu çalışmalar neticesinde güzel şeyler ortaya çıksın ve orta yol bulunsun. Peki Ceysu Maraton'da orta yol nasıl bulunur? Ben kendi önerimizi söyleyeyim.

Hüseyin Acarlıoğlu 2-3 kategori diyerek kademeli bir fiyatlandırmadan bahsetmiş ki doğru olan da budur. Kapalı tribün için böyle kademeli bir fiyatlandırma uygulanırken Maraton Tribünü'nün tamamını tek fiyattan satmak zaten yanlıştı. Kademelendirme tamam da peki fiyatlandırma nasıl olmalı? Yönetimin istediği de bizim istediğimiz gibi orta yolu bulmak ise çözüm basit: Fiyatların alt sınırını taraftarın istediği fiyat, üst sınırını ise yönetimin belirlediği fiyat olmak üzere kademelendirmek...


Görselde de görüldüğü üzere bizim Ceysu Maraton tribünü için önerimiz 3 kademeli bir fiyatlandırma ile A kategorisinin 700 TL, B kategorisinin 550 TL, C kategorisinin 400 TL olması...

Bu fiyatlar arasında yönetim "çok düşük" diyerek en çok itirazı C kategorisi için önerdiğimiz 400 TL için yapabilir; ancak şöyle düşünmeliler: Görselin en solunda yer alan mavi koltuklar hangi tribüne dahil?  Adopen Kale Arkası'na... -O alan tampon bölge olarak kullanılacak ama normalde- Adopen Kale Arkası'ndaki bir koltuğun kombine fiyatı ne kadar? 250 TL... O mavi koltuğu 250 TL'ye satarken hemen bitişiğindeki turuncu koltuğu 400 TL'ye değil de daha pahalıya nasıl satabilirsiniz ki? 400 TL'den fazlası pek akıl karı bir iş olmayacaktır.

Ayrıca fark ediliyordur ki kategoriler arasındaki fiyat artışı 150 TL ile sabit. Bu artış sadece kategoriler arasında değil Adopen Kale Arkası ile Ceysu Maraton tribünlerinin kombineleri arasındaki fiyat farkında da sabit, yani 150 TL... Gayet adil gözüküyor. Bu fiyatlandırma sayesinde 250 TL'den başlayıp 700 TL'ye kadar 4 farklı fiyat seçeneği ile pek çok gelir grubundan insana hitap edilebilir. Bu da göz ardı edilmemesi gereken en önemli detaydır.

Umarım yönetim yapacağı değerlendirme neticesinde taraftardan gelen talepleri karşılayacak bir sonuca ulaşır. Bizim amacımız kimse ile dargınlıklar yaratmak değil, kimse ile kavga etmek değil. Taraftar olarak biz istiyoruz ki yönetimiyle, teknik kadrosuyla, oyuncusuyla, bu camiaya emeği geçen her bireyiyle büyük bir aile olabilmek; bu armanın sevdasını birlikte yaşatabilmek, bu armanın kavgasını omuz omuza verebilmek... Bunları yapabilmemiz için de önümüzdeki ilk hedefin kombine konusunda orta yolu bulmak olduğu aşikar...

İnşallah diyorum, inşallah önümüzdeki günler bu dileklerimizin gerçekleşmeye başladığı günler olsun.

Ve şimdi söz bir kez daha yönetimde...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...