18 Ağustos 2012

'Aydın Yılmaz veya Muadili' Masalı

Bir varmış, bir yokmuş; evvel zaman içinde, kalbur saman içinde; develer tellal iken, pireler berber iken ben babamın beşigini tıngır mıngır sallar iken Antalyaspor adında bir takım varmış. Bu takım Spor Toto Süper Lig'in 2011-2012 sezonunda 23. hafta maçlarının ardından attığı 20 gol ile 17 gollü Ankaragücü'nün ardından Süper Lig'in en az gol atan takımları sıralamasında 2. sırada imiş.

Antalyaspor'un 24. haftadaki rakibi Galatasaray imiş. Maçtan bir gün önce herkes artık maç saatini beklemeye başlamış iken kaç sezondur kördüğüme dönüşen transfer sonuçlanmış ve Necati Ateş'in Galatasaray'a transfer olduğunun haberi duyulmuş. Galatasaray bu transferle bir kez daha bir maç öncesinde rakibinin oyuncusunu transfer ettiği için tepki topluyormuş.

Antalyaspor ise bu transferle 3 sezon boyunca oynadığı 81 maçta 33 gol atan hücum hattındaki en etkili, hatta tek ismi olan Necati Ateş'i kaybederken gelir olarak 250,000 €'luk bonservis geliri elde etmiş. Bu 250,000 €'nun yanı sıra iki takım arasındaki centilmenlik anlaşmasına göre Necati Ateş transferine karşılık Antalyaspor sezon sonunda Galatasaray'dan Aydın Yılmaz veya muadili bir oyuncuyu bedelsiz alabilecekmiş.

Derken 2011-2012 sezonunun sonu gelmiş. Galatasaray devre arasında transfer ettiği Necati Ateş'in 8 gollük katkısıyla Süper Lig şampiyonu olurken Antalyaspor ise ligin geri kalan haftalarında büyük bir gol sorunu yaşamış ve Süper Lig'ten düşmekten son hafta kıl payı kurtulmuş.


Ligin bitmesiyle de transfer dönemi de açılmış. Antalyaspor transfere hızlı başlamış. Ancak Antalyaspor taraftarları bu transfer dönemiyle ilgili en çok “Galatasaray'dan Aydın Yılmaz mı gelecek, o gelmeyecekse muadili olarak kim gelecek?” diye konuşur dururlarmış.

Antalyasporlu taraftarın aksine Antalyaspor yönetimi ise bu transfer konusunda sessizmiş. Bu sessizliğin sebebi ise sonradan öğrenilmiş ki Antalyaspor yönetimi Galatasaray'a 2 farklı isim için girişimde bulunmuş ama Galatasaraylı yöneticiler iki ismi de Antalyaspor'a vermeyi kabul etmemiş.

İki transfer girişiminden de eli boş dönen Antalyasporlu yöneticiler bu transfer konusunda iyice sabırsızlanan taraftara “İşimize yaramayacak birini almaktansa gelecek sezonun devre arasını bekleriz.” demiş.

Demiş ama bu açıklama taraftarın tepkisinin daha da artmasına neden olmuş. Çünkü Antalyaspor yönetiminin hakkı olan transferi yapamaması, Galatasaraylı yöneticilere öylece boyun eğmesi ve Antalyaspor'un çıkarlarını savunamaması Antalyasporlu taraftarları daha da kızdırmış.

Gel zaman git zaman herkes tam bu transfer artık olmaz demeye başlamışken bir anda Yiğit Gökoğlan transferi duyurulmuş ama bu haber de Antalyaspor yönetiminin yaşatttığı garipliklerin bittiği anlamına gelmiyormuş. Çünkü Antalyaspor centilmenlik anlaşmasına göre Aydın Yılmaz veya muadili bir oyuncuyu bedelsiz alabilecek olmasına rağmen Yiğit Gökoğlan Antalyaspor'a bir senelik kiralık olarak gelmiş.

Antalyasporlu taraftarlar bu kez de bu kiralık mevzusuna sinirlenmiş ve yönetimi hakkı olan transferi yapamaması, Galatasaraylı yöneticilere öylece boyun eğmesi ve Antalyaspor'un çıkarlarını savunamaması nedeniyle Antalyaspor yönetimini eleştirmeye devam etmişler.

Derken bir haber daha yayılmış. Bu sefer bir kısım Galatasaraylı yöneticinin centilmenlik anlaşmasının aksine tavır takınarak kira ücreti talep etmeleri nedeniyle bu transferden vazgeçildiği Antalyaspor yönetimi tarafından kamuoyuna duyurulmuş.

Böylece Yiğit Gökoğlan transferi de suya düşmüş ama o her masalın sonunda gökten düşen 3 elma hala düşmemiş. Çünkü her fırsatta Antalyaspor'u artık saygın bir kulüp yaptıklarından bahseden Antalyaspor yönetiminin "Aydın Yılmaz veya Muadili" masalı hala devam etmekteymiş.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...