23 Ağustos 2012

Maç Günlerindeki Adaletsizlik

Altta sıraladığım maçların hepsi geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Antalyaspor'un iç sahada oynadığı maçların günü ve saatleri... Görüldüğü üzere bu maçların hiçbiri pazar günü oynanmadı. "Maçların pazar günü oynanması çok mu önemli?" diye düşünebilirsiniz; evet, önemli ve eğer stadyumunuz şehirden 35 km uzaktaysa ve bir maç için en az 5 saatinizi harcamanız gerekiyorsa çok daha önemli... 

21. hafta, Antalyaspor-Beşiktaş: 20 Ocak 2012 Cuma, saat 20:00...
23. hafta, Antalyaspor-Gençlerbirliği: 28 Ocak 2012 Cumartesi, saat 16:00...
25. hafta, Antalyaspor-Trabzonspor: 4 Şubat 2012 Cumartesi, saat 16:00...
27. hafta, Antalyaspor-Manisaspor: 18 Şubat 2012 Cumartesi, saat 16:00...
29. hafta, Antalyaspor-Samsunspor: 3 Mart 2012 Cumartesi, saat 16:00...
31. hafta, Antalyaspor-Eskişehirspor: 17 Mart 2012 Cumartesi, saat 15:00...

İkinci yarıda oynanan maçları yazmamın sebebi esasında yönetimin artık Antalyaspor taraftarının maçlara gelmesini iyice istememesinden dolayı bu maçların yoğunluklu olarak cuma/cumartesi günü oynanmasına ses çıkarmadığını, hatta maçların cuma/cumartesi günü oynanmasından memnun olduklarını düşünmem...


Mardan'a geçişle seyirci desteğinden büyük ölçüde mahrum kalan Antalyaspor'un zaten az olan bu desteğini daha da kaybetmesine neden olan bu duruma karşı yönetimden sezon içerisinde hiçbir itirazın çıkarmaması beni rahatsız ediyor. Hele ki ligin ikinci yarısında küme düşmeme mücadelesinin içinde olan bir takımın oynadığı 8 iç saha maçının 6'sının cuma/cumartesi gününe denk getirilmesi... Beni oldukça rahatsız ediyor. Kulüpler Birliği'nde başkan yardımcılığı ve basın sözcülüğü yapan Akıncıoğlu'nun bu duruma etki edememesi, zaten Mardan'a zor şartlarda giden az sayıdaki taraftarı daha da sıkıntıya sokması bana göre kesinlikle açıklanabilir bir durum değil.

Gelelim bu sezona. Sezonun ilk maçı olan Gençlerbirliği maçı pazartesi günü olarak açıklanınca "Yine aynı hikaye mi?" diye iç çektik. Ancak sonra daha ayrıntılı bakınca aslında Ramazan Bayramı'nın ikinci gününe gelmesinden ötürü pazar gününe nazaran pazartesi daha iyi bir gündü ve sesimizi çıkarmadık taraftar olarak. Ancak yeni statta oynanacak ilk maç olan Kayserispor maçının günü yine pazartesi... Saat olarak lütuf edip 21:00 ayarlamışlar ama o da Antalyaspor taraftarının maça rahat gelebilmesini düşündüklerinden değil de Antalya'nın sıcak havasındandır. Yani Antalyaspor yine maç günleri konusunda mağdur durumda gözüküyor. 

İlk hafta hemen komplo teorilerine başlamış olarak görebilirsiniz; ancak bu kadar tesadüf de olmaz ki! Yönetimin daha yolun başında bu işe  bir el atması lazım. Yoksa daha çok maçlara insanlar cumartesi günlerini dükkanını kapatıp gelemez; cuma ve pazartesi akşamları okuldan kaçıp gelemez. Antalyaspor taraftarından elinizi çekin artık da insanlar rahat rahat gitsinler maçlarına.




 

1 yorum:

  1. muz cumhuriyeti derler ya hani
    bizimkiler de muz takımı gibi bir şey
    sallayan yok eden yok
    pazartesi maç mı olurmuş, maç haftasonu eğlencesidir. böyle olursa ne maça adam gider ne de millet tv'den izler, aferin

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...