15 Mart 2013

Murat Duruer Vakası

Malumunuz geçen akşam Galatasaray, Schalke 04'ü deplasmanda 2-3 yendi ve Şampiyonlar Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı. Kişisel olarak ben bu tur atlamaya sevinmedim. Bunun nedenlerini belirten bir yazı da yazabilirim ama gerek duymuyorum. Antalyaspor camiası ve Anadolu takımı tutan taraftarlar bunun sebebini az çok tahmin ediyordur zaten.

Ancak böyle günler içimizde en büyük derdimiz olan çift takımlıların kendini belli ettiği günler olarak geçer. Böyle günlerde sosyal medyadan sadece Antalyasporlu sandığımız pek çok kişinin aslında çift takımlı olduğunu anlarız; ancak bu son maçta işler biraz karıştı.

Şu anda Antalyaspor'dan 3 futbolcu say deseniz direkt söyleyeceğim isimlerin başında gelen Murat Duruer, Antalyasporlu futbolcular içerisinde en aktif olarak kullandığı Twitter hesabından Schalke 04 - Galatasaray maçından sonra "Galatasaray Ulaannn!!!" yazdı.

Bu tweet kesinlikle bizim gibi Antalyaspor için her hafta yürekten "Canım feda olsun sana!" diye bağıran insanları oldukça rahatsız etti. Antalyaspor'da oynayan bir futbolcunun Galatasaray'ın başarısını bu şekilde kutlaması kabul edilemez.

Murat Duruer bu tweeti attıktan hemen sonra 'mention' yağmuruna tutuldu zaten. Daha sonra Murat da olması gerektiği gibi efendiliğine yakışır şekilde sildi bu yanlış tweetini. Ancak nedense buna rağmen kendisine yönelik bir linç kampanyası başlatılmış durumda.

Bu blogda özellikle yönetime sürekli sorular sorarak yazılar yazdık. Şimdi sorum senelerdir Antalyasporluluğu öğrendiğim abilerime; tribünde omuz omuza gırtlak patlattığımız, deplasman yolunda eksiğimizi tamamladığımız kardeşlerime...

Murat Duruer belki son dakika gelen galibiyetin gazı ile, belki gerçekten de Galatasaraylıdır ve bu yüzden o tweeti atmıştır onu bilemem. Ancak neden o tweetten önce attığı "Barca Ulaaann!!!" tweeti hiç dillendirilmedi?

Malum tweeti gelen tepkiler üzerine silmesine rağmen bu tweeti her yerde ekran görüntüsü olarak afişe edilirken neden bu tweetten sonra yazdıkları hakkında tek bir kelam edilmiyor? Adam o tweet'ten sonra yanlış anlaşıldığını yazdı. Bu yazdıkları es geçiliyor. Sanki hala Murat Duruer'in "Galatasaray Ulaan!!!" tweetinde ısrarcı olduğu gibi bir durum yaratılmaya çalışılıyor.

Murat Duruer; takip ettiğim, sohbetlerde dinlediğim, tribündeki gözlemlerime göre "adam" denilen 3-5 topçudan bir tanesi... Zaten sahadaki mücadelesini geçtim, Twitter'da daha önceki söylemleri ile bunu defalarca kanıtladı. Böyle bir futbolcunun kredisi bu kadar mıydı? Eğer bu kadar ise senelerdir kızdığımız Mehmet Eren böyle bir şey yazsa idam mı edecektik onu? Hadi diyelim Murat Duruer'den beklemediğimiz bir tweet olduğu için böyle kızdık, böyle üzüldük... Neden hala bu linç?

Bana kalırsa sadece Antalya'da değil oynadığı tüm takımlarda bu kadar sevilen bir adam, sahada elinden geleni yapan ve bize çok şey kazandıran bir adam bu kadar kolay silinmemeli. Kaldı ki hata yaptığını kendisi de anlamış ve üstüne yanlış anlaşıldığını belirtmiş olmasına rağmen.

Bir de biz böyle bir tribün mü olduk artık, sadece sanal dünya üzerinde bir şeyler kovalayan? Antalyaspor Tesisleri'nde 1 seneyi aşkın süredir perde asılı, bunun için bir şey yapabildik mi? Yoksa başvurabileceğimiz bir Twitter hesabı olmadığı için mi o perde için bir şeyler yapamıyoruz?

Geçen sene İstanbul'da oynanan kupa maçında Şenol Fidan bir Antalyaspor taraftarına "Ne bağırıyorsun yavşak" diye bağırdı. Bu konu hakkında ne yaptık? Antalyaspor'dan ekmek yiyen bir insan, öğretmen olan sadece Antalyasporlu bir kardeşimize küfür etti abiler. Biz ne yaptık bunun için, birisi bana açıklayabilir mi? Yoksa Twitter hesabı olmadığı için mi tepki göstermedik bu Şenol Fidan denen kişiye?

Murat Duruer'e bu kadar yüklenmeden, böyle bir insanı bir kalemde silmeden önce "Acaba biz ne yapıyoruz ya?" diye bir düşünmek lazım. Murat Duruer büyük hata etmiştir kabul ediyorum, kendisi de bunu kabul ediyor yanlış anlaşıldığını belirtiyor. Fenerbahçe maçında tribüne çağrılıp açılacak olan bir "Antalyaspor ulaannn!!!" pankartına da varım, karşıdakini kırmayan sadece bizim kırıldığımızı gösterecek her türlü tepkiye varım... Ancak "Takımdan kovulsun", "Kadro dışı bırakılsın" gibi bir tepkiye yokum.

Yine söylüyorum Murat Duruer'in bu tweeti unutturacak kredisi bu takımda bana göre vardır. Eğer size göre yoksa yorum kısmı ile lütfen anlatın. Ancak anlatırken yukarıda verdiğim örnekler için de neler yaptığımızı bir anlatın bana.




 

3 yorum:

  1. Allah aşkına ne hatası yahu... Bu adamlar da insan, bu adamların da bir geçmişi var. Kendi takımının bulunmadığı bir platformda başka bir takımın galibiyetine sevinmek en doğal hakları. Niang, gole sevinmeyince, Beşiktaş taraftarına saygısızlık yapmış değil Fenerbahçe taraftarına saygılı davranmış oluyor; Balotelli Inter'de oynarken Milan taraftarıyım diyince "delikanlı" oluyor. Bir oyuncu Galatasaray taraftarı olmasına da gerek yok, bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkınca bunu kutlayacak bir tweet atınca bunun adı hata oluyor.

    Murat Duruer, Antalyaspor'un bir çalışanıdır; iş özünde bu kadar basittir. Antalyaspor takımına zarar vermediği ve Antalyaspor camiasını rencide etmediği sürece ( söz konusu konunun Antalyaspor'la uzaktan yakından alakası yoktur ) istediğini söyleyebilir. Bence bu post kaş yapacağım derken göz çıkarıyor.

    YanıtlaSil
  2. bana gore milli duygularla yazılmıs bi tweettir ki murat duruer a milli takım haric 80-90 kez milli formayı giymis ve bu duyguları en yakından hissetmistir...avrupa kuplarında takımlarımızın ilerlemesi turk futbolu acısından cok onemlidir..bugun baktıgımız zaman antalyasporumuz liderden 10 2.den 6 puan geridedir ki bu hafta sonu kazandıgımız zaman daha yakın olacagız avrupa kupalarına bole bi ortamda birligin saglanması bole bi olayın abartılmaması gerekiyor...gelecek sezon insallah antalyasporumuz avrupa kupalarında turlar gecerken diger takımlardan atıyorum trabzondan besiktastan kayserispordan bi oyuncu bole bi tweet atsa gururdan yerimizde oturamayız..bana gore bu yanlıs anlasılma olmustur ve onemli oyuncumuz murat duruer'e destek verilmelidir...

    YanıtlaSil
  3. murat kardeşimize sahip çıkalım antalya sporumuzun ve milli takımızın sonyıllarda yetişen ender sol ayaklı beyefendi u17 afrupa şampiyonu ve dünya dördüncüsü olan abdullah avcının ilk öğrencilerinden olan bu kardeşimiz milli duygularını dillendirmiş bir türk takımı çeyrek finale kalmış bu heycanı dışa vurmuş olay böyle olmasada içerdeki bir maç sonucunda böyle bir tafır yadırgana bilir ama bu farklı onun için şuan birlik zamanı hepinizi seviyoz inşallah hepberaber buyıl avrupaya haydi kardeşim murat gol ve asiislerine devam seni ve tüm futbolcularımızı bağrımıza basıyoruz

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...