16 Mart 2013

Fenerbahçe Maçı Öncesi Taleplerimiz

Antalyaspor-Fenerbahçe maçı öncesinde "Sadece Antalyaspor!" diyen bizleri endişelendiren dedikodular geliyor. Adı üzerinde dedikodu... Dolayısıyla bu maçta hangisinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini şu an için bilmiyoruz ama yarın göreceğiz.

Maraton tribünü ile ilgili dedikodular da ne yazık ki bunlar arasında... Göreve ilk geldikleri dönemde %5'i katı şekilde uygulayarak takdir kazanan Akıncıoğlu yönetimi son dönemde bu duruşundan da taviz vermeye başladı. Hatta bu sezonun 12. haftasındaki Antalyaspor-Beşiktaş maçında Beşiktaşlılar için ekstradan tribünsü bir alan ayrılmış, bu saçmalığı da Bilet, Biber Gazı ve Sorular başlıklı yazımızda eleştirmiştik.

Yarın için de Maraton tribününe çok sayıda Fenerbahçeli'nin bilet aldığı söyleniyor. Antalyaspor tribününe başka takım taraftarı girerse burada sorumlu kimdir? Elbette ki yönetim... Dolayısıyla gerekli tedbirleri alması gerekenler de onlardır. Hatanın sorumlusu yönetimken Antalyaspor taraftarının maç içerisinde göstereceği reaksiyonlar nedeniyle kimse taraftarı suçlayamaz.

Ancak elbette hiçbir taraftar bir maçta böyle olayların yaşanmasını istemez, hiçbir taraftar armayı desteklemek dururken tribünden hain ayıklamayı tercih etmez. Dolayısıyla gerekli önlemler alınarak böyle görüntülerin daha ortaya çıkmadan engellenmesi en doğru çözümdür. Bu amaçla iş işten geçmeden biz taleplerimizi paylaşalım.

Yönetimden taleplerimiz; 
maça giriş sırasında -diğer maçlarda şahit olduğumuz gibi- turnikelerde yaşanabilecek sıkıntılar için gerekli önlemleri almaları, 
deplasman tribünü dışındaki tribünlerde Antalyasporlu taraftarlardan başka herhangi bir takım sempatizanının girişini engellemek için gerekli önlemleri almaları, 
maç içerisinde güvenlik görevlilerinin Antalyasporlu taraftarların uyarılarını ne kadar dikkate alıp almadıklarını denetlemeleridir.

Güvenlik görevlilerinden taleplerimiz;
deplasman tribünü dışındaki tribünlerin gişelerinde üzerinde rakip takıma ait tişört, bileklik, anahtarlık ve benzeri ürün bulunan hiçbir kişinin Antalyaspor tribününe alınmaması,
→ tespit edilen ve/veya Antalyaspor taraftarı tarafından bildirilen Antalyaspor tribünlerine bir şekilde girmiş rakip takım sempatizanı kişiler hakkında gerekenin yapılmasıdır.

Renktaşlarımızdan taleplerimiz ise;
→ kırmızı giyip maça gelmeleri ve böylece tüm tribünleri kırmızıya boyamalarıdır.
eğer bulundukları tribünde rakip takım sempatizanı kişi veya kişileri gördüklerinde bireysel olarak müdahale etmeden önce güvenlik görevlilerine durumu bildirmeleri ve bu sayede son dönemde Antalyaspor taraftarını karalamak için fırsat arayanlara bekledikleri fırsatı vermemeleridir.

Aslında taleplerimizin hepsi son derece basit ama yaşanabilecek olayları da büyük ölçüde engelleyebilecek talepler... Yeter ki uygulanmak istensin, yeter ki iyi niyetli olunsun, yeter ki Antalyaspor'un çıkarları gözetilsin.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...