22 Mart 2013

STSL 26. Hafta | Özdilek'in Değişmeyen Değişiklikleri

Yönetimin imza attığı rezaletler sebebiyle maç yazısı epey bir gecikti. Gerçi yönetim taraftarı camianın kötü çocuğu olarak gösterip fırsattan istifade tribünde türlü rezillikler peşinde koşuyorsa sahadaki futbolun ne önemi var?

Sahadaki futbolda bir hafta kaybedersin bir sonraki hafta her şey sıfırdan başlar ama tribünler böyle mi? Antalyaspor tribünlerini sen Antalya sevdalılarından zulümle alıp İstanbul sempatizanlarına peşkeş çektiğin an bunun telafisi için belki seneler geçmesi gerekecek. Bu yüzden kimse bu maçta yaşanan o rezaletleri es geçmesin.

Maça gelirsek aslında yönetimin imza attığı rezaletler yaşanmasaydı bile insanın üzerine çok da hevesle bir şeyler yazamayacağı bir maç oldu. Bir süredir "Mehmet Özdilek bu takıma yazık ediyor." iddiasının sahada çok net bir şekilde gözlemlenebildiği bir maç oldu. Bu durumu anlamak için maçı çok kısa bir şekilde özetleyip ardından sadece Özdilek'in yaptığı oyuncu değişikliklerine bakalım.


Bir parça iyimserlikle dengede başladı diyebileceğimiz maçın 11. dakikasında Fenerbahçe Salih'in uzaktan şutu ile 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra ise Fenerbahçe oyunun kontrolü neredeyse tamamen Antalyaspor'a bıraktı ve kaçan birkaç pozisyonun ardından Antalyaspor adına günün en formda ismi olan Tita 32. dakikada skoru eşitledi ama Fenerbahçe'nin klasikleşen korner organizasyonu sonucunda Musa Sow'un 42. dakikadaki attığı gol ile ilk yarıyı 2-1 geride kapattık.

İlk yarıdaki performans da tam olarak tatmin edici olmasa da ikinci yarıya tam anlamıyla felaket bir başlangıç yaptık. Topu kendi yarı sahamızdan çıkartabilmek bile başarıydı bu dakikalarda. Hal böyle olunca da ileri uçta tehlikeye yaratamadık. Ve işte geliyoruz Özdilek'in oyuncu değişikliklerine...


Özdilek ilk değişiklik hakkını 69. dakikada kullandı. Pedro'yu oyundan alırken onun yerine oyuna Ömer Şişmanoğlu'nu soktu. "Sen olsan Ömer'i oyuna sokar mıydın?" derseniz yanıtım evet; "Pedro'yu oyundan alır mıydın?" derseniz -ilk tercihim olmazdı ama- yanıtım yine evet... Ancak "Pedro'yu oyundan alıp Ömer'i oyuna sokar mıydın?" diye sorarsanız yanıtım kesinlikle hayır olur. Rakip ceza sahasına yaklaşmayı geçtim yarı sahasından çıkmakta sıkıntı çeken bir takımda orta sahayı bir kişi daha eksiltmek bana göre son derece mantıksız bir hamle.

Özdilek'in ikinci değişikliği ise dakika 75'te yaptığı Diarra - Murat Duruer değişikliği oldu. Bu değişiklikle bu kez forveti bir kişi eksiltip orta sahayı bir artırmış oldu. Yani sahadaki dizilim eski haline döndü. Saha dizilimini madem bu haline geri çevirecektin ne diye 6 dakika önce bozdun? Kaldı ki gole ihtiyacın varken oyundan Diarra'yı çıkartmak tam bir saçmalık. Oyundan düştü desem öyle bir durum da yok.

Son değişiklik ise 83. dakikadaki Aissati – Emrah Başsan değişikliği oldu. Bu değişiklik orta sahanın kendi içerisinde bir değişiklikti ki zaten Özdilek'in elinde Ömer Şişmanoğlu dışında kullanabileceği ikinci bir forvet yok. Ancak ne yapabilirdi? Aissati'nin yerine orta sahadaki daha defansif bir ismi oyundan alabilirdi.


Bu 3 değişikliği anlatırken bilerek ismini geçirmedim ama sıra artık ona geldi. Bu maçtaki oyuncu değişikliklerindeki saçmalık hiçbirinde Uğur İnceman'ın oyundan çıkan oyuncu olmamasıydı. Bu maçtaki performansı inanılmaz kötüydü. Takımın en fazla koşan ismiymiş de maraton değil ki bu sadece koşmakla olsun.

Defanstan çıkartılmaya çalışılan toplar Uğur İnceman'a geldiği an bu topların çoğunluğu ya yine defansa ya da kaleciye dönüyor. Hücum oyununu başlatacak ilk isim olmasına rağmen tam bir fren görevi görüyor takımda... Benzer cümleleri geçen sezon da çokça yazmıştık. Bu sezon başında birkaç maçta biraz kıpırdanma olsa da sonrasında o vasat performansına demir attı yine. Mehmet Özdilek'in takım içerisinde Mehmet Eren'le birlikte vazgeçilmezlerinden... İkisi de ne kadar kötü olurlarsa olsunlar Özdilek'in onlara kredisi bitmiyor.

Tekrardan dönelim Mehmet Özdilek'in oyuncu değişikliklerine... Bu değişikliklerde eleştirilmesi gereken en önemli nokta kazanma amacı taşımamasıdır. Maçta 2-1 önde olan taraf biz olsaydık da Özdilek aynı dakikalarda bu değişiklikleri yapacaktı. Yani saha kenarından oyuna ekstra bir katkısı yok. Daha önce de yazmıştık. Rakipler için hazırlanmış bir sürpriz yok. Bütün olay son 10-15 dakika Ömer Şişmanoğlu oyuna girsin; golü atarsa eyvallah, atamazsa sağlık olsun.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...