10 Mart 2013

STSL 25. Hafta | Sadece Keder

Galatasaray'ın 3 puan, Beşiktaş'ın 2 puan kaybettiği haftayı biz de puansız kapattık. Üstelik lig sıralamasında üstümüzde yer alan diğer iki takım olan Fenerbahçe ve Bursaspor da birbiriyle oynadığı için o maçta da en az bir rakibimiz puan kaybı yaşayacak. Kısacası çok değerli bir haftayı boş geçmiş olduk.

Maçta Sivasspor'un 1-0 öne geçtiği 12. dakikaya kadar iyi diyemeyiz belki fena da değildik. Ancak golü yedikten sonra darmadağın olduk. Rakip yarı sahaya doğru düzgün gidemedik bile. Sivasspor ise bu durumumuzdan iyi faydalandı ve sürekli olarak pozisyon bulan taraf oldu. Bu kötü oyuna rağmen dakika 30'da Isaac'in indirdiği topta Diarra bir anda önünde geniş bir boşluk buldu ve bu fırsatı iyi değerlendirerek skoru eşitledi ama oyun içerisindeki dertlerimize bu gol de derman olamadı.


Bu kötü futbola rağmen ilk yarıyı 1-1 tamamlamak bizim için büyük şanstı. İlk yarıda en büyük sıkıntıyı hücuma çıkmakta yaşadık. Rakibe karşı oyunu uzun toplarla kurmaya çalıştığımız ilk yarı boyunca topu istediğimiz gibi indirebildiğimiz pozisyon sayısı ikidir üçtür. Kaldı ki rakip kalede tehlike yaratabilelim. Diğer büyük sıkıntımız da duran toplardı. Ne serbest vuruş, ne korner kullanabildik. Bu zaten alışık olduğumuz ve teknik kadronun inatla çözmediği bir sıkıntımız...

İkinci yarıda bu sıkıntılara çözümler üretilmesini beklerken kötü futbol aynen devam etti. Bunun tek açıklaması olabilir, o da Mehmet Özdilek'in deplasmanda 1 puan sevdası... Ancak devre arasında Küheylan ile kritik yaparken konuşmuştuk. Ligde artık her takımın kendince bir hedefi var ve bu yüzden deplasmanda 1 puan için oynadığın an herkes seni ezer geçer. Ligde ikinci devre oynadığımız 5 maçın 5'ini de kaybetmiş olmamız bunun apaçık göstergesi...

Sonuç olarak Sivasspor daha da farklı kazanabileceği bir maçı 60. dakikada bulduğu golle 2-1 kazandı. Kazansaydık üst sıralara ilişkin umutlarımızın hepten canlanabileceği bir maçta izlediğimiz futbol ise bize sadece keder verdi. Ancak yazının başlığına kederi yazmamım sebebi sadece kötü futboldan dolayı değil, oynanan bu kötü futbolun üzerini kendi çıkarları uğruna örtmeye çalışanların verdiği bir keder de var.


Yönetici de yönetimin denetimindeki site de suçu hakeme yıkmaya çalışıyor. Maç sonu açıklamarında Mehmet Özdilek de aynı çaba içerisinde... Tam anlamıyla rezillik... Sivasspor 2-1'i bulduktan sonra bir tane tehlike yaratabildik mi rakip kalede? 2-1'den sonraki tam 30 dakika boyunca etkili taraf olan yine Sivasspor'du. Kendi yarı sahamızda baskı yemeye maçın son dakikasına kadar devam ettik, Sivas tribünleri o kadar rahattı ki defalarca 3. gol için tempo tuttu. Maç sonunda Sivasspor'un 21 gol girişimine karşılık bizim gol girişimimiz sadece 4'tü ve suç hakemde mi? Bırakın gidin Allah aşkına...

Her mağlubiyetten sonra illa ki bir bahane bulup arkasına sığınmayı tercih ediyorsunuz. Bir kez olsun herhangi bir kulp takmadan "takım kötü oynadı", "Özdilek hata yaptı" yazdınız mı? Biz Antalyaspor sevdalıları kendimizce hataları dile getirmeye çalışıyoruz ki Antalyaspor bu hataları aşıp daha iyi yerlere gelebilsin. Peki, siz yalanlarınızla hangi amaca hizmet ediyorsunuz?




 

1 yorum:

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...