03 Mart 2013

STSL 24. Hafta | Beklediğimiz Patlama

Gaziantepspor Antalya'ya gelirken hiç deplasman galibiyeti almamıştı. Çoğu Antalyasporlunun korkmasına da sebep olan etken bu idi. Bilindiği üzere biz hep zordaki takımlara hayat veren bir takım görüntüsü içerisindeyizdir.

Bugün tam kadro çıktık sahaya. Son 1,5 aydır belki de bir ilkti bu... İlk 11'in yanında yedek kulübüesinde de etkili oyuncularımız vardı. Buna göre de iyi başladık diyebiliriz maça. Daha 2. dakikada Aissati'nin bekletmeden attığı ince pasta Diarra'nın şutu ile maça 1-0 önde başladık.


Ancak golden sonraki 20 dakika boyunca 3 tane karşı karşıya kaçırdı Gaziantepspor. Kaçırdı derken Sammy'e haksızlık etmeyelim, yerinde çıkışları ile önledi bu atakları. Ancak bu baskı sonucunda da beklenen golü 22. dakikada kalemizde gördük.

37. dakikaya kadar ortada geçen bir karşılaşma vardır. Mehmet Özdilek "1-1 iken oyunun hakimi bizdik." dese de gerçek öyle değildi ne yazık ki. Ancak 37. dakikada hakemin ikramı olan penaltı geldi. Herkesin beklediği gibi Tita kullandı penaltıyı ancak o kadar kötü kullandı ki kalecinin çıkarmaması süpriz olurdu ama dönen topu iyi takip etti sonucunda da golü kazandırdı Antalyaspor'a.

İkinci yarıya başlarken aksayan Uğur'un yerine Pedro girdi oyuna. Aissati'nin 3 kişi eksilten müthiş pasını alan Pedro topu 30 m sürdükten sonra Diarra'ya çıkardı; Diarra'nın Isaac'e asisti ve Isaac'in şık dokunuşu ile mükemmel bir gole imza attık. 3-1 öne geçtik. Bu golden hemen sonra golü yiyince kabus dolu bir yarım saat bizi bekliyor diye düşünüyorduk ki takım 3-2'nin üzerine yatmayacağının görüntüsünü çizmeye başladı.

Ali Tandoğan'ın şutu, Isaac'in yaptığı baskılar sonuç vermese de Tita'nın ısrarı 4. golü getirdi. Bu dakikadan sonra Tita oyundan çıkıp yerini Ömer'e bıraktı. Ömer de sakatlık bana vız geldi dercesine girer girmez golünü attı ve skoru tayin etti.

Bugün sahada yer alan futbolculardan beni mutlu edenler Aissati ile Tita idi. İkisi de son maçlarda pek varlık gösteremiyorlardı ancak bugün Tita attığı iki gol, Aissati yaptığı iki asist ile geri dönüş sinyalleri verdi. Ömer Şişmanoğlu'nun da golle dönmesi oldukça mutlu ediciydi. Ayrıca Emre Güngör ve Mehmet Sedef de bu takıma çok yakışıyor. Özellikle Emre Güngör'ün şu bitmek bilmeyen sakatlıklarının önlenmesi gerekiyor.

Ancak genel olarak yine takımın üzerinde bir tutukluk mevcut... Evet, 5 gol atmış olabiliriz ama hala tam olarak istediğimizi sahaya yansıtamıyoruz, hala tam olarak oturmuş bir sistem yok ne yazık ki. Rakibin açıklarını kovalayarak atıyoruz golleri. Tribünlerde yine karışıklıklar olmuş ancak şuan sadece bilgi kirliliği var. Ondan dolayı onu hafta içi daha kapsamlı değerlendirmek daha sağlıklı olur.

Aldıkları galibiyet ile haftamızı güzel kılan Antalyasporlu futbolculara teşekkürler...





Not: Son fotoğraf Murat Şimşek'in Twitter hesabından alınmıştır.


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...