16 Mart 2013

Fenerbahçe ve Hüseyin Göçek

Sosyal medyadaki Fenerbahçeliler pazar günü oynanacak Antalyaspor-Fenerbahçe maçı öncesinde maçın hakemi Hüseyin Göçek'e karşı çok yoğun bir psikolojik savaş veriyor bugünlerde. Pek çok Fenerbahçeli Hüseyin Göçek'in gençlik yıllarındaki Galatasaray formasıyla basketbol oynarken çekilen fotoğrafını kullanarak veya bir Gaziantepspor maçında verilmeyen penaltılara sığınarak Göçek'e "azılı Fenerbahçe düşmanı", "eyyamcı", "tetikçi" gibi söylemlerle yükleniyorlar.


Bu yazıda Hüseyin Göçek'i savunmak gibi ne bir amacım ne de bir niyetim var. Bu yazı ile yapmak istediğim olayın Antalyaspor cephesinden nasıl göründüğünü gösterebilmek... Bu bağlamda ilk sorum şu: Hüseyin Göçek hangi bölge hakemidir? İstanbul bölgesinin... Yani Antalyaspor'un bir İstanbul takımı ile yapacağı maçı İstanbul bölgesinden bir hakem yönetecek. Üstelik Antalyaspor'un sezonun ilk maçındaki Fenerbahçe maçına da yine İstanbul bölgesi hakemi verilmişti. Bu durumu dile getirebilecek kaç Fenerbahçeli var?

Bu soruya ek olarak bir de istatistik vermek gerekirse Hüseyin Göçek şu ana kadar Fenerbahçe'nin 13 maçını yönetmiş ve Fenerbahçe bu 13 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik alırken sadece 1 kez sahadan yenik ayrılmış. Merak ediyorum da Fenerbahçe lehine bu kadar yüksek bir galibiyet istatistiğine sahip olan başka bir hakem var mı Fenerbahçelilerin söyleyebileceği?


"Biz o maçların hepsini Göçek'e rağmen aldık." diyenler olabilir, onlara da "Hay maşallah!" diyerek konuyu toparlayalım. İşin özü konuya bu taraftan bakınca "azılı düşman" tanımının tam tersi bir görüntü ortaya çıkıyor Hüseyin Göçek ile ilgili... Antalyaspor camiası olarak umalım da Göçek'in "azılı Fenerbahçe düşmanlığı" bu maçta devam etmesin.

Art niyet olmadığı sürece hakemlerin de en az futbolcular kadar hata yapmaya hakkı olduğunu düşünen ve hakemlerle ilgili maçtan sonra konuşulmasını çoğu zaman doğru bulmayan biri olarak hakemle ilgili maçtan önce böyle bir muhabbetin gündemde olmasını da aslında doğru bulmuyorum. Ancak Avrupa'da zorlu maçlar oynanırken ligdeki puan tablosu nedeniyle son dönemde bu tarz konuların gündeme daha çok gelmesi zaten başlı başına çok manidarken ve bu kadar kamuoyu oluşturulmuşken Antalyaspor cephesinden de bir şeyler söylemeden geçmek istemedik.

Hak edenin kazandığı bir maç olsun ve sen güldür yüzümüzü Antalyasporum!




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...