23 Aralık 2012

ODTÜ-Antalyaspor Sutopu 1. Lig Maçından

Bu sezon Sutopu 1. Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Antalyaspor Sutopu takımı dün Ankara'da ODTÜ ile karşılaştı. Daha önce Antalyaspor Sutopu takımı ile röportaj yapmış, onları size bir parça da olsa tanıtmaya çalışmıştık ama düne kadar bizim de maçlarına gitme fırsatımız olmamıştı. Dünkü bu fırsatı Antalyaspor'u Ankara'daki maçlarda yalnız bırakmayan Eda Genç ve Antalya'dan lise arkadaşım Ahmet Ayırıcı ile birlikte değerlendirip Antalya'nın şampiyon takımını ilk kez izledik.

Dün sadece Antalyaspor Sutopu takımını değil, bir sutopu maçını da canlı olarak ilk kez izleyen biri olarak karşılaşma hakkında çok bir yorum yapma olanağım yok, sadece seyirci hakkında ve skor üzerinden birkaç satır yazabilirim.


Seyirci ile başlayayım. 6 yıldır ODTÜ'de olan biri olarak birçok spor etkinliğini izledim ama genelde bu etkinliklere pek ilgi olmuyordu. Bu maçta ise tribünlerin yarıya yakını doluydu ve yeri geldiğinde iyi de destek verdiler. Beklediğimden güzel bir atmosfer vardı. Antalyaspor Antalya'da havuz olmadığı için ligin ilk yarısındaki maçlarını deplasmanda, ikinci yarısını ise içeride oynayacak. Antalyaspor Sutopu takımı için Antalya'daki maçlarda bizler de en az bugün şahit olduğum kadar desteği her maçta vermeliyiz ki bu desteği fazlasıyla hak eden bu takıma hakkını verebilelim.

Skora gelirsek ilk dakikalarda 2-0 öne geçerek iyi bir başlangıç yapmıştık ama daha sonrasında önce oyuna ardında skora denge geldi ve ilk periyot bu şekilde tamamlandı. İkinci periyot sonunda da skordaki denge bozulmadı ve ilk yarı ODTÜ'nün 7-6'lık üstünlüğü ile sona erdi. Üçüncü ve dördüncü periyotlar ilk iki periyoda oranla daha golsüz geçti ve biz de beklediğimiz golleri bulamayınca maçtan 9-7 mağlup ayrıldık.


Skoru maça ilişkin birkaç satır daha aktarabilmek için yazdım ama skora zaten takılmamak gerekir. Çünkü esas olan bu takımın Antalya şehri için verdiği mücadele... Havuzu bile olmayan bir takım; kısıtlı olanaklarla antrenman yapabilen bir takım; antrenman malzemelerini, formalarını kendi imkanları ile karşılayan bir takım ve bu takım Antalyaspor adını Türkiye'nin en iyi 10 takımı arasına yazdırmış durumda...

Daha da önemlisi kuruluş nedenleri olan havuz sorununa dikkat çekerek Antalya'ya bu havuzu kazandırmak yolunda adım adım ilerliyorlar. Belediyeler kendi projelerini hazırladılar ve bu projelerin en yakın zamanda sorunsuz bir şekilde sonuçlanacağını umuyoruz. Onların bu çabaları sayesinde bu projelerin hayata geçmesiyle Antalya ileride bu branşta adından çok daha sıkça söz ettirecek.

Antalya için verdikleri tüm emek ve yaptıkları tüm fedakarlıklar için Antalyaspor Sutopu takımına bir Antalya aşığı ve Antalyaspor sevdalısı olarak teşekkür ediyorum. Ayrıca kısıtlı zamana rağmen fotoğraf ricamı kırmadıkları için de kendilerine ayrıca teşekkür ederim.



       Not       
Antalyaspor Sutopu takımı ile daha önce yaptığımız röportajı okumak isteyenler için:


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...