13 Aralık 2012

ZTK 5. Tur | Beşiktaş Maçı Sonrası

Sonunda oldu. Sonunda Beşiktaş'ı mağlup etmeyi başardık. Tribünlerde 15 senenin hıncı, diğer takımlarda "Şifo Beşiktaş'a yatıyor" inancı... Hepsi bitti bu maç ile.

Ligde oynanan karşılaşmada Fernandes'in Beşiktaş'a katkısı malum. Dolayısıyla bu maçta Fernandes'in oynamayacak olması bizim için en büyük avantajlardan birisiydi. Hafta sonu Manisa'da maçın ertelenmesiyle yorulmamış olmamız bu maç öncesinde dikkat çeken bir diğer avantajımızdı.

Maça değişik ve olması gereken bir 11 ile çıktık. Ömer ilk 11'e girmiş, Tita kesik yemişti hocadan. Emrah uzun zaman sonra ilk 11'de maça başlıyordu. Maçın başında çok saldırgan bir görüntü çizmesek de Beşiktaşlı Atv yorumcusunun dediği gibi kapanan bir Antalyaspor yoktu. Aksine pozisyon bulan ekipti Antalyaspor. Beşiktaş'ın iki üç pozisyonunda Sammy'nin boşa çıkması ile heyecanlansa da Atv ekibi sonuç çıkacak pozisyonlar değildi onlar da.


Attığımız ilk golde Murat'ın mükemmel şutu vardı. Önüne düşen topa bekletmeden vuran Murat Duruer topu öyle bir noktaya gönderdi ki başka yere gitse top ağlarla buluşmazdı. Ömer'in golünde ise maçta savrukluğu ile dikkatimi çeken Emrah'ın güzel ortası dikkat çekiciydi.

29. dakikada Ergün Teber sol kanadı boş bırakınca Beşiktaş bulabileceği nadir atakların birinde golü buldu. Ergün hem ofsaytı bozduğu gibi hem de gol için Holosko'ya boş alan yarattı bu pozisyonda. Golden sonra yine defansın solunda ara ara boş yakalansak da çok tehlikeli olmadı Beşiktaş atakları.

İkinci yarı Antalyaspor beklenen ancak benim istediğim futbolu oynamadı işin açığı. Beşiktaş'ın hataları, Antalyaspor'un becerileri ile hazırlanmış 3-4 pozisyonu çok rahat harcadık. Hele ikinci yarının başında Aissati'nin kaçırdığı gol hiç yakışmadı ona. Bu maçta o da basit hatalar yapmaktan kendini alamadı.

Beşiktaş geride olmanın da verdiği stres ile çok agresif bir maç çıkardı. Ben zaten 10 kişi tamamlamadıklarına şaşırdım. Özellikle İbrahim Toraman'ın kesin atılması lazımdı. Hakemin Beşiktaş lehine çaldığı fauller, olmayan pozisyonlarda verdiği ofsaytlar Antalyaspor'un şevkini kırmaya yetmedi. Antalyaspor son dakikaya kadar direnerek gruplara adını yazdırmayı bildi. 

Bir paragraf da Adopen'e... Bu maçta çok iyi performans sergiledi tribün. Özellikle grupların yan yana durmasının etkisini görmüş olduk. Ne bağrıldığı belli idi, hepsi çok net duyuldu televizyondan. Ah bir de beste seçimine dikkat etsek, özellikle kendi bestelerimize ağırlık versek çok güzel olacak. Tabii 'Deplasman yolunda' bestesinin başını da değiştirmemize gerekiyor Antalya'da söylerken. Ayrıca deplasman tribünü ile uğraşılmaması da ayrı güzellik kattı tribün adına. İnşallah hep böyle bir arada olmaya devam eder gruplar. O zaman münferit olan taraftarlar da katılıyor grupların içine ve sağlam tribün çıkıyor ortaya.

İki İstanbul ekibinin elendiği kupada kendi şansını artırarak finale doğru yürümeye devam ediyoruz. Bize bu mutluluğu yaşattıkları için futbolcu kardeşlerimize, Mehmet Özdilek'e teşekkürü bir borç biliriz. Yüzümüzü güldürdünüz Kızıl Akrepler.





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...