13 Kasım 2012

İstanbul'a "Fanatik"

Fanatik gazetesinin geçtiğimiz pazar günü oynanan Fenerbahçe-Orduspor maçından sonra kullandığı haber başlığı sosyal medyada büyük yankı buldu. Gelen tepkiler üzerine Fanatik Orduspor camiasından özür dileyerek başlığı atan personelleriyli yollarını ayırdığını duyurdu. Peki bunlar bu ayıbı telafi eder mi? Etmez. Çünkü bu olay ne sadece bugünün ne de sadece bir personelin ayıbı... Bu ve benzeri ayıplara Anadolu takımları yıllardır maruz kalıyor.


Bir yandan "Türkiye futbolda neden başarı elde edemiyor?" diye sorup bir yandan 18 takımdan 3'ünü kayırmak için çırpınan bu ikiyüzlü basına karşı tüm Anadolu'nun ortak bir duruş sergilemesi gerekir. Anadolu kulüplerinin bu ligde figüran değil, bu ligin birer aktörü olduğunu göstermek için Anadolu taraftarlarının omuz omuza hareket edebilmesi gerekir.

Bu bağlamda bir örnek de henüz geçtiğimiz hafta yine Fanatik'in Antalyaspor ile ilgili yaptığı bir haber üzerinden verelim. Ligin 10. haftasında iç sahada oynadığımız ve son dakikalarda gelen gollerle 1-0'dan 2-1'e çevirdiğimiz maçtan sonra Fanatik aşağıda görseli yer alan haberi yapıyor. Başlık: "Lidere ilgi yok"... Haberin içeriğindeyse tribünlerin büyük bölümünün boş kaldığı yazıyor.


Anadolu takımları ile ilgili tek tük haberin yapıldığı bir düzende böyle bir haber yapıldığına göre demek ki tribünler gerçekten boş olmalı, değil mi? Hele hele bu "tribünlerin büyük bölümünün boş" olduğunu iddia eden bir haber ise... Ancak bakıyorum tribünde boşluk olarak söyleyebileceğimiz sadece açık tribünün kenar kısımları var. 

E o zaman böyle bir haber yapmanın gereği nedir? "Lidere ilgi yok" deyip Antalyaspor tribünlerinin boş olduğunu yazdıktan sonra haberin altına neden o 'boş Antalyaspor tribünleri' değil de deplasman tribününün fotoğrafı konulur? O fotoğrafta da neden deplasman tribünün en boş kısmı kesilerek kullanılır? Yaratılmak istenen algı ve bundaki amaç nedir?





1 yorum:

  1. Bizim (Bursaspor) şampiyon olduğumuz sene atılan başlık bile başlı başına yeterli....

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...