20 Kasım 2012

STSL 12. Hafta | Liderlik Kaçtı Ama

Bizim için tarihi bir maçtı. Alacağımız bir puan ile tarihimizde ilk kez Süper Lig'in liderlik koltuğuna oturacaktık ama olmadı. “Neden olmadı?” sorusuna verilebilecek belki pek çok yanıt var ama öyle ikisi var ki mağlubiyetin temelinde bu iki yanıt yatıyor.

Bu yanıtlardan ilki belki kendimize biraz fazla güvenmekten, belki de liderlik fırsatının yarattığı stresi kaldıramamaktan dolayı her iki devreye de konsantre başlayamadık ve bunun bedelini de kalemizde gördüğümüz iki golle ödedik. Bu da bizim maçın büyük bir kısmını skor dezavantajıyla oynamak zorunda kalmamıza neden oldu.

İkincisi ise savunmamızın yaşadığı sıkıntı... Performans bakımından zaten savunmamızın hücuma göre daha zayıf olduğu her maçtan sonra dillendirdiğimiz bir gerçek ama bu maçta savunmamız tam anlamıyla darmadağındı. Beşiktaş geldiği hemen hemen her pozisyonda golü buldu. Maçın ardından eleştiriler kaleci Hakan Arıkan üzerinden dile getirilse de bence asıl sıkıntı savunmadaydı. Aşağıda da son pas anında göstermeye çalıştığımız gibi yediğimiz 4 golde de gol vuruşunu yapan oyuncu bomboş... Böyleyken de kaleciye ne kadar suç bulabiliriz ki?


Liderliği kapma heyecanıyla çıktığımız maçtan 5-3'lük mağlubiyetle ayrıldık ama canın sağolsun Antalyasporum. Kaçan liderliğe üzüldük belki ama başımızı eğmedik. Çünkü son dakikaya kadar mücadelemize devam ettik, savaştık.

Olsaydı, etseydi muhabbetini sevmem ama son dakikalarda Diarra'nın boş kaleye kaçırdığı pozisyon, Uğur İnceman'ın kalecinin omzundan seken topu, Ömer Şişmanoğlu'nun direkten dönen pozisyonu, Beşiktaş'ın başı faul sonu ofsayt olan golündeki hakemin hatalı kararı ve benzerlerinden biri lehimize olsaydı, şimdi burada liderliğin keyfiyle yazacaktık ama hani hep diyoruz ya bizim görmek istediğimiz mücadele diye... Tamam, bu maçta da bazı hatalar yapıldı, bazı yanlışlar vardı, daha önemlisi liderlik fırsatı kaçtı ama bu maçtaki mücadele bize yeter...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...