04 Kasım 2012

Yine Yeniden Bilet Mevzusu

Trabzonspor maçının bilet fiyatları sezon öncesi belirtildiği gibi en ucuzu 100 Lira olacak şekilde açıklandı. Normalde olsa zaten çok bir tepki vermem, hatta "Ne gerek var bununla ilgili yazı yazmaya?" bile derdim. Ancak şu an durum çok farklı boyutlara ulaştı. Antalyaspor şu anda Süper Lig'teki en iyi performansını sergiliyor. Hem sıralama olarak hem de oynadığı göze hoş gelen futbol olarak... Bu gelişmelerle beraber tribün olarak da bir gelişim gösteriyoruz.


Valinin araya girmesi ile üstü örtülen yönetim-tribün çekişmesi düşünüldüğünde yönetim bu maç için fahiş fiyatlar belirlemeyerek taraftara bir adım daha atmış olacaktı ve takımın Galatasaray maçındaki gibi yalnız kalmasını önleyecekti. Hatırlarsınız ki Antalyaspor en kötü performansını o maçta göstermiş, bu sezonki en ağır yenilgisini almıştı. Şimdi Antalyaspor yine yalnız kalacak.

Ayrıca ligde Fenerbahçe galibiyeti ile devam eden galibiyetler, kupada farklı Eyüpspor galibiyeti ve Antalyaspor'un UEFA tarafından Avrupa'da haftanın en iyi takımı ilan edilmesiyle birlikte zaten tüm şehirde "Bu hafta Trabzon geliyor, gidelim takımı bir de canlı görelim." düşüncesi oluşmuştu.

Takım ile şehrin kucaklaşmasının had safhaya çıkabileceği bir maçta, insanlara belki de tekrar maça gelme alışkanlığı kazandırılabileceği bir maçta bu maça gelmeye niyetlenen insanlar fahiş bilet fiyatları ile yine uzaklaştırılmış oldu ve bu fırsat tepildi.

Yönetim sezon öncesinde normal maçlar için en düşük 20 Lira olarak açıkladığı bilet fiyatlarını daha sonra 5 Lira'ya çekebildiğine göre bu maçta da sezon öncesi açıklanan fiyatlara göre indirime gidebilirdi. Böyle bir indirim ile kazanacakları para bu fahiş fiyatlı uygulamayla kıyaslandığında o kadar çok olacaktı ki...

Örneğin yönetimin kombine konusundaki politikası malum. Bu ve bu gibi maçlarla birlikte maça gitme alışkanlığı kazanacak, Antalyaspor'u yakından takip etmeye başlayacak kişiler sayesinde gelecek sene çok daha fazla kombine satılabilirdi. Ancak yönetim kazanacağı 3-5 bin Lira'yı, kazanacağı taraftara değişmemiş oldu yine.

Her şeyden öte zaten Trabzonspor 3 İstanbul kulübü gibi sempatizanlara sahip bir takım değil; Trabzonsporlular da bizim gibi kendi şehrinin takımını destekleyen insanlar... İstanbul yalakaları gibi 125 Lira'ya açık tribün bileti satabileceği "enayileri" bulamayacaktır Antalyaspor yönetimi.

Son olarak da belirtmek istiyorum ki bu hafta Antalyaspor'un alacağı bir mağlubiyetin bütün mesuliyeti Antalyaspor yönetimindedir.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...