22 Kasım 2012

Yürüyüş İle İlgili İddialar

Cumartesi günü uzun bir aradan sonra Antalyaspor taraftarı şehirdeki en yüksek katılımlı yürüyüşünü gerçekleştirdi. Benim hatırladığım en kapsamlı hareketlerden biri 2009-2010 senesinde yapılan sezon öncesi konvoyuydu. 

Kasımpaşa maçından sonraki bir muhabbetten sonra Umut Abi'nin dile getirmesi ile bir Facebook etkinliği oluşturularak yürüyüşün ilk adımları atıldı. Birden herkese ulaşan yürüyüş grupların da katılım göstermesi ile gündemin ilk sırasına yerleşti. Nereden yürüneceği, nasıl bir yürüyüş olacağı şekillendi. 


Yürüyüşün amacı belli idi. Takımın liderlik yolunda ilerlemesiyle Antalya halkına Antalyaspor diye bir gerçeğin olduğunu bir kez daha göstermek, İstanbul'da Kasımpaşa'dan son dakikada yedikleri gol ile 1 puanla dönen futbolculara arkandayız mesajı vermek ve 16 senedir yenemediğimiz Beşiktaş maçı öncesi takıma inanç aşılamak...

Burüyüş için herkes tanesi 5 TL'den meşalelerini aldı. Biz de kendi arkadaş grubumuzla 10 tane meşale aldık. Ersan Göbelek ve arkadaşları, nam-ı diğer Oças, kendi ceplerinden uzun zamandır Antalya tribünlerinde göremediğimiz bayrakları yaptırdı. Yani herkes elinden geldiğince yürüyüş için emek harcıyordu. 

Yürüyüş günü geldiğinde ise uzun zamandır maçlarda görmediğimiz insanlar bile Cumhuriyet Meydanı'nda idi. Tek bir amaç vardı; Antalyasporlu futbolculara zorlu zirve yürüyüşünde yalnız olmadıklarını göstermek...

Yürüyüş boyunca hepimiz çok heyecanlı idik. Hiç küfürbeste girilmiyor, halktan da olumlu tepkiler alıyorduk. Tesislerdeki futbolcu-taraftar kucaklaşması yanan yüzlerce meşalenin altında gerçekleşiyor ve ardından diğer günkü maç için herkes dağılıyordu.

Basında bu yüyüş mükemmel lanse ediliyor, herkes yürüyüşten bahsediyor, bir anda ülke düzeyinde bile özellikle diğer tribünler tarafından konuşulur oluyordu. Ancak ne olduysa 19 Kasım Pazartesi günü VTV'de yayınlanan Spor Sever programından sonra oluyordu.

Twitter üzerinden sorduğumuz soruları içtenlikle cevaplayan taraftar sorumlumuz Yıldırım Cömertoğlu 'sanıyorum ki' kayıt dışı olarak bu yürüyüş hakkında İhsan Coşkun ve Koray Geçgel'e bilgi veriyordu. Cömertoğlu'nun iddiası şu: Antalyaspor taraftarı bu yürüyüşü aslında protesto amaçlı düzenliyor. Daha sonra verilen biletler karşılığında bu yürüyüş destek yürüyüşüne dönüşüyordu.

Sayın Cömertoğlu'ndan aşağıdaki soruları kendi düşüncesine göre bir mantık çerçevesinde açıklamasını isityorum.     

  • Antalyaspor taraftarı madem protesto için yürüyecekti, neden etkinliğin adını Antalyaspor'un zirve yürüyüşünde "Bir Meşale de Sen Yak!" olarak seçti?
  • Antalyaspor taraftarı bu etkinliği 12 Kasım günü başlattığına göre Kasımpaşa deplasmanı öncesi pazarlığın yapılmış olması gerekiyor. Antalyaspor taraftarlarının ileri gelenleri 1000 kişilik İstanbul deplasman organizasyonu yerine diğer haftaki yürüyüşü mü planlıyordu? 
  • Antalyaspor taraftarı bir protesto yürüyüşü için harçlıklarından keserek mi meşale aldı, onlarca bilet alacak paraya bayrak yaptırdı?
  • Ve en önemlisi Antalyaspor taraftarı kisvesi altında sizinle görüşen, bu yürüyüş organize edilmeden önce sizi "protesto ederiz" diye tehdit eden kimdir?  
Sayın Cömertoğlu bunları açıklamalıdır. Son yıllarda basın yoluyla da "bazı Antalyasporlular" diye isim vermeden ortalık karıştıran Antalyaspor yönetimi artık korkak oynamayı bırakmalıdır. Eğer gerçekten böyle bir pazarlık döndüyse saf Antalyaspor sevgisi yüzünden neye alet edildiğini bilmeye hakkı olan yüzlerce Antalyaspor sevdalısı vardır. Sayın Cömertoğlu bu insanların adını temize çıkarmak zorundadır. Bunun da yolu görüştüğü kişileri açıklamaktan geçmektedir. 

Sadece Antalyaspor'un başarısını isteyen insanlar olarak bunları sorguluyoruz. Lütfen ortaya attığınız iddiaları açıkça belirtin. Eğer dediğiniz gibi bir şey var ise zaten Antalyaspor taraftarı bunun karşısında durmasını bilir. Eğer yok ise bu yaptığınızın Beşiktaş maçında yaşanan yönetimsel ve güvenlik saçmalıklarını örtbas edip gündem değiştirmek ve hatta o gün olan olayların tamamının Antalyaspor taraftarına yıkılması için düzenlediğiniz bir kumpas olduğunu düşüneceğiz.

Lütfen iddialarınızın arkasında durunuz.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...