24 Kasım 2012

STSL 13. Hafta | Galibiyete Gitmemişiz

Maçın başında yapılan röportajlarda Mehmet Özdilek "Buraya kazanmak için geldik." diyordu. Söylerken de oldukça kararlı gözüküyordu; ondan dolayı umutla başlamıştı maç benim için.

Ancak maçın başındaki futbola baktığımız zaman dersine iyi çalışan ekip Bursaspor'du. Antalyaspor'un bugüne kadar bu kadar puan toplamasına olanak sağlayan açık alan yakaladı mı tehlikeli oluşunu çözmüşler; faul gerekiyorsa faul ile, pres gerekiyorsa iki kişi ile basıp alan daraltarak Antalyaspor'un ayağında top tutmasını engellediler. Bu engellemelerden iki kez kurtulduk. Birinde Uğur 15 metre top sürdükten sonra şansını kaleye şut atarak değerlendirdi, diğerinde ise organize atakla geldiğimiz pozisyonda Tita'nın sol çaprazdan şutunu Carson çıkardı.

Gol anında ise yine bir defans hatası vardı. Şut çekiliyor, top direkten dönüyor, 3 futbolcunun olduğu yerde top Bursasporlu futbolcuda kalıyor ama Allah'tan Hakan Arıkan çıkıyor sahneye. Top dönüyor, yine geliyor Bursa, Bursasporlu futbolcu geçen hafta Beşiktaşlıların kaldığı gibi bomboş kalıyor ve yine benzer gol yiyoruz. Golden 5 dakika sonra Bursaspor orta sahadan bizim ceza sahamıza dolduruyor 3 Bursasporlu futbolcu topa hamle yaparken bizden yalnız bir kişi ceza sahasında topa hamle yapıyor. Bu hatalar gün geçtikçe artmaya başladı. Mehmet Özdilek'in buna bir çare bulması gerekiyor.


İkinci yarıya başlarken bu sefer biz daha üstün gözüküyorduk. Bu üstünlükten sonrasında gol zorla da olsa geldi. Isaac toplu alanlarda yok, Tita toplu topsuz hiç bir şekilde yok. Gol gelmesine geldi ama Antalyaspor'un çöküşü başladı. Zaten golden sonra gelen Tita-İbrahim Dağaşan değişikliği bu çöküşün habercisi olacağını da gösterdi. Galibiyet için geldiğini açıklayan, ikinci yarıda tamamen üstün oynarken bir de golü bulan Antalyaspor neden ikinci için kötü Diarra veya Isaac yerine Ömer'i almıyor da Tita yerine İbrahim Dağaşan'ı alıyor? Golden sonra Diarra'nın kaçırdığı gol dışında Antalyaspor topu kaç dakika ayağında tutmuştur acaba?

Bursaspor ortalıyor, Hakan çıkıp topu alıyor. Hakan degaj yapıyor top ya taca gidiyor ya da Bursasporlu futbolcularda kalıyor. İnanın kaç kez tekrarlandı bu pozisyon hatırlamıyorum. Tamam, bana göre de Hakan Arıkan bu maçın en iyi futbolcusu idi ama bir tane elle maçı oyuna sokup organize olamaz mıydık son 20 dakikada?

Ey Mehmet Özdilek. Haftaya Mersin geliyor, ardından Akhisar'a gidiyoruz. Yani bu maçlarda yaşayacağımız puan kayıpları sürpriz olur. Önümüzdeki şu 3 maçtan sadece Eskişehir ile beraber kalsak 7 puan mutlu eder bizi. E Galatasaray bu hafta Elazığ deplasmanında. Yani bir bakıma bu maçı kazansan belki lider olacaksın. Bursa galibiyeti ile şehre dönen bir Antalyaspor'un şehirde nasıl bir heyecan yaratacağının farkında değil misin? Nedendir bu korkak oyun? Nedendir 87. dakika oyunu soğutmak için oyuncu değişikliği? Saldırsana golden sonra daha da kuvvetli. Sen bu ligin en seri forvet hattına sahip takımın başında değil misin? Neden frenliyorsun takımı?

Gelecek eleştirileri tahmin ediyorum. "Bursa deplasmanı" falan filan... Siz sevgili Antalyasporluların bu takımdan beklentisi ne bu sene için? Avrupa'ya gitmesi değil mi? Avrupa hedefinde olan takımlar kimler bu sene? Beşiktaş, Bursaspor, Kasımpaşa, Orduspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor... Bakın biz bu takımlardan 3'ü ile geçtiğimiz 3 hafta oynadık ve aldığımız puan 2... Tamam; bu puanları deplasmanda aldık, ikili averajda belki iyidir, ancak gelecek hafta kendi evimizde oynayacağımız Mersin maçının garantisi yok. Deplasmanda Akhisar'dan mağlup dönmeyeceğimizin garantisi yok. Dolayısıyla rakibimizden alabildiğimizce puan almalıyız.

Bu akşam maçı izlerken kendimi Mardan Stadı'nın Maraton tribününde gibi hissettim. Aynen geçen seneki Antalyaspor vardı sahada. Bir iki tehlikeli atak yakalayan, attığı golden sonra defansa yönelik oyuncu değiştiren ve maçı kendi sahasına kapanarak bitiren bir Antalyaspor... Eğer geçen sene olsaydı bugün takımı tebrik ederdik. Hatta isteyenler geçen seneki maç hakkında neler yazdığımızı da okuyabilir. Ancak bugünkü Antalyaspor Avrupa'ya gitmek için oynuyor. Dolayısıyla biz Bursa'da 1 puan kazanmadık, biz Bursa'da 2 puan kaybedip geldik.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...