02 Şubat 2012

Galatasaraylılar Hangi Maçı İzledi?

Ben dün Galatasaray-Antalyaspor maçı sanarak sanırım yanlış bir maç izlemişim. Niye böyle mi düşünüyorum. Çünkü maçtan sonra eve geldim ve maçla ilgili yorumları okumaya başladım ki ne göreyim okuduğum hiçbir yorumun benim izlediğim maçla alakası yok. Biraz anlatayım isterseniz de bir söyleyiverin yahu ben yanlış maçı mı izlemişim.

Benim izlediğim maçta sahada biri sarı-kırmızı formalı biri mavi formalı iki takım vardı. Emin olamadığım için forma renklerini, forma numaralarını kullanarak bu maçtan aklımda kalan bazı pozisyonları yazacağım. Eğer bu pozisyonlar Galatasaraylıların izlediği maçta da olduysa demek ki doğru maçı izlemişimdir ve gördüğüm kadarıyla hiçbir Galatasaraylı bu pozisyonları dillendirmiyor demektir. O zaman bu pozisyonları ben dile getireyim ve Galatasaraylılara bazı sorular sorayım.

1) Dakika 24'te top bir ara taca çıktı ve sarı-kırmızı formalı takımın teknik direktörünün önüne geldi. Benim bildiğim normalde böyle durumlarda teknik direktörler topa dokunup taç kullanacak oyuncuya yardımcı olurlar ama bu pozisyondaki teknik direktör topa sert bir şekilde vurarak topu yarı sahaya kadar gönderdi. Ancak hakem oralı bile olmadı.

Bu olayın görüntüsünü bulamadım. Çünkü medyamız pek sevmez böyle görüntüleri paylaşmayı ama aynı hareketi Mehmet Özdilek yapmış olsa belki de şimdiye Mehmet Özdilek çoktan hedef tahtasına oturtulmuş olacaktı. Hatta ben de eleştirirdim hocayı maçın daha başlarında oyunu boşu boşuna gerginleştirebilecek bu tarz bir hareket yaptığı için... Peki, sorarım teknik direktörün önüne gelen topla 'şut çekmesi' normal midir? Normalse bu yüzden mi bu pozisyonun ardından Fatih Terim bir sözlü uyarı bile almadı? 

2) Dakika 34'te sarı-kırmızı formalı bir oyuncunun sağ kanattan açtığı ortada mavi formalı oyuncunun elleri açık olmamasına rağmen ceza sahası içinde top eline çarpınca hakem penaltı verdi.


Var mı bir tane Galatasaraylı bu pozisyonu gören? Yukarıdaki karede top tam Emrah'ın yüz hizasında... Peki ortada açık olan bir kol gören var mı veya pozisyonda Emrah'ın yüzünü korumak dışında bir amacı olduğunu iddia edecek olan? 1-0 önde olduğumuz bu dakikada verilen bu yanlış karar ile maçtaki üstünlüğümüz bir anda elimizden alındı.

3) Bu penaltı pozisyonu sırasında bir de şöyle bir olay oldu. Penaltı kullanılırken sarı-kırmızı formalı takımın 9 numaralı oyuncusu mavi formalı takımın 24 numaralı oyucusunu önce çekti, sonra itti. Mavi formalı oyuncu bu hareketlere rağmen bir şey yapmayıp başka ceza sahası yayının diğer tarafına geçti ama bu sırada sarı-kırmızı formalı oyuncu hakeme bir itiraz da bulunuyordu. O da yetmedi mavili oyuncunun olduğu bölgeye yeniden gitti, arkasına geçip, sol topuğuna bastı ama hakem bu hareketinden dolayı da sarı-kırmızılı oyuncuya herhangi bir kart göstermedi. Hatta bu pozisyondan dolayı hakeme itiraz eden mavili takımın kalecisine sarı kart gösterdi.




Fotoğraf karesi bana yetmedi diyenler için olayın videosunu da ekledim. Elmander hakeme neyin itirazını yapıyor biri bana açıklasın. İlk anda Deniz'i kendi üzerine çeken kendisi değil mi? Önce kendi üzerine çekip sonra faul var demenin peşinde mi bu itirazla? Eğer öyleyse futbol ne zaman bu kadar küçük hesapların oyunu oldu? Kaldı ki Deniz Barış sana faul yapıyorsa adam gitmiş yayın diğer tarafa niye peşinden gidiyorsun? İşin topuğa basma kısmına gelince o konuda bir şey sormama gerek var mı?

4) Böyle böyle devre arasına 1-1'lik eşitlikle girildi. İkinci yarı başlamadan önce bir baktık ki sahanın ev sahibi takımın hücum edeceği yarısı temizlenmiş, diğer yarısı ise aynen duruyor. Bir taraf yeşil, bir taraf beyaz...


Buna benzer bir olay Sivasspor deplasmanında başımıza gelmişti. Ancak onda sadece bizim ceza sahamızın içi temizlenmişti, Galatasaray maçında ise neredeyse tüm yarı sahamız temizlendi. Peki böyle bir ahlaksızlık olabilir mi? Bu kadar göstere göstere bunu yapmanın bir yaptırımı yok mudur?

5) Sarı-kırmızılı takım 57. dakikada 15 numaralı bir oyuncuyu aldı oyuna. Bu oyuncu faul beklediği bir pozisyonda hakem faul vermeyince eliyle hakemi sağ omzundan itti. Ancak hakem bu pozisyonda kendisini ittirmesine rağmen kart göstermedi

Baros'un Ali Turan ile girdiği hava topu mücadelesinde kim kime faul yaptı tartışılır. Bu pozisyon için hakemin kararı doğru da diyebilirsiniz, yanlış da... Haa bana sorarsınız hakemin kararı doğru ama bunun asıl değineceğim konu ile alakası yok. Benim de Baros bu karara itiraz etmekte haklı dediğimi varsayın. Olay böyle olsa bile oyuna girer girmez daha ilk pozisyondan Baros'un bu kadar sinirlenip hakemi itip kakmaya hakkı olabilir mi? Bir de Baros zaten 57'de girdi, 71'deki penaltı itirazlarıyla da oyundan atıldı. 14 dakika oyunda kalmışsın, neyin siniri ki bu böyle?

Galatasaraylılar işte bu pozisyonlardan hiç söz etmeden koparıyorlar yaygarayı da el insaf be arkadaş... Neymiş 3 penaltısını vermemiş İlker Meral Galatasaray'ın... Ha maşallah! Yahu neyin 3 penaltısını konuşuyoruz? Maçın skoru 1-1... Gollerden biri Emrah Başsan, diğeri ise yan hakemin asistiyle İlker Meral... Olmayan penaltıyı veriyor da bu adam olanı mı vermeyecek?

"Son sözüm de Galatasaraylıların Ömer Çatkıç muhabbetine" diyeceğim de Ömer kendi cevabını her seferinde kendi veriyor. Bak ne diyorum? 'Cevap'. Nedir 'cevap'? Bir karşılık... Kısaca değinmek istedim bu konuya da ama umarım anlatabilmişimdir derdimi...







14 yorum:

  1. Ellerine sağlık Özgün. Yine mükemmel tespitleri barındıran hoş bir yazı olmuş.
    Doğru söylüyoruz ya kovuluruz şimdi dokuz köyden.
    Ama köye lüzum yok, bizim şehrimiz var.

    YanıtlaSil
  2. 74.DAKİKADA GALATASARAYIN EN CİDDİ TEHLİKESİNİN BAŞLANGICINDA BENCE ELMANDER OFSAYTTI.AMA YAYINCI KURULUŞ BU POZİSYONUN TEKRARINI GÖSTERMEDİ HİÇBİR ZAMAN.BENİM AKLIMDA DA BU POZİSYON KALDI...

    YanıtlaSil
  3. dünyanın her yerinde penaltı olan bir pozisyona, sen penaltı değil diyorsan; senle tartışmaya bile değmez ki arkadaş.

    YanıtlaSil
  4. Şimdi sana bir hakem olarak, Antalyalı gözüyle yazdığın yanlışları açıklamaya çalışacağım.

    1- Orada hocayı uyarması gereken TFF 4. hakemidir. Uyarıp uyarmadığını gördün mü sen?
    O zaman bilip bilmeden konuşmayın.

    2- Penaltı pozisyonunu olmadık bir yerden çekersen, penaltı değil gibi gözükür. Ancak açık bir şekilde el doğal konumun dışında bulunmakta. Elin saklanması gerekir. Ancak el yüz konumunda açık bir şekilde hareketli ve topla temas ediyor. Bu açık bir penaltı. Burada penaltıyı görmesi gereken hakem olmasına rağmen yardımcı görmüş. Tebrikler. Bu pozisyona penaltı çalınmasaydı, TFF büyük ihtimalle hakemleri dinlendirirdi. Çünkü maçtaki doğru birkaç kritik kararlardan biriydi.

    3- Deniz Barış'a sözlü ikazda bulunulması gerekirdi. Çünkü açık bir şekilde, penaltıyı kullanan Melo'nun dikkatini dağıtma çabası var. Bunu görmek için ufacık bir an bile objektif olmak yetecektir. Olayın devamında hakemin olaya müdahil olan Elmander ile Deniz'i kenara alıp bir sözlü uyarıda daha bulunması gerekirdi. Olayda en son işin dozunu kaçıran Elmander'in, Deniz'in ayağına basması net bir sarı karttır. Hakem atladı.

    4- Saha temizlenirken başında duran TFF görevlisi, gereken talimatları uygulayarak başta çizgiler olmak üzere, tüm sahayı temizletme komutunu verdi. Önce kamera açısıyla sağ taraf, sonra da sol taraf temizlendi. Ancak yoğun kar yağışı sebebiyle sol taraf hızlı bir şekilde yeniden doldu. Çekilen resimde de orayı hala temizleme çabasında olan görevliler gözükmekte rahatlıkla.

    5- Milan Baros'un verilmeyen sarı kartı, kırmızı karta yol açtı. Net bir hakem hatasıdır. Hakem kendi işini zorlaştırırsa, maçı da zora sokar. Bu kendisine bir eksi olarak yansıdı puanlamada.

    Ek olarak: Maçta net bir şekilde görüldü ki, Selçuk İnan'ın üzerine Antalyaspor'lu futbolcunun kapaklandığı pozisyon açık bir şekilde penaltıdır.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. o penalti pozisyonunda denizin ne isi var melo nin arkasinda elamnder oraya denizi melo nun yanindan uzaklastirmak icin yapiyor.

    YanıtlaSil
  6. galatasaraylı arkadaşların yorumları ne kadar taraflıysa bu yazı da o kadar taraflı olmuş. deniz barışın pozisyonunda iki futbolcunun da itme çekiştirme hareketleri var; penaltı da hakemin yorumu. ilker meral kötü hakem ama galatasaraya puanı kazandırdı demek ayıp olur.

    ayrıca ömer çatkıç benim takımımda oynasa utanırdım. aynen şu an baros, engin ve melonun hareketlerinden sabrinin futbolundan utandığım gibi.

    YanıtlaSil
  7. Bir hakem olarak açıklama yapan arkadaşın, oyun içinde toplu bir müdahelede yaşansaydı direk kırmızı kart olabilecek bir müdahaleye(arkadan bileğe basma) top oyun içinde değilken yapılmasını sarı kart diye geçiştirmesi. Bak top oyunun içinde bile değil. Diğer pozisyonu kasıt yoktu diye geçiştirebilirsin(hoş yine de tanımı kırmızı kart) Bu sefer top oyun dışında rakip oyuncunun bileğine basıyor ve net sarı kart he mi? Yırt panpa sen o lisansı. Bence penaltı doğru karar, Baros'un atılması da çok haklı. Ömer için de maçın sonuna kadar Ömer'in tahrik etmesiyle ilgili bi görüntü yok. Sen adamın kafasına kartopu at sonra adam maçın bitmesiyle sevinç yaşayınca ama Ömer:( diye dolaş. Bi yürü git allasen.

    YanıtlaSil
  8. Şimdi sen bir hakem olarak o pozisyona net sarı diyorsun he mi? Maç içinde arkadan bileğe müdahale olsa direk kırmızı kart iken(kasıt olmasa bile kırmızı olasılığı var) Maç durmuş iken arkadan bileğe basmanın(kasıtlı olduğunu belirtmeme gerek yok) sarı kart he mi? Sen yırt o lisansı panpa. Bence bu penaltı pozisyonu penaltı ve Selçuk'a da penaltı çalınmalıydı. Baros'un kırmızısı haklı ve Elmander de daha 35.dakikadan atılmalıydı. Bir de Ömer'e niye saydırıyor Galatasaraylılar anlamadım. Adamın maçın sonuna kadar taraftarı tahrik ettiğine dair bir görüntüsü yok. Sen adamın kafasına kar topu at sonra maç sonunda Ömer sevinince ama Ömer niye taraftarı tahrik ediyor:( diye dolaş ortada. Ya bi yürü git allasen.

    YanıtlaSil
  9. galatasaray düşmanı bir kalemden çıkan mide bulandırıcı bir yazı olmuş. (bu yazıyı yazan galatasarylıyım demesin bana) deniz barış'ın bariz melo'nun dikkati bozmak için yaptığı hareketleri masum hareketler gibi savunmak ne demek, hakem orda bir şey yapmayınca elmander kendi çabasıyla bu duruma müdahale etmeye çalıştı; olayı başlatan deniz barış burda hatalı biri varsa buna göz yuman hakem. penaltı da kabak gibi penaltıydı, öncesinde selçuk'un pozisyonu da penaltıydı hakem onu vermedi bunu verdi. doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlarmış bak sen sen önce doğruyla yanlışı bir ayır et derler...

    YanıtlaSil
  10. Aslında pek yorum gerektirmeyen, aşırı yanlı tespitler içeren, hiç de objektif olmayan yorumlarla dolu bir yazı olmuş!

    1) Fatih Terim'in yaptığı doğru bir harekettir diyen çıkmaz kanımca ancak senin yaptığına da kuyruk acısıyla saldırma denir ;)

    2)Pozisyon net bir penaltıdır. "Eller vücuda yapışık olmalı" ibaresi senin için ne anlam taşıyor tam olarak bilemiyorum ancak objektif olamadığın açık. Ayrıca maçın içinde sarı kırmızılı takım lehine verilmesi gereken ancak verilmeyen net bir penaltının daha olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

    3)24 numaralı mavi formalı oyuncu pozisyon gereği haklı bir şekilde çalınmış penaltıyı hazmedememiş ve ortalığı karıştırarak penaltıyı kullanacak olan 10 numaralı sarı kırmızı formalı oyuncunun dikkatini dağıtmaya çalışmış, bu arada bu kural dışı hareketi engellemeye çalışan 9 numaralı sarı kırmızı formalı oyuncuya yine ceza gerektiren bir harekette bulunmuştur. Objektif bakarsak hakem bu kural dışı hareketlerinden ötürü 24 numaralı oyuncuyu ve kurallara aykırı davranan rakip oyuncuyu engellemek isteyen fakat bu esnada fiziki bir müdehalede de bulunan 9 numaralı oyuncuyu "sarı" kartla cezalandırmalıdır.

    4)Bu olaydan muzdarip olduğunuzu sanmanız önceki maçlarda yapılan yanlı uygulamalar olabilir ancak maçın devre arasında temizleme işlemi her iki yarı sahaya da uygulanmış fakat yoğun kar yağışı sebebiyle ilk temizlenen kısım tekrar dolmuştur. Bu konuda meteorolojiden bir ekibin Antalya kafilesinden özür dilemesini her Türk vatandaşı gibi ben de beklemekteyim :D

    5)Milan Baros'un hakemlere olan sert yaklaşımı zaten bilinmekte. Ancak faul pozisyonu hakemin hatasıdır. O pozisyonda 15 numaralı sarı kırmızı formalı falan filan faaaa... adam akıllı konuşsana artist! Baros işte o :D O pozisyonda Baros'a yapılan bir faul mevcut, Baros'un da ne kadar hırslı olduğunu Türkiye'de düzenli birşekilde futbolu takip edip de bilmeyen yoktur. Bu yüzden tepki göstermiş fakat sınırını aşmıştır. İlk hareketinde sarı kart vermeyerek kırmızı kart sonucunu hakemin kendisi hazırlamıştır.

    **** Şimdi izlediğin maç doğru maç mı bir bak bakalım. He bir de blog açıyorsun yazı yazıyorsun da objektif olmayı da öğren, biraz renklerinden sıyrıl yazı yazarken ;) Önemli olan fanatik duygularla yazı yazmak değil, objektif olup doğruları yazabilmek. Ancak ozaman değerlenir yazıların. Aksi takdirde böyle kıyıda köşede kalan bir blogdan öteye gidemezsin ;)

    YanıtlaSil
  11. Taraftar forumuna gelip de sen Galatasaray düşmanısın, sen objektif değilsin demek de böyle bir kafaymış.

    YanıtlaSil
  12. ulan lavuk almışsın klavyeyi önüne ileri geri yazıyosun, bari yaptığımız yorumları yayınlamaya yüreğin olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://07harfli.blogspot.com/2012/02/galatasaraylilar-hangi-maci-izledi.html?showComment=1328309945079#c595868041303722909

      şu şekilde küfürsüz yorum yaptıysan ve biz de yayınlamadıysak haklısın.

      Sil
  13. sin kaflı iki tane yorum geldi şimdiye kadar onları da yayınlamadık. Hala küfür ede ede neden yorumlarımı yayınlamıyorsun diyen arkadaşlara selamlar.

    Ayrıca Adsız gönderilen yorumlardı bunlar, dolayısı yayınlamadağımız hangi adsız onu bilmiyoruz.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...