18 Şubat 2012

Tita'dan Hediye 3 Puan

İç sahada oynadığımız son maç olan Trabzonspor maçında sezonun en iyi futbolunu, sonrasında gelen Orduspor deplasmanında ise sezonun en kötü futbollarından birini sergilemiştik. Bu iki hafta arasındaki büyük uçurum nedeniyle bu maç öncesinde ne sonuç ile karşılacağımızdan pek emin değildik. Ancak şundan emindik ki bu maç bizim için kader maçlarından biriydi. Galibiyetle yeniden play-off heyecanına kapılabilir, mağlubiyetle ise hiç aklımızda yokken düşme korkusunu ensemizde hissedebilirdik.


Maça hızlı başladık. Erken gelen golle birlikte Manisaspor karşısında 1-0 öne geçiyorduk ama biliyorduk ki bu maç bu skorla bitmeyecekti. Diğer türlüsüne hiç alışık değildik çünkü. Öne geçtikten 10 dakika sonra da golü yedik ve işte yine yanılmamıştık, yine sıkıntı dolu dakikalarla baş başaydık. Uzunca bir süre bu sıkıntımız devam etti. Ancak neyse ki Tita vardı. Attığı ikinci golle Antalyasporumuzu bir kez daha öne geçerirken bizi de son 10 dakikaya 1-1'in sıkıntısıyla girmekten kurtarıyordu. 2-1'den sonra Manisaspor'un da çok etkili olamamasıyla bu sefer çok fazla "Acaba son dakikalarda bir gol daha yer miyiz?" diye düşünmeden maçı tamamladık.


Skor olarak 3 puanı aldık ama sahadaki futbolu değerlendirecek olursak bugün takım iyi miydi kötü müydü gibi bir sorunun bende net bir yanıtı yok. Olumlu işler yapmak istedik ama bir şeyler eksik kaldı. Sanırım bu eksikler arasında en büyükleri hücum anlamında Uğur İnceman, savunma anlamında ise Deniz Barış... Uğur İnceman takımın itici güçlerinden birisiyken son dönemde ataklarımızın kilitlenip kaldığı isim olmaya başladı. Deniz Barış ise Beşiktaş maçındaki hatasından sonra düşüş sürecinde biraz toparlamış olsa da hala eski seviyesinde değil. İkisi için de seviyeleri bu kadar demek olanaksız, ikisinin de gerçek performanslarının bu olmadığını biliyoruz. Önümüzdeki maçlarda daha fazla istek, daha fazla konsantre ile -ekstra bir performansa çıkmadan- kendilerini bulmaları, bizim bildiğimiz Uğur İnceman ve Deniz Barış olmalar bile oyunumuzu olumlu yönde fazlaca etkileyecektir.

Gelelim maçın yıldızına... Hafta içi baba olma mutluluğunu yaşayan Tita bu maçta adeta 3 puanı hem yeni doğan oğlu Guilherme'ye hem de Antalyasporlulara hediye etmek için sahadaydı. Attığı iki golün yanı sıra maçın genelindeki performansıyla da "İşte özlediğimiz Tita" dedirtti. Özellikle ilk 20-25 dakika içerisinde önüne çıkan Manisasporlu oyuncuları çalımlarıyla yere sermeden geçmedi. Maçlarımızda genelde birkaç isim ön plana çıkar ama bu sefer maçın yıldızı tartışmasız Tita'ydı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...