14 Şubat 2012

Ordu Maçının Ardından

Oldukça kötü bir deplasman karnesine sahibiz. 12 maçta 2 galibiyet 3 beraberlik, 7 mağlubiyet... Bu istatistiğimize bakarak Ordu deplasmanında beraberlik iyi sonuç diyordum. Ordu maç öncesinde bir sıra gerimizdeydi ama bana göre sıralamada hak ettiği yerde olmayan takımlardan biri de Orduspor'dur. Deplasmanda beraberlik zaten iyidir ama Orduspor hakkındaki bu düşüncemle birlikte kafamdaki beraberlik seçeneğini daha da cazipleşiyordu. Ancak son haftalarda sergilediğimiz güzel futbol bir yandan da kendime “Neden 3 puan olmasın?” diye sormama neden oluyordu.

Maçın daha ilk 20 dakikası dolmadan tüm bu düşünceler allak bullak oluyordu. Daha 17. dakikada 2-0 geriye düşmüştük ama ilk yarının sonuna kadar bu skora karşı pek bir direnç gösterebildiğimizi söyleyemeyiz. Zaten ilk yarının sonuna doğru yediğimiz 3. gol iyice morallari bozuyordu. Ben genelde son düdük çalmadan son sözü söylemem ama bu maçın dönmesi oldukça zordu. Sahada o isteği görememiştik ilk yarıda.

İkinci yarıda biraz daha toparlanmış gözüküyorduk ama bunda elbet Ordusporlu oyuncuların skor avantajıyla oyundan düşmesinin de payı vardı. İkinci yarıda beklentim yenilgiyi çeviremesek bile en azından gol bulmamızdı ki oyun anlamında ikinci yarıda da çok parlak bir görüntü çizmesek de 2 gol buluyor ve maçın sonucu 3-2 oluyordu. Yediğimiz 3 gol bize ders, attığımız 2 gol ise moral diyelim.

Bu iki golümüzden ilkini atan Jaba bu golle gelir gelmez çıktığı ve ilk maçı olan Trabzon maçındaki olumlu izlenimlerin tesadüf olmadığını gösterdi. Takıma uyumu arttıkça oyuna yaptığı katkı daha da artacaktır. İkinci golümüzü atan Emrah ise hücumumuza en fazla hareketlilik katan isim. Top ayağına geldiğinde herkesi heyecanlandırabiliyor ki bu uzun süredir aradığımız bir oyuncu tipi... Çalıştığı sürece seviyesini de her geçen gün yükseltecektir. Bu maçta attığı enfes frikik golüyle sadece alkışlanabilirdi ve öyle de oldu.

Bu maçta bir alkışı da Orduspor taraftarı hak etti. Tüm tribün hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe'yi okuyarak pek çok tribünün yapamadığını yaptılar. Helal olsun.






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...