13 Şubat 2012

Muratpaşa Çeyrek Finalde

Geçtiğimiz cumartesi günü saat 15:00'da Muratpaşa Belediyesi-Sokol Pisek hentbol maçı, 16:00'da ise Antalya Büyükşehir Belediyesi-Mersin Büyükşehir Belediyesi basketbol maçı vardı. Bu saatlere göre ilk olarak Muratpaşa maçına gideceğimiz kesindi ama sonrasında Muratpaşa maçının ikinci devresi ile Antalya Büyükşehir maçının ilk yarısı arasında bir tercih yapmak zorundaydık.

Challenge Cup'taki temsilcimiz Muratpaşa'nın Sokol Pisek karşısında 37-31 kazandığı ilk maçı izledikten sonra Sokol Pisek'in rövanş maçında bizi zorlayabileyeceğini düşünmüyordum. Bu düşünceyle Muratpaşa maçının ilk devresinin ardından Beko Basketbol Ligi'nde zor günler geçiren temsilcimiz Antalya Büyükşehir Belediye maçına geçmeye karar verdik ama eğer Muratpaşa maçının ilk devresi sonunda turu riske sokabilecek bir tablo oluşursa Muratpaşa maçında kalıp desteğe devam edecektik.

Süleyman Evcilmen Sergi ve Spor Salonu'na girdiğimizde maçın başlamasına yarım saat kadar bir süre vardı ve fırsattan istifade geçen yazımda bahsettiğim kale arkası tribünde görüşü engelleyen kolonları ziyaret edelim dedik.


Maçın başlamasıyla Pisek istekli bir görüntü çizse de Muratpaşa kısa sürede hem oyunun kontrolünü hem de skor üstünlüğünü ele geçirdi. Böylece ilk karşılaşmadaki havamızı yakaladık. Ancak bu karşılaşmada ilk karşılaşmadan farklı görüntüler de vardı. Örneğin ilk karşılaşma için savunmamız daha iyiydi demiştim ama rövanş karşılaşmasında savunmada biraz aksadık. Bu sefer hücum anlamında daha başarılıydık. Özellikle sağ kanattan oldukça etkiliydik.






Bu karşılaşmada ilk karşılaşmadan farklı olan bir diğer nokta ise tribündü. İlk karşılaşmanın başlama saati rövanş karşılaşmasınınkinden 2 saat daha geçti ama o karşılaşmanın hafta içi oynandığını düşünürsek cumartesi günü oynanan bu rövanş karşılaşmasında salonun hınca hınç dolmuş olması gerekiyordu. Ayrıca benim takip edebildiğim kadarıyla rövanş maçı ulusal basında daha çok yer aldı. Bu da sayıyı olumlu etkilemesi gereken bir etkendi. Ancak benim gördüğüm kadarıyla çok fark olmasa da bu karşılaşmada daha az seyirci vardı. Bu sorunu çözmenin en kolay yolu daha önce de yazdığım gibi zaten mevcut olan Facebook ve Twitter hesaplarının aktif olarak kullanılmasıdır. Tribün demişken hem 07 Gençlik'in hem de Ali Dayı'nın bulunduğu grubun Muratpaşa'yı bu karşılaşmada da yalnız bırakmayıp coşkuyla desteklediklerini söylemeden geçmeyelim.



Karşılaşmanın ilk devresi 21-15 Muratpaşa üstünlüğü ile sonuçlanıyordu. Beklediğimiz gibi olmuştu ilk devre ve biz de böylece Antalya Büyükşehir Belediye maçına doğru yola koyuluyorduk. İçimiz rahattı ama bir yandan da kulağımız salonda kalmıştı. 37-29'luk Muratpaşa galibiyeti haberi gelince tam anlamıyla rahatlayabildik. Bu skorla Muratpaşa adını çeyrek finale yazdırdı.

Muratpaşa'nın çeyrek finaldeki rakibi 14 Şubat'ta çekilecek kura ile belirlenecek. İnşallah iyi bir kura çekeriz. Gerçi kim gelirse gelsin geçen senenin finalisti olan bu takıma güvenilmeli ve artık tribünde tek kişilik bir boşluk bile olmamalı. Artık Muratpaşa en iyi 8 içinde ama bu bize yetmez. Geçen sene finalde kaybettik ama bu sene o kupa Antalya'nın olacak.






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...