31 Ocak 2012

Necati Transferi: Hem Rahatlama Hem Sıkıntı

Yarın oynanacak Galatasaray maçı hakkında bir şeyler yazayım diye düşünürken önce Necati'nin dinlendirileceği haberi geldi. Sabahki son antrenmanı izlemeye gittğimizde Zitouni'nin kadroda olmayacağını öğrenmiştik ama takım otobüse binerken futbolcuların içinde Necati'yi göremediğimizde "Ya otobüse önceden bindi ya da takımdan ayrı gidiyor havalimanına." diye düşünüyorduk.

Bir iki saat sonra uzun zamandır aslında duymak istediğim haber geldi. Necati Galatasaray ile anlaşmış. Aldığımız haberle ilk başta bir "Oh be!" çektik Özgün ile. Çünkü bu transfer meselesi artık iyice bir kördüğüme dönmüştü ve Necati'nin Antalyaspor forması altındaki performansını gün geçtikçe zayıflatmaya başlamıştı. Sanki Necati'nin futbolunu ayakta tutan şey 'yuvasına dönme' hedefiydi. Bu hedefine ulaşamadıkça da ilerleyen yaşının da etkisiyle futbolunda bir düşüş ortaya çıkıyordu. Bunun yanı sıra Necati'ye benim zaten uzun zamandır hem blogta defalarca yazdığım, hem de dost meclisinde sürekli konuştuğum bir kızgınlığım var.

Necati 3 yıldır bu takıma emek vermiş bir futbolcu... Bu taraftar onu sevdi, onun hasta bir Galatasaraylı olduğunu kabul ederek sevdi. Hemen hemen her transfer döneminde adı Galatasaray ile anıldı ve bu durumda Antalyaspor taraftarının söylediği hep aynıydı: "Yolun açık olsun Necati!" Ancak bu son olay yenilir yutulur cinsten değil.

Transferin son günü olabilir, %1 gerçekleşme olasılığı olan bir olay gerçekleşmiş olabilir. Her şey olabilir. Ancak Necati'nin Galatasaray ile maçımız olduğu günün öncesinde hocaya gidip "Ben Galatasaray ile anlaştım, oraya gitmek istiyorum." deme lüksü olamaz. Sen eğer bu takımın formasını giyiyorsan sözleşmen olduğu sürece çıkıp aslanlar gibi topunu oynamalısın. Yıllarca sana bilinen Galatasaray sevgine rağmen sahip çıkan, destek olan, adına besteler yazan taraftarı böyle sırtüstü bırakamazsın. Bu ne futbolculuk etiğine sığar, ne de adamlığa.

Necati bu takımın abisi idi. Takım İstanbul'a maça gidiyor, o kadar arkadaşı İstanbul'a puan mücadelesine giderken onları yalnız bırakmak yakışıyor mu Necati'ye? Onu en kötü zamanında bile alkışlayan taraftara sırtını dönmek ona yakışıyor mu? Hadi Galatasaray ile anlaşamadı Necati, haftasonu Trabzonspor maçında sahada olursa tribünler ona nasıl sahip çıkacak?


Burada yönetime de bazı sorular sorulmalı. Aylardır bas bas bağırıyoruz forvet forvet diye. Siz bu durumu bilmenize rağmen Necati'nin her fırsatta "Galatasaray isterse giderim." demesine rağmen hiç B planınız yok muydu? Yoksa Zitouni ile müzmin sakat Mehmet Yılmaz'a mı güvendiniz? Apaçık bir forvet ihtiyacımız olduğu halde bu konuda bir transfer bu saate kadar yapılmadı. Bu saatten sonra yapılır mı emin değilim ama bana sorarsanız Necati gitmese bile kadro dışı bırakılmalıdır. Madem transferi gerçekleştiğinde biz bu futbolcularla ikinci yarıyı geçirecektik, yine geçiririz.

Bu forma bazıları için İstanbul formasına göre ikinci planda olabilir ama peşinden kilometrelerce gittiğimiz forma ile kimsenin dalga geçme lüksü yok. Değerlerimizi satmayalım.






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...