31 Ekim 2012

STSL 9. Hafta | Bayram Üstüne Bayram

Bayram tadında başlayan hafta 29 Ekim günü çifte bayramla son buldu. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşayan Antalyasporlular için günün devamında güzel bir galibiyet bekliyordu.

Aslında karşılaşmaya pek de iyi başlamadık. Son haftalardaki oyun anlayışımızın aksine maçın başında Fenerbahçe'nin oynamasına izin verdik. Bu dakikalarda Fenerbahçe pozisyona da girdi ama neyse ki bu oyun anlayışından çabuk vazgeçip son haftalarda bize başarıyı getiren oyunumuza geçiş yaptık. Ne zaman ısıran futbolumuza döndük, skor üstünlüğünü de ele geçirdik.

İlk haftalardaki formsuzluğunun ardından son haftalarda kendisinden beklenileni vermeye başlayan Diarra'nın golleri ile ilk yarıyı 2-0 önde kapattık. İkinci yarıda korktuğumuz şekilde erken golü kalemizde görünce sıkıntılı dakikalar yaşadık ama bu dakikalarda geriye tamamen yaslanmayıp sadece defansı değil hücumu da düşününe 3. gol bu sıkıntıları son dakikaya kadar yaşamaktan kurtardı bizi.


Bu üst üste alınan 4. galibiyet... Üstelik bu 4 galibiyeti de öyle tek gol at, üstüne yat şeklinde değil; tam 12 gol ile elde ettik ki geçen sezon ligin ilk yarısında yani 17 maçta toplam 13 gol atabilmiştik.

Bu galibiyet ile Süper Lig tarihinde ilk kez Fenerbahçe'yi deplasmanda yendik ve Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki 47 maçlık yenilmezlik serisine son verdik. Daha da önemlisi liderliğe ortak olmaya bu hafta da devam ettik. Bu güzel maçın ardından taraftar havalimanına gitti takımı karşılamaya. Özlediğimiz görüntüler bunlar.... Umarım daha pek çok kez gider geliriz o yolu sevinç içinde...


Ancak işin diğer tarafında gerçekçi olmakta da fayda var. Bu galibiyeti ve son haftalardaki güzel oyunu doyasıya kutlamak hepimizin hakkı ama Avrupa'yı dillendirmek için daha zaman var. Şampiyonluğa hiç girmiyorum bile. Ha, geyiğine de olsa dillendirmek güzel ama şu an hala bir hayal bizim için. Peki, ne yapmalıyız? Yapmamız gereken önümüzdeki her maçı tek tek değerlendirerek bu maçlarda da mücadelemizi aynen sürdürmek ve alabildiğimiz her puanı alarak ligi en iyi noktada bitirmek olmalı.



Not: İkinci fotoğraf Himmet Göksu'nun Twitter hesabından alınmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...