08 Ekim 2012

Alex'iniz Batsın

Taşınma işinden dolayı uzun zamandır televizyon seyredemiyordum. Malum internetten de Antalyaspor dışında pek bir şey takip ettiğimiz söylenemez. Taşınma işleri bitip televizyonun kurulma işleri tam olarak Alex'in kovulma dönemine denk gelince Türkiye'nin en büyük probleminin Alex olduğunu anlamış bulunduk.

Zaten görüntüler olmadan futbol(!) tartışılan programların hali malum. Bulunmaz fırsat bu onlar için. Hadi Fenerbahçe taraftarını da anlarım. Onlar için çok çok önemli bir futbolcu da ya bizim Anadolu takımı tutan arkadaşlarımıza ne oluyor? İstanbul basınının dayatmaya çalıştığı iki takımlı Türkiye Ligi'ne karşı çıkıp kendi şehrinin takımını tutan bunca adam neden Alex'e yapılan vefasızlığı tartışıyor?

Bizim takımılarımızda ne vefasızlıklar oluyor, bizim takımlarımızda ne sıkıntılar oluyor da çıkıp bir kişi konuşmazken bizler tribünlerde hep dillendirdiğimiz anti-istanbul mottosuna karşı çıkarak "ama büyük vefasızlık yapıldı" adı altında neden İstanbul takımının sorunlarını tartışıyoruz, neden onlara prim veriyoruz?

Bugün Alex'in basın toplantısını bin tane kanal canlı yayınlıyor. Sen kendi takımının maçının 30 saniye bile sürmeyen görüntüsünü izlemek için gecenin bir yarısına kadar beklerken şu anda her kanalın canlı yayına geçmesine neden ses çıkarmıyorsun? Neden sen de İstanbul medyasının oyununa gelip dayattıkları şeyleri tartışıyorsun. Aslında bu işin toplum sorununa da değinerek uzar da gider; ancak sonuçta bu spor ile ilgili bir blog oraları başka mecralarda tartışırız.


Hele sabah işler çığırından çıktı. Samet istifa etmiş. Kimdir bu Samet? Fenerbahçe'de çalışan bir tercüman. Hani maç sonuçlarında futbolcular çıkıp kendi dillerinde "Önümüzdeki maçlara bakacağız" diyor da onları çeviren bir adam var ya. Hah işte o. Arkadaş nesini tartışıyorsunuz bu adamın istifasının? Kocaelispor, Sakaryaspor, Ankaragücü ne hallerde? Adamlar yok olmanın eşiğinde ama bunlar hakkında tek satır konuşmuyorsunuz da bir tercümanın istifasını tartışıyorsunuz.

Herkesin derdi kendine... benim takımımın nice sorunları var. Yönetim, teknik heyet ve taraftarın arası açık, isyan eden futbolcular, taraftara sırt dönen bir takım, Medical Park... İstanbul basını bunlar hakkında tek satır haber yapmayacak, sonra ben onların futbolcusunun tercümanını tartışıcam. Oh ne güzel dünya!

Türk futbolu ilerliyor değil mi?




 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...