05 Ekim 2012

Saldır İstanbul Karması

Yıllardır yok sayılan Anadolu kulüpleri zaten biliniyor. Bu basında da böyle, ligde de böyle ve aslında en olmaması gereken yer Milli Takım'da da böyle. Tabii ki milli takıma kendi futbolcusunun seçilmesi için yapılan baskılar, büyük addedilen İstanbul kulüplerinin kendi basını tarafından yapılan baskılar işin bir diğer boyutu; ancak Romanya ve Macaristan maçı öncesi iş çığırından çıktı.

Abdullah Avcı'nın gelişi ile daha Türkiye'ye yayılan bir Milli Takım olacağı düşüncesi vardı herkeste. İlk çıktığı hazırlık maçlarında da bunu gösterdi aslında Avcı. Ancak bu maçlar ne yazık ki "hazırlıktan" öteye gidemedi.

Açıklanan kadroya baktığımızda 8 Galatasaraylı, 8 Fenerbahçeli ve 1 Beşiktaşlı futbolcudan başka sadece lejyonerlerimiz kadroda. Yani Kasımpaşa, Orduspor, Sivasspor, Gençlerbirliği gibi şu anda ilk 5 içerisinde bulunan takımlardan bir tane futbolcu yok.

Ben kendi takımıma göre düşünüyorum ve Aydın Yılmaz ile Emrah Başsan'ı kıyaslıyorum. Emrah'ın Aydın Yılmaz'dan tek eksiği iki gün önce TT Arena'da şutunun direkten dönmemiş olması. Onun dışında Galatasaray'ın bile zorda kalmasa dışladığı bir futbolcu olan Aydın ile tüm Türkiye'nin şu anda gözlerini diktiği, Antalyasporla gün geçtikçe futbolunu geliştiren Emrah Başsan'ı kıyaslamak bile ayıptır.

Emrah sadece bir örnek. Her takıma baksak bir tane iki tane böyle futbolcu çıkarmak işten bile değil. Ancak İstanbul odaklı futbolu gözümüze sokmaya çalışan otoriteler tabii ki de buna ses çkarmayacak, Türk Milli takımının maçlarında yine tribünleri Gs, Fb, Bjk formalı insanlar dolduracak. Yine "Milli Takım" bizim olmayacak.

Kısacası İstanbul Karması'na başarılar.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...