07 Ekim 2012

STSL 7. Hafta | Hafta Sonuna Mutlu Girmek

Gaziantep deplasmanı çoğunlukla sıkıntılı geçmiştir. Özellikle son dakikalarda az gol yemedik Gaziantep karşısında, 1-0'dan dönen maçlar da cabası...

Bu maça giderken de iki takım eş gözüküyordu. Gaziantep'in kendi evinde Trabzonspor'u ve Beşiktaş'ı yenmiş olması ve Antalyaspor'un deplasmanlardaki korkak futbolu herkese "1 puan iyidir" yorumları yaptırıyordu.

Maça çıkarken kadroda sakatlar dışında ideale yakın bir durum vardı. Bizi şaşırtan Emrah'ın kesik yemiş olması idi. Antrenmanlarda ne oldu, önceki maçta fevri hareketlerinden mi ilk11de maça başlamadı bilmiyoruz. Zaten Antalyaspor'un en büyük problemlerinden biri de içeride olan bitenden hiç haberdar olamamamız değil mi?

Maçın özellikle ilk yarısına Aissati damgasını vurdu. 11. dakikada attığı şut direkten dönünce bu maçla ilgili heyecanım artmaya başladı maç içinde. Diarra'nın öldürdüğü pozisyonlarla devam ediyordu maç ki defansın hatasında topu iyi takip eden yine Diarra idi. 31. dakikada 1-0 öne geçtik ve ilk yarıyı bu skorla tamamladık.

Devre arasında konuşulan konular Diarra'nın attığı gol ile açılmasını umduğumuz oyun ve Tita'nın tutuk oyunu idi. 10 numara pozisyonunda oynamak pek Tita'ya yaramamış gibi geliyor bana. Evet, hala can alıcı paslar atıyor ancak eski maçları gibi değil. Gerçi o zaman bir tek Tita vardı top yapacak olan, şu an Isaac ve Aissati Tita'nın yükünü almaya başladı. Bu arada Isaac 3 maçtır olmayışının acısını çekiyor görüntüsü verdi ilk yarı boyunca.


İkinci yarıda yine geriye yaslanan bir Antalyaspor vardı. Ancak kontraatakları da boş geçmiyorduk. Elimize gelen fırsatı değerlendirmeye çalışıyorduk ama 60. dakikadan sonra oyundan kötü düştük ki Tita - Murat Duruer ve Diarra - Ömer değişiklikleri yerinde oldu.

Ömer'in girer girmez attığı şut durulan Antalyaspor'u tekrar harekete geçirdi. Son dakikalarda özellikle Diarra ile çok pozisyon harcadık. Murat ile Ömer iyi anlaşacağının sinyallerini verdi; ancak final paslarında daha dikkatli olmalıyız, bunun üzerinde durulmalı antrenmanlarda.

Sonuç olarak 3 puan ile döndük Antalya'ya. Ancak üstünde duracağımız konuların başında son topların kullanımı olmalı. Bir deplasman takımının her zaman bu kadar şansı olmayabilir. İkinci konu ise sinir kontrolü... Çok kolay kart görüyoruz. Özellikle itirazdan, ikili tartışmalardan... Teknik ekibin bu konuya da özellikle eğilmesi gerekiyor.

Ne olursa olsun 3 puan ile deplasmandan dönmek çok güzel bir duygu. Hele bu galibiyet cuma akşamı gelince tüm hafta sonu çok keyifli geçiyor. Cuma günü iki otobüs Gaziantep'e giden taraftarlarımızın da ayağına sağlık. Bu galibiyeti en çok hak edenler de deplasmanda armanın yanında olanlar...

İki hafta sonra Sivas maçında görüşmek üzere...




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...