08 Ocak 2012

Antalya Üniversite Kadar Olamadı

Antalyaspor ve hatta Antalya acınacak halde... Ancak bu kimsenin umrunda değil.  Koskoca Antalyaspor iki yıldır bir otelin yaptırmış olduğu tesislere mahkum. Koskoca Antalya 2 yıldır amatör futbol takımlarının maç yaptığı 800 kişilik sahalarda milli bayramlarını kutluyor ama kimse buna bir ses çıkarmıyor.

"Antalyaspor Mardan'dan kurtuldu!"

Antalyaspor Mardan'dan nasıl kurtuldu arkadaş? Biri çıksın anlatsın bana. Yer mi belirlendi, inşaat mı başladı, stat bitti de bugünkü Kayserispor maçını yeni stadımızda mı oynayacağız? Hayır Antalyaspor artık şehir merkezine döndü, Antalyaspor artık Akdeniz Üniversitesi'nin yaptırmış olduğu statta oynayacak maçlarını.

Yazıklar olsun be. Bir de bunu kutluyoruz. Ulan sen koskoca Antalyasın be. Seni geçici olarak önce elin Azeri'si kurtarıyor, şimdi de şehrinde bulunan üniversite... Bak bak bak koskoca Antalya... Turizm başkenti... Türkiye'nin gözbebeği... Akdeniz'in incisi...
 
Hadi diyelim bu stada iki yıl boyunca daha rahat maçlara gidelim diye taşınıyoruz. İki yıl içinde Antalya'ya stat yapılacak teminatı mı aldı başkanlar? Veya size sorayım. Aranızda iki yıl içerisinde Antalya'ya yeni stat yapılacağına inanan var mı? Bir de çıkıyoruz üniversite stadının fiziki şartlarını tartışıyoruz. Yok tribünler sahaya uzakmış da, yok şehir içindeymiş taraftar gelirmiş de... Taraftar gelse ne olacak? Sen yine kendi evinde olmayacaksın, tribünlerde Antalya yazmayacak.

Herkes kendi işine bakıyor. Herkes Antalyaspor üzerinden nemalanmaya bakıyor. Mardan'ın stadını biz kullanmadan önce kim biliyordu? Mardan'ın yaptığı reklam, bizden aldığı para, tesislere yapılan yol her şey yanına kâr kaldı. Şimdi gidiyoruz üniversiteye. Üniversite yapar bir ton reklamını, Antalyaspor'un bile Süper Lig'te kullanabildiği standartlara uygun spor alanları, gelin üniversitemizi tercih edin. Ooh belediye de yapar kale arkasını; tamam, iki yıl takılsın işte Antalyaspor. Ee bu Antalyaspor 2 yıl sonra nereye gidecek, takımı amatör kümeye düşmesine rağmen stadyumuna ışıklandırma yapılan Isparta'ya mı? Yoksa biraz da oranın reklamı yapılsın diye Alanya Oba Stadı'na mı?

Biz devam edelim bizi uyutmalarına, biz devam edelim "siyaset bizi bitirdi"cilik oynamaya. Biz devam edelim "Türel yapacaktı, Akaydın yaptırmadı." "Ama merkezi hükümet istemiyor" diye içi bir türlü doldurulamayan tartışmalara. Biz hala koskoca Antalya halkını bir araya getiremediysek, siyasi partilerin il teşkilatlarını bir araya getiremediysek daha çok taşınırız ordan buraya.


Başımızdakiler ne derse o. Hadi bakalım bugün burdayız, yarın ordayız. Biz gideriz canım ne olacak? Ne de olsa yörüğüz, alışkınız göçebe yaşama.

1 yorum:

  1. Çok güzel bir izlenim. Ülke olarak tamamen rantsal dönüşümün esiri olmuşuz.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...